Säsongens sista match= Lagfest

På lördag blir det säsongens sista match mot Rimforsa. Efteråt blir det lagfest för att på ett snyggt avrunda säsongen. Förhoppningen är att alla i seniortruppen dyker upp på lagfesten (Detta innefattar även Hallestig). Väl mött på lördag! 


Billa

Eftersnack med Peter "$unkan" SundqvistEfter matchen hade vi förmånen att få med oss Norsholms kapten i bilen hem. Peter Sundqvist som också var matchens lirare idag i hemmalaget. Peter var trött efter matchen och knäppte första biran i baksätet, han förklarade att han skulle på kräftskiva. "$unkan" säger att det är kul att bli utsedd till matchens lirare men menar också på att det var en väldigt tuff match att spela. Planen var blöt och ni i FFK gjorde det bra. Det var dock synd att jag inte fick sätta mitt ribbskott, säger han. Det är skönt att höra att Norsholm får behålla stommen i laget till nästa säsong i div.6. Vi önskar $unkan och NIF lycka till och hoppas de får ett lyckat år 2011.

Peter är nu avsläppt och vi fortsätter vår färd hemåt. Vi väntar spänt på resultatet från matcherna i Div.3. Går resultaten vägen där blir helgen riktigt rolig. Vi alla är överens om att matchen idag är en av de sämre matcherna vi spelat idag. Mycket beroende på den dåliga och tunga planen.

Matchen vinns dock komfortabelt och rättvist, vi skapade många klara målchanser och kunde vunnit med större siffror. VI hade 2 mål bortdömde för antingen knuff eller offisde. NIF skapade i stort sett bara en farlig målchans($unkans skott i ribban). Som sagt sitter vi nu bara och hoppas på resultaten i div.3.

COME ON!!!

Max, Fredrik, Josef och David

Norsholm IF 0-3 Finspång FK - SLUT

Inför matchen
Finspång kommer till matchstart efter en veckas stenhård träning med Jan Pliggen Janne Olofsson. Det har sett riktigt bra ut på träning och det har varit 100% fokus på matchen idag. Allt för att komma ett steg närmre den efterlängtade andra platsen i ett försök att bli bästa tvåa i div. 5. Just nu ser det ljust ut. FFK har allt i egna händer och vid vinst i de två återstående matcherna är man garanterat bästa tvåa. Dock sätts stort hopp till LSW i div. 3. Östgötalaget måste vinna för att chansen till spel i div. 4a nästa år ska leva. Vi får dock inte underskatta motståndet. Norsholm är starka hemma vilket resultatet 3-4 mot Rimforsa i förra omgången visar. Gör vi bara vårt jobb och ger 100% ska det dock inte vara några problem att ta med sig 3 poäng hem till Grosvad. Det är med stora förväntningar om vinst jag rapporterar direkt från ett mulet Norsholm.

Den preliminära startuppställningen för bortalaget ser ut följande.

4-4-2

Stefan Gram

Martin Hansson - Fredrik Billström(C) - Christian Asplund - OlaPynnönen

Josef G - David G(AC) - Dennis Hallestig - Sebastian Skuja

Jesper "Macheda" Johansson - Jimmy Siegers

Bänk: Jonas Forsner, Sigurdur Stockberg och Eric Andersson

Kommentar: Backlinjen är densamma som sist mot Åtvidaberg då vi höll nollan. Gram kommer tillbaks från semester och erstätter en storspelande Anders Berntsson i mål. Josef G tar klivet ner från forward och ersätter avstängde Max Hellberg på högermittfält, Josef har varit riktigt bra de senaste matcherna, kvick och anfallsvillig, där får NIF se upp om de ska hoppas på att ta poäng i dagens match. Siegers får fortsatt förtroende som forward efter en strålande insats sist mot Åtvidaberg. Det mest intressanta ska bli att se interna skytteligaledaren Jesper J från start. Med 90 minuters speltid i dag tror jag det kan bli en hel del mål för hans del. Det ska också sägas att Dennis Hallestig är ett frågetecken(smärta i ryggen). Vi får hoppas att ryggen håller. Dennis har varit en viktig kugge i FFK:s upplaga år 2010 med hans utmärkta defensiva egenskaper på innermittfältet.

