KM i Simning

Heat 1
1: a Alexander Billström
2: a Oskar Hedkrok
3: a Martin Hansson

Heat 2
1: a Fredrik Billström
2: a Rickard Johansson
3: Josef Gustafsson

Heat 3
1: a David Henriksson
2: a Kevin Asp
3: a Anders "Pajen" Åberg

C-final
1: a Martin Hansson
2: a Josef Gustafsson
3: a Anders "Pajen" Åberg - Sämst på att simma i hela FFK

B-final
1: a Kevin Asp
2: a Rickard Johansson
3: a Oskar Hedkrok

A-final
1: a Alexander Billström - Mästare 2011 i simning
2: a Fredrik Billström
3: a David Henriksson


Segraren Alexander Billström skrivs nu in i historien som FFK: s bästa simmare 2011. Han vann finalen relativt enkelt efter att David fått en kallsup vid vändingen. David ledde med en ytterst liten marginal vid vändningen men kom sedan på en tredjeplats tack vare hans kallsup. Istället blev det en storseger för Billströms-bröderna som bevisligen har riktiga fina simmargener.
Viktigt att notera hur Alex är noga med att spänna sina magmuslker. I duschen efteråt sade han "- Det är många tjejer som läser FFK-bloggen så om de ser mina magrutor kommer de bli sugna". 


Rickard "Hajen" Johansson hade inte mycket till chans i simbassängen. Han hade dock en mycket lurig taktik där han klädde ut sig till haj i sin duschmössa. Tyvärr för Rickard så var det ingen som trodde att han var haj,  eftersom att alla förstod att det inte kan finnas någon haj med så mycket hår på kroppen som Rickard har. Rickard ska dock ha en stor eloge för sitt festliga upptåg!

Billa

Reseberättelse Sverige-Moldavien

För ovanlighetens skull kommer inlägget denna gång inte handla om FFK, utan om en grupp elever från Bergskas fotbollsgymnasium som under gårdagen fick chansen att åka till den kungliga huvudstaden och se EM-kvalmatchen  Sverige-Moldavien.

Det började för några veckor sedan då rektorn för fotbollsgymnasiet på Bergska, Ari Heikki, med sin vanliga entusiasm informerade sina elever att Svenska Fotbollsförbundet delade ut gratisbiljetter till matchen till olika fotbollsgymnasier runt om i vårt avlånga land. Konkurrensen om biljetterna var enligt Ari otroligt hård, men utlovade att fixa de bästa platserna på långsidan om vi elever fixade tre bilar som skulle ta oss till Råsunda Stadion.


Mr. Heikki

Kl 14.00 samlades gruppen utanför bergskas sporthall för att packa in oss i bilarna, som vi ganska väntat hade brist på. Av någon anleding var antalet deltagare nästan rekordhögt, närmare bestämt 15-16 personer inklusive Ari han själv. Att det berodde på att vi skulle till Stockholm och se Zlatan var väl ingen förklaring till den höga deltagarsiffran. Eller?
Bilproblemet hade svävat i luften i några dagar och nu var det akut, endast ett mirakel kunde rädda upp resan. Ett par samtal och "som en blixt från en klar himmel" hade Fixar-Jussi fixat ihop bilar så det räckte för att alla kunde följa med, resan var med andra ord räddad.

Jag själv hamnade i samma bil som min kollega från FFK, David "Hutka/horta/huska/Hurtla/Hotrla/ Hulka" Henriksson och den forne FFK:aren Max Hellberg som numera spelar hos ärkerivalerna Torstorp.
Max, hade dagen till ära uppdraget att agera chaufför vilket fick oss andra i bilen att sitta helspända under hela resan som mestadels präglades av trånga utrymmen och doften av bränd koppling.


"Hutka" stod inte ut med doften av bränd koppling. Rally-föraren Max, vars körkort ifrågasattes flera gånger under resans gång.

Vi anlände i huvudstaden runt 4-5 på eftermiddagen, med andra ord perfekt timing till rusningstrafiken.
Max bilkörning imponerade dock stort på oss andra i bilen och vi klarade oss helskinnade samtidigt som höga läktare närmade sig i detta hav av bilar. Nu uppstod dock nästa problem, att hitta en vettig parkeringsplats för att undvika dyra parkeringsböter.


