Sommarcup - Utan FFK i final

En av de första julidagarna med skinande sol lockade monsterpublik till skärblackas fina fotbollsplan. Förustättningarna var helt underbara för lite bollsparkande och humöret i truppen var på topp. Trots att undertecknad försov sig till samlingen lyckades man i god tid hinna till matchstart. Coach Stefan tog ut laget igår och precis som bloggen konstaterade redan i torsdags var bomben i truppen den unga Alexander Johansson. Den fullständiga truppen ses nedan:

Alexander
Rebwar
Rikard
Max
David H
Dennis H
Niclas H
Rasmus S
Jonas N
 
De lag vi hade lottats mot följer i den ordning vi spelade mot dem: Torstorps IF, Skärblacka IF, Norsholms IF samt Norköpings FF. En förhållandevis tuff grupp på pappret och även i praktiken skulle det visa sig. Rikard valdes under samlingen till lagkapten vilket jag själv tror skapade stor nervositet i gruppen. Detta trots att han gjort ett hyffsat jobb som kapten i tidigare seriematcher. 
 
FFK 1-2 Torstorps IF
Inför öppningsmatchen mot Torstorp pratades det från FFK-håll om att inte underskatta motståndet. Beklagligt nog var det just detta som hände inledningsvis och TIF lyckades tidigt utnyttja sitt bollinnehav och göra 1-0. FFK jobbade sig tillbaka in i matchen och en kanonavslutning i krysset av Dennis Hallestig gav 1-1. FFK skapade sedan en nick i stolpen samt ett drömläge inne i boxen. Helt ologiskt kom sedan kallduschen. En långboll upp mot den reslige Stefan Persson förvaltades av densamme genom en nickskarv in i mål till 2-1, vilket också blev slutresultatet. Även där tog underksattningen ut sin rätt då den lille Niclas hade markering på Stefan.
 
FFK 0-0 Skärblacka IF (toppade laget)
Våra seriekollegor förlorade överraskande sin öppningsmatch mot NFF. Att de var revanschsugna syntes tidigt i vår match då de direkt tog tag i taktpinnen. Ett stort bollinnehav ledde till många bra avslut. Som tur var hade FFK en briljant sista utpost i målvakten Jonas Nilsson som storspelade. Matchen kommer dock bli ihågkommen för matchens sista chans där Hutka kom fri från halva plan men inte lyckades runda målvakten. Slutresultatet skrevs till 0-0, vilket vi i FFK ska vara nöjda med då Skärblacka var det bättre laget.
 
FFK 5-1 Norsholm
Norsholm hade det tufft i turneringen och radade upp storförlust på storförlust. Om skärpan hade infunnits vid avslutningsmomenten hade denna match slutat med en ännu större vinst till FFK:s favör. Rasmus, Dennis, Max och Hutka gånger två delade på målskörden.
 
FFK 2-2 Norrköpings FF
Inför den avslutande matchen inträffade något som får alla fotbollsälskare att rasa. TIF som redan var klara ställde ut skorna på plan och förlorade med 5-1 mot Skärblacka. TIF:s läggmatch ledde till att FFK var tvungna att vinna med ett mål mer mot NFF än vad Skärblacka gjorde mot slagpåsen Norsholm. Detta skulle visa sig vara en omöjlig uppgift men för FFK:s del började det hela bra. Man gick snabbt upp till en ledning med 2-0 genom mål av den fantastiske Dennis H på frispark och Hutka som fick avsluta fri mot målvakten inne i boxen. NFF spelade dock upp sig och hann med både en reducering samt kvittering vilket även blev slutresultatet. Coach Stefan var bedrövad på bänken samtidigt som alla Skärblacka-anhängare jublade.
 
Fem pinnar räckte till en tredjeplats i gruppen som TIF vann på nio. Skärblacka gick vidare med sju poäng och bättre målskillnad än NFF. Alla i FFK gjorde en bra turnering och med lite tur mot TIF i öppningsmatchen samt skärpa i matchen mot NFF hade man gått vidare. Detta är något att bygga vidare på till resterande del av säsongen. Alex gjorde en bra och stabil A-lagsdebut och jag hoppas han fortsätter att träna med A-laget. Jonas Nillson som även blev utsedd till bäste målvakt i turneringen ska ha en eloge. Interna skytteligavinnaren Dennis H förtjänar även han beröm. I det stora hela gjorde alla en bra turnering där man stundtals spelade bra fotboll. Nu följer en träningsvecka som sedan avslutas med den anrika Brukscupen på lördag där vi har möjlighet att vinna för fjärde året i rad.
 
