Träning den 28/29/1-2012

28/1
Löp dags, en tidigt lördag kl 9.30 drog tre tappra vapendragare en löprunda ifrom av intervall varv uppe på Hårstorps hala kvarter. Efter 45 minuters effektiv löpning var vi tillbaka och Niclas "Falken" Hallestig konstaterade att han inte var i samma from som när han satt på bänken i div 3 för Torstorp. En stor eloge till Nicklas J och Niclas H som deltog trots tidigt uppgång och dåligt väder! Som Steffe C brukar säga, "det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder".
29/1
Söndags passet bjöd på mer folk och gamla legender som Sigge satt på sidan med sin nya vänn "mr X" och pratade om "kukigheter". Sigges nya vänn "mr X" vet vi inte så mycket om, det ryktas om att han var och kollade på Steffe Grams träning för att hitta en eventuell ersättare till Mourinho som ska lämna Real till sommaren. Mourinhos flytt påpekade David snabbt bara är ett rykte. Vi tränade på vändningar och spelade sedan match. Tempot var lågt och många fick inte ordning på sin kordination. En del hade även dagen innan dragit på sig "dubbeldanssjukan" vilket hämnade vissa moment.  Hoppas på att fler dyker upp till dagens träning! Extra + till Dennis Antioquia som stundtals spikade igen kassen, kul och se!
De som vi vet saknas är Robin som är och letar fru i Thailand, "Ensam Svensk man Söker" ,  Niklasson och Gerson som tofflar (?) , Ramsey som spelar dator och Stoffe som efter helgens utgång hade fått napp och ett ligg med linköpings största tjej slitit upp sin gamla krigskada i ryggen som han dragit på sig under sina år i lumpen 66.
/ Vid pennan O

Träning 25/1-2012

Dagens träningpass gick ut på "press träning". Stefan Gram nyutbildad tränare visade unga som gamla hur man körde "Barca press", de unga spelare stod efter Stefans flamande uppvisning med munnarna som fågelholkar. När ingen förstod, skulle Stefan med hjälp av David visa press momentet, efter 5 försök lyckades David äntligen träffa Stefan och momentet lyckades.

Pressövningarna blev sedan till match, där vi övade press och så få tillslag som möjligt. Värt att notera under spelet var att Rebwar "fusket" Ameen efter ett grovt missförstånd med Stefan Gram lyckades sätta bollen i eget nät, något som gjorde honom så arg att han var nära på att slå sönder väggen. Adam Abraham upptagen från P97 gjorde även sin första träning och var duktig, spelade på få tillslag och visade att han absolut kan bli att räkna med för utvecklingslaget i sommar. Ett glädjeämne till var att Asim var tillbaka från sitt träningsläger på Australiens kust och visade stolt efter träningen upp sin bruna bringa framför knäckta Sonstorpssspelare.
Annars var allt som vanligt, Gerson pratade om alla sina ligg och Rikard berättade om fortstora dagar i FAIK tröjan. En rolig och lärorik träning, där alla gjorde sitt yttersta, kul och se.
På återseende "Costas (back i FFK) .. Back i ffk.. Mitt namn är CÅSTAS.." /Jussi/ Vid pennan O

Upptaktsmöte

Måndag 18:30....Det var dags för upptaktsmöte i FFK-stugan. Vi skulle prata om hur säsongen skulle se ut,hur vi skulle träna,vad vi kunde göra för att förbättra FFK-andan, Rösta fram festkommite och spelarråd bland annat.
Vi började med att gå igenom träningsprogrammet som gäller från Januari-Mars. Vi kommer träna 4 ggr i veckan och schemat kommer hamna på hemsidan så småningom. Någon nämnde att det kanske var lite väl mycket att träna 4 ggr men alla grabbarna var taggade och ville träna mycket så nu gäller det att vi biter i och kör den här tråkiga delen av säsongen så blir det så sjukt mycket roligare i sommar sen när vi orkar springa hela matcherna som en katt med senap i baken.
Sen så delade vi in oss i smågrupper där vi skulle prata om hur och vad vi skulle förbättra eller satsa på den här säsongen. Då det här är klubbhemligheter och är hemlighetstämplat på hög nivå så nämner jag bara några grejer vi tog upp. En sak som alla grupper kommit fram till var att vi ska ha kul när vi spelar och att alla ska vara lika stor del av laget vare sig det är "a-lags" spelare eller inte. Alla har chans att slå sig in i truppen om man kämpar och visar att man är duktigt.
¨
Vi kommer försöka göra lite aktiviteter på sidan av plan med till exempel spela hockey,bowla,luftgevär, ja allt möjligt. Träningsläger kom också upp på agendan. Alla var överrens om att det kanske inte i huvudsak måste handla om fotboll, utan mer om att binda ihop gruppen så vi blir tighta och att alla vågar snacka med alla. Förslag till vad vi kan göra ska jag ha med mig till träningen lördagen den 28:e så försök komma då.
Finns hur mycket som helst att skriva men som sagt en del håller vi i klubben för oss själva. Men spelarråd och festkommite blev framröstat också.


Spelaråd
Sigge
Johan N
Robie S
Oscar H

Festkommité
Robin
Jonsson
Adde
David

//Costas