Experten & Mr EX

Experten & Mr EX önskar alla FFK-Fans Gott nytt år. Må nästa år bli mer framgångsrikt än det förra! Glory FFK!


FFK-galan 2010

I dessa tider känns det väsentligt att göra en liten summering av året som gått och i sann FFK-anda vill vi på bloggen dela ut lite årets-utmärkelser till de som gjort sig förtjänta eller kanske inte gjort sig förtjänta av det. Först några klassiska kategorier som är ett måste på dessa listor.


Årets spelare:
Ola Pynnönen – Ola spelade i alla matcher utom en (när Ola var sjuk blev det höstens enda poängtapp borta mot Skärblacka) och han var om inte bäst så åtminstone en av de tre bästa på planen varje match. För oss på bloggen är Ola det självklara valet som årets spelare i FFK.

Årets målvakt: Stefan Gram – Utan någon större konkurrens så har den evigt unge Stefan varit vår bästa målvakt den här säsongen.Årets back:
Ola Pynnönen – Förutom att han var årets spelare så var han självklart även årets back. Något förenklat så är det såhär när Ola spelar, ingen kommer förbi honom och han skapar mycket framåt från sin vänsterbacksposition.

Årets mittfältare: David Gustafsson – Lagets assist- och poängkung har varit helt given på sin offensiva innermittfältsposition hela säsongen (förutom Slätmon borta, men då gjorde han å andra sidan mål i sitt inhopp). En spelare som producerar och ligger bakom väldigt mycket av det som händer framåt.

Årets anfallare: Jesper Johansson – Gjorde på 16 matcher 11 mål vilket är väldigt bra. Jesper gör det en anfallare ska göra, mål på de lägen som dyker upp. Kommer bli väldigt viktig även under kommande säsong.


Årets genombrott:
Josef Gustafsson – Blott 15 år gammal jobbade han sig under sommaren till en plats i startelvan. Josef har redan en imponerande teknik och fysik och är enligt Reine FFK:s nästa export.


Årets mål:
Sigge Stockberg  mot Slätmon hemma. – Citerar matchreferatet från matchen. ”I mitten av halvleken rullade bollen mot den nyss inbytte Sigurdur utanför straffområdet. Sigurdur sprang fram med bestämda steg och lossade sin isländska kanon. Det var som ett vulkanutbrott, vackert och kraftfullt. Bollen letade sig in i mål och målvakten hann knappt reagera. Detta mål var ett bevis på sann isländsk urkraft!”

Det var de viktigaste och mest prestigefyllda kategorierna. Nu över till några lite mindre viktiga men dock snudd på lika prestigefyllda utmärkelserna.


Årets debattör:
Anders ”Pajen” Åberg – Vi minns väl alla Pajens diskussioner på lagfesterna. Ena stunden får han Max gråtfärdig för att han vägrar hålla med om att Ashley Cole är topp tre bland världens vänsterbackar och i nästa har han övertygat oss alla om hur man ska integrera invandrare i det svenska samhället.


Årets brottare:
Sigge Stockberg – Våra lagfester har under året haft ett stående inslag där Sigge greppar tag i närmaste kille, oftast Josef, och försöker slänga honom i backen. Det hela brukar sluta med att det i stället är Sigge som hamnar underst.


Årets Mellberg-Ljungberg:
Rasmus Sundkvist och Jonas Forsner – Efter en månad tillsammans i Thailand hade dessa båda tröttnat på varandra och det hela briserade under Steffes en-mot-en-övning på Lindös konstgräs en kylig marskväll. Vem som var Mellberg respektive Ljungberg är svårt att bestämma men det vi alla vet är att det hela är överstruket idag.


Årets stämningshöjare på försäsongsträningen:
Jimmy Siegers – Siggan hade sin vana trogen bestämt sig för att göra en försäsongsträning och han hade prickat in en av de allra tuffaste, nämligen vattengympan. Mitt under en övning tog den pojkaktige lille spjuvern i Jimmy över och han bestämde sig för att liva upp stämningen lite genom att slita av sig badbyxorna och snurra de över huvudet till passledaren Annas stora glädje.


Årets kilar stadigt:
Christian Asplund – Efter lång tid som ungkarl har Aspen  träffat kvinnan som kunde få den enorme finländaren på fall. Vi hoppas att kärleken till henne inte gör att Aspen glömmer sin kärlek till FFK utan vi vill se honom några säsonger till på Grosvad.


