Seger mot Tallboda

Underbart att återvända från Tallbodas ojämna fotbollsplan med tre poäng! Josef nickade in kvitteringsmålet och jag själv avgjorde matchen på frispark. Jag tror att Martin assisterade till målet, rätta mig gärna om jag har fel. Matchreferat kommer upp på hemsidan någon gång under morgondagen.

 Skytteliga

2. Jesper Johansson
1. Josef Gustafsson & Fredrik Billström

 

Assistliga

1. Dennis Hallestig & Martin Hansson

0-liga

1. Anders Berntsson

Billa

Spelarpresentation - Rebwar Ameen

Den kurdiske mannen med det härliga garvet, Rebwar Ameen älskar att köra taxi och är FFK: s nya mittback. Ingen får någon möjlighet att fuska när Rebwar är i näreten, han ser och hör allt och har inga problem med att avslöja någon.

Rebwar Ameen kanske är relativt okänd för den stora massan i Finspång. Han har spelat i FFK: s U-lag under två säsonger efter ett långt uppehåll från fotboll. Rebwar kommer ursprungligen från Kurdistan, den delen som ligger i Irak. I hans tidigare karriär var Rebwar anfallare i hans klubb AC Solav, nu när han har blivit något äldre hittas han längre ner i banan. Denna säsong provades Rebwar i första träningsmatchen som mittback i A-laget och efter det har han spelat varje match från start.

Som spelare präglas Rebwar av en god spelförståelse, han står alltid rätt och utnyttjar sin rutin på ett exemplariskt sätt. Rebwar är svårläst som fotbollsspelare och kan lura bort även den bäste försvarsspelaren med en liten lätt kroppsfint åt sidan. Han har uttryckt ett stort hat mot fusk och är väldigt uppmärksam så fort något lurigt händer på träningarna. Det ska också tilläggas att Rebwar är FFK: s mästare i fotbollsgolf där han visade upp sin otroliga känsla i högerfoten.

Som det står på vår hemsida arbetar Rebwar med att köra taxi. Han brukar ofta berätta om hur snabbt han kör och att inte ens polisen kan hinna ifatt honom. Att köra taxi tycker Rebwar är roligt men det roligaste han vet är att vinna när vi kör ´gris´innan våra träningar. Många i laget har fått utstå Rebwars medryckande skratt under dessa tillställningar. Rebwar är mycket omtyckt i laget och sprider glädje omkring sig vart han än går.

Typiska Rebwarcitat
-
Nej Billa du fuskar!
- Jag är mycket trött för jag har kört taxi idag.
- Jag kan inte vara med på löpträningen, jag måste göra något annat då (Ingen som vet vad han gör då riktigt?)
- Du måste skriva på bloggen om det där självmålet! (Är alltid mycket uppmärksam på folk som gör självmål)

Roliga saker med Rebwar
- Kör taxi som en galning!
- Är alltid mycket trött.
- Byter om snabbare än sin egen skugga.Billa

Grebo IK - Sonstorps IK 6-1

Sonstorp åkte på storstryk i premiären, matchen slutade hela 6-1 till Grebo. Det känns väldigt märkligt med tanke på att de ska vara Östergötlands Barcelona? Aldrig en enda långboll, bara skönspel längs marken. Fantastiska passningskombinationer med underbara dribblingar och stenhårda avslut. Med förre FFK: aren Andreas Karlsson i mål kändes det inte som att Sonstorp skulle släppa in ett enda mål denna säsong. Jag är ärligt talat förvånad, för två säsonger sen mötte vi Grebo på hemmaplan och vann med 5-0. Kan det vara så att Sonstorps IK har byggt upp en lögn till media att man faktiskt är bra på fotboll? De brukar ju utrycka förakt mot kämpafotboll och kanske demonstrerar dem genom att inte kämpa alls? Vi hedrar Sonstorps IK, de fallna hjältarna med en låt :)

Billa