Kan man verkligen stå här? Klart man kan det, avfärdade Max "lugn som en filbunke"

På väg till arenan verkade kylan som Ari varnat oss för ha anlänt, kalla vindar samtidigt som temperaturen sjönk med stadiga kliv mot nollan.


Till vår besvikelse var platserna på långsidan i själva verket platser högt uppe på södra kortsidan tillsammans med hundratals skanderande barn.


Måljubel! För det skarpa ögat syns de ungefär 15 tillresta moldaverna (bilden till höger) som trots förlusten var optimistiska hela matchen. På slutet tog de till och med av sig tröjorna vilket fick de flesta barnfamiljer att lämna nationalarenan.

Vad kan man säga om matchen? Med handen på hjärtat var den ingen fröjd att vara på Råsunda denna afton på grund av kylan och den dåliga sikten högt uppe på södra. Trots att Zlatan bjöd på lite fotbollsgodis som Kevin Asp kallade det för längtade nog de allra flesta hem till värmen.

Det var nu, på hemvägen de händelser man kommer att minnas från denna dag skedde, och som vanligt stod vår älskade Max i centrum.


Till allas stora förtret hade "Lapp-Lisa" varit framme och lämnat en bot på 1000 kr. Det skulle senare visa sig att det endast var en av våra fyra bilar som hade klarat sig utan parkeringsböter. Vi kunde åtmnistone glädjas åt att våren på väg i Stockholm.


Innan nästa incident passade Max på att köra mot rött samt hamna på fel sida vägen.


Citat från "Rally-Max": "Varför skulle vi krocka?" "fan, kanske skulle bli Racerförare".
Max kanske blev lite väl övermodig? Så övermodig att han valde att chansa i en korsning. Jessica, ägare till bilen, hann bara med att skrika "AKTA", sen small det....
- Jessica: Åh Nej min bil :(
- Max: Sorry

Max körde alltså ut i en korsning, och vi kolliderade med en bil som kom farandes på huvudleden. "Jag blev skymd" sade Max.
Efter 45 minuters väntan på att alla olyckspapper skulle bli iflyllda lämnade Max över ratten till Patrik Backström som körde oss säkert hem. Max tog i stället prats bredvid mig i baksätet, med luvan över huvudet försökte han finna tröst i Celine Dion´s "My heart will go on" känd från hans favoritfilm Titanic.


Trots alla böter och olyckor stannade vi på McDonalds där alla åt med god aptit. alla förutom Max, han tordes inte svälja mer än den stora sorgen.Detta var en dag de allra flesta sent kommer att glömma. 


Josef Gustafsson


KM i simning 2011

Det är nu två år sedan den då okände David "Hutka" Henriksson dök upp på vår KM i simning. David tog hem hela kalaset vilket var en stor chock för resten av laget. Förra året briljerade Siegers och resten av laget hade inte en chans.
Men nu är det äntligen dags igen för årets viktigaste tävling att utspela sig. På torsdag kommer vi samlas 19:00 på Medley för att se vem som är FFK: s bästa simmare detta år. Så ta din chans att bli inskriven i historieböckerna redan idag! Gå till historien som den skickligaste simmaren i hela FFK och bli ihågkommen för evigt! "What we do in life, echoes in eternity"


Regerande mästare: Jimmy Siegers

Förhandstips
Att inte börja med att nämna Siegers här skulle kännas som en stor förolämpning. Givetvis är han storfavorit men det finns några utmanare där ute. Rickard Johansson ser ut att ha en kropp som är skapad för simning. Ett problem för honom kan dock vara allt hans hår på bröstet som förmodligen kommer göra honom långsam i vattnet. David Henriksson som tog hem första upplagan är också ett mycket stort hot, David kunde inte medverka förra året så det är ingen som vet om Siegers verkligen är bättre.
En outsider till dessa stora herrar är den stora ICA-profilen Olgay Kaya. Olgay är väldigt energisk och ser ut att kunna veva sina armar med imponerande hastighet. Detta är dock inget jag vet utan endast spekulation.
 vs  vs  vs
Billa