Årets följa John:
Blackabloggen – Vi på FFK-bloggen är väldigt stolta över att vår klubbs lillebror har fått en uppföljare till oss. Två unga grabbar som redan fått våra signerade idolbilder gör ett enormt bra jobb och vi hoppas att det kommer hålla i sig hela 2011 också.


Årets kändis: Stefan Strandberg - Har som vanligt synts på många ställen under åren. Bland annat rapporterar kassörskorna på ICA i blacka om att Stefan alltid handlar där på kvällarna efter att FFK vunnit. Stefan har dock under året även blivit rikskändis då svenskfotboll.se alldeles nyligen publicerade en artikel om Stefans jobb med tränarutbildning på Kolmårdsanstalten. http://svenskfotboll.se/arkiv/svensk-fotboll/2010/12/fangslande-fotboll/.


Årets Svågrar: Sebastian Skuja och Eric Andersson - Dessa två grabbar har under året verkligen funnit varandra och Skuja har blivit väl emottagen i familjen Andersson som pojkvän till Erics lillasyster Ida.

Så var det onsdag igen

Kampen om segerligan går vidare och idag var det ovanligt jämnt mellan de två lagen som under kvällen samlades i Siemens Sportcenter för att lira lite boll. Det verkade som att stämningen var på topp i omklädningsrummet innan träningen där det förstås pratades om FFK 1 och deras prestation i Atlas Cup. Gladast av alla var nog lagets fruktade islänning som bjöd på ett härligt, långt och högt stigande skratt när han hörde talas om att Eric kommit hem sent dagen innan Atlas Cup och väckte sin mor för att få hjälp med att knyta upp slipsen.

Bravader under träningen

När vi ändå pratar om Sigurdur så ryktades det om att han skrek många könsord (eller könsdomar som David Hukla Henriksson beskrev det som) under träningen. K*K hördes åtminstone några gånger.

Dagens självmål går otroligt nog inte till Billa utan till Andreas Åberg som slog in bollen i öppen kasse efter ett mönsteranfall av motståndarlaget.

Öppet mål, Billa springer som en galning mot bollen för att göra mål och skjuter.. högt.. högt över.. Pajen blir rasande.

Rasse var som bekant tillbaka i Sverige efter ett par månader i Australien och Nya Zeeland. Han skrattade högt varje gång någon missade vilket åtminstone jag fann underhållande.

Det vinnande laget
Wille
Jeppe
Billur
Alex
Jossy
Dele
Jocke
Skuja
Segerligan
12. Josef Gustafsson
10. Ola Pynnönen
8.
Alexander Billström och Fredrik Billström
7. Dennis Hallestig
6.
Sigurdur Stockberg och Jesper Johansson
5. David Henriksson och Andreas Åberg
4. Johan Niklasson, Joakim Svensson, Sebastian Skuja
Eric Andersson, Wille och Anders Åberg
3. Rebwar Ameen och Déle Fatoki
2. Andreas Eriksson och Johnny Andersson.
1. Stefan Gram, Anders Berntsson, Christian Asplund, Jan-Kevin Asp och Robin Gustafsson


Jag själv, Jussi, gör äntligen ett litet ryck och kopplar ett hårt grepp om ledningen. Det verkar fortfarande omöjligt att säga hur många träningar det är kvar men det blir säkerligen svårt för Ola att ta ikapp, hoppas jag.

I brödrarkampen mellan Alex och Billa är det fortfarande jämnt och det ska bli spännande och se vem som "drar det längsta strået". Personligen tror jag på Billa eftersom han har en förmåga att psyka sina motståndare med galna målgester. Å andra sidan har Billa en tendens att slå in bollen i eget mål vilket då skulle gynna Alex. Vi lämnar det åt ödet helt enkelt.

Närvaroligan
7. Anders Berntsson
6. Stefan Gram
4. Andreas Eriksson 
1. Dennis A och Simon Karlsson

Idag var det bara "Gramma" som var man nog att komma till träningen och knappade därmed in en poäng i närvaroligan på Anders Berntsson.
Rebwar tycker att alla ska sluta fuska.

/Josef Gustafsson