Referat från Brukscupen

Dagen efter känns det ungefär som det ska kännas efter en Brukscup, det värker både här och där. Men det var det värt då dagen blev otroligt lyckad. Solsken, skratt och och stundtals mycket bra rull på bollen från vår sida. De som var frånvarande denna dag missade verkligen något.

Jag går igenom matcherna lite snabbt och jag skriver utifrån det jag minns, så ni får gärna rätta mig och hoppas ni har överseende med detta.

Gruppspelsmatch 1
FFK-Igelfors 4-1
Målskyttar: Jesper Johansson 2, Sebastian Skuja och Alexander Billström.

Första gruppspelsmatchen spelades på B-plan och det passade Igelfors betydligt bättre än oss. Planens trånga storlek gjorde det svårt för oss att rulla boll och i stället började vi slå långa bollar på forwards vilka Igelfors enkelt tog hand om genom att backa hem mot eget straffområde. När vi väl höll nere bollen på backen och letade oss förbi deras försvar via kanterna gick det dock betydligt bättre, och så småningom kunde Jeppe sätta kvitteringen efter en skarv från Rasse. Det dröjde inte länge innan ledningsmålet kunde göras efter att "Svettletten" Skuja pressat en nervös försvarare och enkelt rullade in 2-1. I andra halvlek utökade Jeppe till 3-1 med en kanon som målvakten inte vågade ta. Spiken i kistan satte stjärnanAlex med ett ruskigt skott i krysset.

Gruppspelsmatch 2
FFK-Lotorp 2-1

Målskyttar: David HUKTRa/Huklta/hutlA Hattra Henriksson och Eric Andersson.

Vår sämsta match i turneringen. Trots stora ytor på A-plan slog vi mest långa bollar och det var riktigt lojt med felpass hit och dit. Vi låg under med 1-0 i halvtid och det kändes nervöst då en förlust skulle innebära semifinal mot Sonstorp, några vi helst ville vinna mot i finalen. Hur som helst spelade vi upp oss en aning och kvitteringen kom efter en magisk 50 meters-kross från stjärnan Alex som förlvaltades genom en bra nick i ena hörnet av Yxla Henriksson. Så kom till slut även 2-1 efter en magisk skarv av assistmästaren Rasse och ett än mer magisk avslut av hemvändaren Eric Andersson som placerade in bollen utanför straffområdet. Dålig insats, men en rättvis seger.

Semifinal
FFK-Marsjö Byle 3-1

Målskyttar: Sebastian Skuja, Ola Pynnönen
och Jesper Johansson.

Semifinal, återigen på den mycket trånga B-plan. Vi spelade stundtals bra och vi kunde ganska fort kvittera efter ett inlägg från Ramsey som Skuja tog ner och iskallt rullade in bollen. Matchen fortgick med mycket spel på mitten innan Ola drog en "Rocket Launcher" som gick stolpe in. Byle fick ett gyllene läge att kvittera men Eric kom flygandes och bröt bollen vilket räddade ett solklart mål. I matchens slutskede klackade Frasse fram bollen till Jeppe som dunkade in bollen via ribban och fastställde slutresultatet 3-1.

Grande Finale
FFK-Lotorp 5-1

Målskyttar: Jesper Johansson 2, David HULST/HUEKTRA/halta/hutra Henriksson, Josef Gutafsson,  och Alexander Billström
.

Tyvärr fick vi möta Lotorp i finalen eftersom det lokala Barcelona Sonstorp spelat 2-2 mot Byle och blivit utslagna i semin mot just Lotorp med 3-1. Finalen var spännande i ca 10 minuter innan vi gjorde 1-1, som var riktigt snyggt. Det började med att Halle vände upp på mitten och väggade sig förbi 2 spelare och gjorde ett uppspel på Rasse som kom mötandes. Rasse la tillbaka bollen till undertecknad som slog en boll till Jeppe på djupet som han på halvvolley drog in i bortre krysset, snabbt pasningsspel och ett otagbart avslut, det kändes som en övning. När hutte gjorde 2-1 efter en bra placering i straffområdet var segern ett faktum. Jag själv ökade på till 3-1 efter en kontring och stjärnan Alex visade känsla genom att från sidlinjen placera in 4-1 i bortre hörnet. Jesper Johansson satte 5-1 och vi var återigen mästare i Brukscupen.