Uppvärmningen är avklarade och de båda lagen ser taggade ut. NIF är revanschsugna efter den stora 9-0 förlusten senast. David G, praktikanten från ICA anländer lagom 10 minuter innan matchstart, dragan tror att han haft en dispyt med Stig varav hans försening. Davids jogg ser dock pigg och lätt ut. Planen är dock inte den bästa, den ser blöt och tung ut. Ola kommenterar att det känns som att springa i kvicksand. Dennis ser pigg ut och verkar inte ha några som helst problem med ryggen.

Norsholm gör entré på planen i sina helvita hemmadräkter, kapten "Sunkan" leder sitt lag stolt ut. Strax därefter kommer vårt kära FFK i svart.

Sunkan och Fredrik hälsar på varandra och huvuddomaren. Sunkan förlorar slantsinglingen, han säger att han inte vunnit en enda slantsingling på hela säsongen. Det känns märkvärdigt då Sunkan är otroligt rutinerad. Matchern är nu igång.

01: Norsholm kommer på vänsterkanten, Aspen bryter säkert, han ser hur stabil som helst ut idag.

02: Sunkan styr och ställer på mitten, försöker hitta nummer 14 i djupled, aspen är där igen och rensar undan.

04: FFK rullar boll på NIF:s planhalva, inlägg mot Jesper, bollen studsar tyvärr till målvakten, ofarligt

Spelet blåses av, linjen mannen vinkar på domaren Rickard. Han vill att Stefan coach ska dra på sig en väst för att inte se svart ut. Domaren gör helt rätt säger Dragan.

Mathcen känns ganska tam, just nu pågår ett ställningskrig där FFK äger mycket boll.

07: Skuja vänder bra ut mot Josef, perfekt boll, josef tar ner och spelar direkt till Jesper som skjuter, jesper blir tyvärr avblåst för offside.

07: Sunkan vinner boll utmärkt på mitten
 
08: Norsholm kommer på högerkanten och får in ett inlägg mot nummer 9o, som nickar långt utanför.

09: Matchens bästa chans, Martin H vinner boll högt upp i plan för FFK, avancerar och spelar snett bakåt till David som skjuter strax utanför straffområdet, en bit utanför.

10: Hårt tryck nu, Martin väggar med David, får tillbaks bollen inne i straffområdet, spelar till Jesper som klackar bollen precis utanför från nära håll.

12: FFK slarvar oerhört vid eget inkast nere vid kortlinjen, Hörna Norsholm. Hörnan blir ofarlig och kan enkelt rensas undan.

Linjedomaren på Norsholms sida av plan är snabb med att vinka flera gånger nu. Situationerna känns ytterst tveksamma

Norsholm vinner frispark på mittplan, de har ingen brådska, slösar de redan på tid?

14: På frisparken får Billa en knuff i ryggen, i samband med situationen verkar Fredrik ha stukat foten, han tvingas till byte.. Oturligt för ffk Jonas Forsner kommer in istället och tar över kaptensbilden

15: Jesper prover skott långt utifrån, farligt, målvakten har vissa problem men fångar bollen.

16: Karre kommer bra på högerkanten i en 4a mot 4a situation, han ska spela in bollen, spelar tyvärr på första backen och in till inkast. Synd.

18: Jesper frispelas av Skuja, vinkas återigen av för offside.. Väldigt tveksamt, i anfallet efteråt vinner FFK en hörna

Dragan säger nu Ironiskt att han hoppas att domarn inte vinkar av för offside på hörnan..

MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL, Siegers trycker dit bollen på hörnan!! Eller nej, domarn blåser, ? spelet avblåst för knuff.. Inget mål.

20: FFK vinner hörna igen efter ett inläggsförsök av Josef, Skuja tar hörnan, bra hörna igen och bollen studsar inne i straffområdet, rensas återigen till hörna

Bra hörna igen, nickas bort av NIF försvarare till en till hörna.

3:e i rad nu, skuja slår, rensas enkelt undan.

21: Farlig kontring av  NIF, direkt efter hörnan, missar dock långbollen i sin 5 mot 3 situation. Ofarligt

Jonas byts ut, ett kort inhopp,  Billa känner att hans fot håller för spel.

23: Hawaii fotboll!, spelet svänger fram och tillbaks, Jesper tråcklar sig förbi försvaret och dra bollen i stolpen. I situationen efteråt skjuter han på en NIF spelare ut till hörna.

Billa byts återigen ut, vad är det som händer? Jonas kommer in för andra gången i rad.

26: Karre gör sin gubbe på mitten och sätter bollen mot Siegersw i djupet, vinkas återigen av för offside.. Vi måste börja hålla på löpningarna lite nu när domaren vinkar så pass ofta som han gör

Planen är hal och dålig, David G halkar runt som bambi på hal is

27: Jesper slår ett inlägg mot Karre som är solklart offisde, men då väljer domaren inte att vinka.. Nicken från David går dock långt utanför. KOM IGEN NU!!

29: Norsholm vinner en farlig frispark precis utanför straffområdet, 5- man i mur gestikulerar Gramma. Riktigt farligt. Nummer 9o drar dock bollen i muren ut till hörna. Jag personligen tycker det är konstigt att inte SUnkan tar frisparken.

Hörnan resulterar i en ytterligare hörna som blir ofarlig

INFO: Skadade Fredrik fick ont i sitt knä, det ska dock inte vara allvarligt, matchen mot Rimforsa är inte i fara.¨

32: Bra boll av Ola mot Siegers. Siegers spelar till Jesper som spelar in bollen mot mål, målvakten fångar bollen dock. Kunde ha blivit något där

33: Martin spelar till Josef som drar till.. HÖGT, högt över.

34: Jesper är nära att komma igenom, bra glidtackling av en NIF back.

Det är tufft och svårspelat ute på plan, något säger mig att matchen inte kommer vinnas enkelt. NIF kommer kriga in i det sista.

35: Ola kommer fram på vänsterkanten efter en underbar pasnsing av assistkungen Skuja. Inlägget går på en NIF spelare till hörnan. Hörnan är ofarlig

Sunkan är lugn på mitten, matchens behållning hittils, bra spelförståelse och spelar enkelt.

36: MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL!!! FFK bryter på mittplan, från sunkan?! Siegers spelar fram Jesper som är fri, han placerar enkelt in bollen i mål. Säkert av en målskytt i hans rang.

37: Ola dribblar och dribblar, blir brutalt nedsparkad av en NIF-spelare när han nästintill är fri, han haltar och har ont..., FFK får frispark men otroligt nog utdelas ingen varning?!

40: Skuja stegar fram och ska slå in frisparken i straffområdet,. dåligt på första spelaren.

41: Jesper fixar hörna till FFK, rensas undan av Sunkan som står på första stolpen. FFK har allt nu

42: Åter igen hörna för FFK nu, BRA hörna av skuja som nickas av Aspen, dock rakt på målvakten, synd, ett riktigt bra läge

Ola säger att smärtan efter smällen på vristen släppt lite, sköna besked för oss FFK:are.

43: Nick utanför straffområdet av nummer 13 i NIF, riktigt ofarlig.

44: Karre kommer rättvänd på halva plan, ser skuja som är ren på kanten, slår dock passningen 15 meter för långt. Synd.

