Förlust mot Vånga

Igår förlorade vi mot Vånga 2-3 (0-2), och det är svårt att bedöma vår egen insats i denna match. Vi ger dem både 0-1 och 0-2 via individuella misstag och 0-3 på ännu ett sådant misstag var inte långt ifrån alls. Men det är sånt som händer i fotbollen, alla gör misstag så jag försöker inte ge någon skulden utan konstaterar bara fakta. Vi har för övrigt kontroll på matchen under 90 min och skapar åtminstone lägen nog för att vinna matchen. Vi får en bra start på andra halvlek och efter 20 minuter stod det 2-2. Det första målet på straff genom Jeppe efter att David fått en knuff i ryggen när han stod helt fri framför mål och skulle nicka in bollen, ett solklart rött enligt regelboken men domaren som verkade ha egna regler denna match valde ett gult. Några minuter senare dunkade Johnny in 2-2 via kryssribban precis utanför starffområdet, ett drömmål som var lika rättvist som snyggt. Vånga lyckades otroligt nog skapa en målchans på egen hand och på den blev det mål, ett snyggt pass i djupled och ett vackert avslut i hörnet. 2-3 blev också slutresultatet.

Vångas sätt att spela fotboll är mycket deprimerande och det är synd att vi gav ett sådant lag 3 poäng. Deras mittfält är alltså obefintligt och backar hem under hela matchen, de kunde lika väl ha spelat med spelsystemet 9-1. Det hade matchat deras spelidé bättre som bygger på rensningar från egen planhalva på deras snabbe forward. Jag tror fler lag i denna serie håller med om detta.

Det är bara att ta nya tag och nästa helg väntar Kurdiska borta.

/J.G


huhuhuhu

Inför FFK-Vånga

I morgon, på fotbollens dag, ställs vi alltså mot Vånga. Vi förlorade senast mot Vånga med 2-1 i en match som egentligen kunde ha slutat hur som helst. Vi kommer från en mycket stark insats i föregående omgång där vi segrade rättvist mot Örtomta med 3-0 och jag hoppas givetvis att vi kan prestera lika bra även denna match.

Förmodad startelva:

Andreas Ericsson

Martin Hansson-Fredrik Billström-Rikard Johansson-Ola Pynnönen

Johnny Andersson-Jimmy Siegers-Josef Gustafsson-Gerson Silva

David Henriksson-Jesper Johansson

Avbytare: Rasmus Sundkvist, Robin Gustafsson och Ramsey Haider

Som vanligt är jag inte helt säker om jag har skrivit rätt namn men jag hoppas ni har överseende med detta då det i stort sett alltid är olika spelare som är uttagna.
Finspångs FK-Vånga IF
Avspark 15:00
Arena Grosvad

"Den som inte betalar inträde får med mig att göra, Reine du håller koll" - Dragan Zivkovic


//J.Gustafsson

Veckans Kluring

Förlåt om uppdateringen här på bloggen varit dålig, men det finns givetvis en anledning... Nämligen att Billa flyttar till Örebro, Kusmar är visserligen tillbaka i Sverige enligt hans senaste statusuppdatering på Facebook men nu verkar han vara försvunnen igen. Poeten är tydligen på dåligt humör och vill vara ifred och Experten & Mr EX ryktas vara kidnappade och gömda i Reines källare. Jag själv har också börjat skolan igen och man får inte mycket tid över när man börjar bli gammal.

Veckans Kluring!Vem är killen till höger?

Till vänster ser ni för övrigt Falken Hallestig (pojken som försvann)Jag kommer i morgon lägga upp ett inlägg inför lördagens hemmamatch  mot Vånga.Arrivederci

//JosefGustafsson