Enligt tradition togs segerfotot med Johnnys mobilkamera


Avslutningsvis vill jag passa på att passa publiken, som alltid går när vi vinner. Vad kan detta bero på? Hejar ingen på FFK?  Ingen hejar på FFK, det stämmer. Vi är verkligen hatade bland de andra föreningarna och jag måste säga att det gör mig både glad och stolt. Andra beskriver det som roligt, och Sigurdur beskriver det som "kukigt", oerhört "kukigt".

Att samtliga fyra mål vi släpper in i turneringen kommer på bonusstraffar är ett tecken på att backlinjen skötte sig bra och det ska de verkligen ha cred för, speciellt mittbacksparet Sigge och Rikard som spelade stabilt turneringen igenom. Det känns även skönt att Jeppe visar målfarlighet igen vilket bådar gott inför hösten.

Tack till tränarstaben Björna och Steffe Gram som skötte det bra trots att Dyverfeldt tyvärr fick magsjuka. Även tack till legenden Nicke Johansson som bidrog med sin närvaro.

//Josef Gustafsson med assistans från Baltikum-Skuja.

CAMPEONES!!!!!

För tredje året i rad segrar vi i Brukscupen! Denna gång utan att släppa in ett enda spelmål. Vi slog Lotorp i finalen med 5-1 där det aldrig riktigt blev någon match, Tyvärr. Referat och andra galna detaljer kommer troligtvis upp under morgondagen.//Jussi

Brukscupen

I morgon är det dags för den ytterst prestigefulla lokalturneringen där lagen varje sommar drabbas samman i Lotorp.
Semestertider gör att FFK, och troligtvis även andra lag, saknar ett gäng ordinarie spelare. I vårt fall betyder det att en del "nya" spelare kommer få chansen vilket får anses som positivt under dessa förhållanden. I helgen åker sveriges mest utbildade tränare, Stefan Strandberg, iväg på ännu en utbildning. Han har dock sett till att ersätta sig själv och Pajen (försvunnen) med en annan tränarduo, Stefan Gram och Kristoffer Dyverfeldt.


Stefan Gram är en person jag känner mycket väl. Han har varit tränare för oss i pojklaget under ett par säsonger där han visade upp ett stort engagemang och en stark vilja. Viljan kunde ibland bli för stark och resultera i utbrott, något som vi spelare fruktade, något som jag fruktar än i dag. Det ska bli mycket spännande att se vad "Steffe" kommer med för listiga planer under turneringen.


Kristoffer Dyverfeldt är någon man hört talas om sedan barnsben. Hans mamma var min lågstadielärare och brukade ibland berätta för mig om denne Kristoffer. Vad jag förstått har han spelat i Sylvia och jag vill minnas (inte säker) att han var med i derbyt 2003 på Parken då matchen slutade 2-2 när både IFK och Sylvia låg i Superettan. Skadeproblem hindrade tyvärr hans karriär och de senaste åren har han försökt komma tillbaka till fotbollen. Från bland annat min bror, som hade Kristoffer som tränare i juniorlaget, har jag hört att han är någon som förstår sig på fotboll men som också har ett sinne för sjuk humor. Den senaste månaden har Kristoffer varit närvarande på våra träningar och ibland också deltagit och det märks att han spelat fotboll på högre nivå.

"Steffe" med sina listiga planer och "Toffe" med sin rutin kan bli avgörande denna turnering.


Nog om vår nya tränarduo, så här lyder grupperna:

Grupp A:                                                                                                          


Lotorps IF

Igelfors IF


Finspångs FK


Grupp B:

Sonstorps IK

Grytgöls IK

Marsjö ByleJag vill inte uttala mig om något lag men jag både hoppas och tror att Vi och Sonstorp möts i finalen om inte SIK förlorar mot Marsjö Byle med 5-0 igen.

Vi spelar första matchen 10.50 mot Igelfors på B-plan och därefter spelar vi direkt mot Lotorp 11.40 på A-plan.
Semifinalerna börjar 13.00 och finalen spelas 15.30.

Vi samlas 9.30 i stugan för ombyte och avresa mot Lotorp.

Det skulle vara underbart att få segra för tredje året i rad, men det är upp till oss själva att avgöra om det blir så.
Jag tror det kommer bli riktigt kul i år igen och hoppas på bättre väder än vad prognosen säger.

// JosefGustafsson