Det är lite för mycket slarv i vissa passningar och spelmoment, fixar vi bara till det kan det rinna i väg i andra halvlek. Det ska dock tilläggas att NIF inte skapat någonting.

45: Felaktigt inkast av Siegers i offensiv position. Han ser missnöjd ut.

Halvtid
Ställning 0-1, målskytt Jesper Johansson för FFK. Matchen kontrolleras av FFK med många farliga chanser. NIF skapar ingenting. Det kan dock bli mycket bättre om vi drar upp passningstempot och har mer fokus i de avgörande momenten.

Intervju med Josef
En otroligt lerig Josef säger att det ser okej ut, han säger också att om vi bara ökar passningstempot och rullar runt så kommer målen komma. Han tycker också att planen är dålig. Det är ingen Grosvad direkt, det har han också rätt i.

Andra halvlek är igång!

46: Karre och Halle vinner boll bra på mitten, Karre spelar bra i djupled till Jesper, men målvakten hinner tyvärr ut.
49: Josef dribblar snyggt förbi en kille i NIF, spelar perfekt i djup till broder David som petar förbi målvakten och bara kan lägga in bollen. David vinkas dock av för offside. Tveksamt, Igen.

40: Jesper får boll och får med sig bollen efter ett ihopslag. Tar med sig och skjuter på en back ut till hörna

50: Hörnan spelas kort till Denna Hallestig utanför straffområdet som går på skott. Tungt skott mitt i famnen på målvakten

51: Jesper får skottläge igen, skjuter högt över.

53: #13 i NIF skjuter från halv/halva, långt utanför.

54: Riktigt bra anfall från FFK. Skuja vänder ut på Josef, som spelar in i mitten till Siegers, sigers gör ett litet instick till Jesper som petar bollen i mål. Dock offside.

55: FFK:s buse Martin Hansson får gult kort, han är ofta inblandad i despyter med motståndarlaget.

Frisparken av NIF dunkas hårt mot, Steffe boxar undan.

56: Jesper får boll av skuja precis utanför straffområdet, har chans att spela Josef men avslutar själv ner mot vänster hörn, ett farligt avslut men målvakten är där.

56: i kontringen efteråt kommer en NIF spelare igenom men Ola är där med en klockren glidtackling, ofarligt egentligen.

57: Är överallt, nu på offensiv planhalva, skjuter ett tungt skott mitt på mål. NIF:s målvakt är bäst på plan nu, efter sunkan förstås.

57: Riktigt bra inlägg av Josef till Jesper som får nicka ostört. Dock mitt på målvakten.

Josef som har varit riktigt bra matchen igenom blir utbytt till förmån av Eric Andersson. Eric som igår hade ne mysig hemmakväll istället för att besöka nattklubben Hugo ser riktigt pigg ut.

58: Eric Dribblar direkt förbi 2 NIF-spelare men tappar sedan bollen, synd.

60: Frispark för NIF, Sunkan stegar upp, slår en genialisk passning, som NIF spelaren ej uppfattar, Sunkan tänker fotboll för bra för övriga spelare. Bollen går ut till inspark..

Spelet från FFK:s sida är riktigt dåligt nu, vi måste ta tag i matchen nu igen.

61: Utmärkt boll av Eric mot Skuja , Olle är dock tar med en tå och bryter. Kunde blivit farligt.

62: David G tar bollen från halva planen springer och springer, bryter in i straffområdet, fintar skott. SNYGGT, i nästa situation blir han brutalt nedsparkad(FILMNING) STRAFFFFF!!!!!!!!

Aspen stegar fram... MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL!!!!!!!!!!, Placerar bollen ner till höger, Målvakten är där och touchar bollen men straffen är för hårt slagen och går in ändå. 0-2 nu. SKÖNT! Nu kan det rinna iväg.

65: Jesper J förhindrar en kontring, han sparkar då ner Olle, Kapningen resulterar i gult kort för skyttekungen Jesper.

67: MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL, Skuja slår en utmärkt passning till Halle, Halle trampar in ifrån höger och blir fri, skjuter mellan benen på målvakten och 0-3 är ett faktum.

David G blir utbytt mot Sigurdur Stockberg, Eric Andersson verkar ta klivet in från kanten samtidigt som Stockberg går in som vänstermitt.

70: Eric vinner boll på mitten, ser att målvakten är långt ute och försöker lobba, långt utanför...

Det känns som att matchen är vunnen nu. Det ska mycket till om NIF ska vända det här, vi kontrollerar matchen riktigt bra nu. Det ser mycket bättre ut än i början av andra halvlek. Det kan dock ha att göra med att Sunkan verkar ha tröttnat och försvunnit ur matchen.

72: Bra boll av Aspen ut mot Sigurdur, Sigurdur sätter bollen på ett mot eric som hade blivit fri om inte bollen varit för hårt slagen

75: Siegers har bollen nere vid hörnflaggan, spelar skuja i straffområdet som snabbt gör en tvåfotare och skapar yta för sig själv. Han försöker placera bollen i bortre. Bollen smiter någon meter över.

Det skulle vara skönt att göra några mål till för målskillnadens skull. Man vet aldrig vilken betydelse den kan ha när tabellen ska summeras i slutet.

Anmärkningsvärt är att Aspen nu har gjort 3 mål på 3 matcher som mittback. Riktigt bra!

78: SUnkan bryter igenom efter att ha tagit bollen från Aspen och Jonas, Aspen glidtacklar bestämt och Sunkan faller i straffområdet!!!, Han vädjar på straff men domarn skakar på huvudet. Jag lider med Sunkan. 

79: Sunkan visar nu varför han är kapten, i situationen efteråt får han bollen en bit utanför straffområdet, han lägger upp den för sig själv och drar till, I RIBBA!  Norsholms bästa målchans skapades inte helt oväntat av Sunkan. Han har jobbat sig in i matchen igen. Det kan bli farligt.

80: Jesper frispelas av Eric, en perfekt passning. Han är fri och avslutar i mål. Han vinkas av för offside och domarn blåser. Då han avslutade efter signal får Jesper sin andra varning och blir utvisad. 

Jesper går nu upp i ledning i röda kortligan och missar matchen mot Rimforsa. Tungt och onödigt. Väldigt hårt av domaren avv visa det gula kortet där...

81: NIF pressar på utan att skapa en riktig målchans, hörna nu, dåligt slagen 

82, LIVSFARLIG KONTRING, Eric och Skuja kommer två mot en, Eric utmanar och går förbi, vinner ihopslag med målvakten och går förbi, målvakten kommer snabbt tillbaks och sparkar ner Eric bakifrån!!! INGEN STRAFF??? Otroligt!..

86: Sigurdur försöker nå ERic i djupled.. Passningen blir aningen hård.

87: #17 i NIF går på avslut från halv/halva, ut till inkast. Bra försök, helt rätt ropar bänken i NIF

Filmande David G har kommit in igen istället för Hallestig. Han ser sugen ut.

89: Hörna FFK, Skuja slår den.. Målvakten boxar bort den.

90. Matchen slut.

En komfortabel 0-3 seger utan imponerande spel på en svårspelad plan. Ingen var speciellt bra i bortalaget men Jocke utser Dennis Hallestig till matchens lirare för hans slit.

I Norsholm utser skadade Fredrik Sunkan som bästa spelare vilket det egentligen inte var något snack om. Han var bra matchen igenom förutom en liten period i andra då han var osynlig.

En kille från Norsholm utser Aspen som bästalirare. Aspen gjorde också en bra match och man kan förstå killen i randig tröja, Aspen fick också en öl av denna kille.

Nu blir det party!

Over and Out.


Max, men även Dragan, Jocke  och Fredrig på ett hörn