 
Lagfoto från turneringen 
 
/Max
 
 

Genrep inför sommarcupen i Skärblacka

Under sommaruppehållet har det pratats om att inställningen och framförallt närvaron på träningar ska förbättras. Trots detta lös FFK-spelarna med sin frånvaro när sista träningen inför Blackacupen skulle genomföras. En del spelare hade godtagbara ursäkter, som till exempel Niclas Hallestig som avstod träning på grund av sjukdom. Billa däremot sägs ha befunnit sig i Västervik där han setts massera sin flickväns fötter i frenetisk takt.
 
Nog om den usla närvaron. Sex tappra lirare hade begett sig upp till Grosvad. Kapten Rikard, Jeppe, Frasse-basse, jag själv, Robban (inte köttarn) utan Ahl samt Alexander "Alex" Johansson var de som deltog. Träningen började med en enkel passningsövning. Därefter spelade vi en slags form av kvadraten. Enda skillnaden var att kvadraten nu var en hektar stor, som Rasse uttryckt sig efter att ha varit i mitten i 5 minuter.
 
Till matchspelet delades vi in i två lag. De yngre mot de äldre. 
 
Blå laget: Jesper, Rasse, Rikard
Gula laget: Max, Robban, Alex
 
Matchen dominerades till en början av det yngre laget som visade prov på en sprudlande energi. Man gick snabbt ifrån till en 3-0 ledning. De äldre spelade upp sig men det dröjde inte länge tills de möttes av nästa bakslag. Jeppe tvingades kliva av med en enorm smärta i en av sina tår. När vi yngre då tilläts vara en man mer på plan så var slakten ett faktum. Om skärpan hade funnits i avslutningsmomenten hade vi yngre kunnat vunnit med tresiffrigt. Slakten avslutades med att Alex utnyttjade sin snabbhet och rann igenom de äldres försvar. Rasse tog upp jakten. När han trodde sig vara ikapp Alex försökte han sig på en höfttackling utan dess like. Problemet var bara att Alex insåg faran ach accelererade ifrån Rasse. En stor duns hördes kort därefter. En helt utpumpad rasse hade alltså missat tacklingen och ramlat ihop. Vansinnig knuffade han omkull målet och stormade upp mot stugan. Vi övriga avslutade med lite kondition.
 
Noterbart är att Alex imponerade under träningen och trots sin ringa ålder får han eventuellt chansen i blackacupen. Avslutningsvis hoppas jag att vi nästa vecka får se lite fler ansikten uppe på anrika Grosvad IP.

/Max
 
  

Årets första sommarträning

  • Åtta tappra spelare letade sig upp till Arena Grosvad denna soliga afton. Den gamla FFK: aren Joakim Svensson, numera Rejmyraren hade kommit för att träna med sitt gamla lag. Jocke såg ut att vara i storform och likt Franz Beckenbauer styrde han sitt lag bakifrån.
Det vinnande laget - Lag gul
Joakim Svensson (C)
Rebwar Ameen
Rasmus Sundkvist
Fredrik Billström
 
Matchen var en enda stor uppvisning från det gula laget. Jocke matade perfekta passningar, Rasse hotade i djupled, Rebwar vann alla närkamper och jag själv stod för löpandet i laget. Laget vann även även straffläggningen som behövdes under sista matchen för att kora en vinnare. Rebwar, Jocke och jag satte våra straffar samtidigt som motståndarna antingen missade eller så stod Rasse i vägen.
 
Fotbollsgolf
5 slag: Ola Pynnönen, Sebastian Skuja och Fredrik Billström
Resten av spelarna gav upp. David "Hutka" Henriksson sköt upp sin boll på ett tak och Rasse hamnade ute på bandyplanen.
 
Det var trevligt att röra på sig lite i sommarhettan. Förhoppningsvis kommer vi kunna att hålla igång med minst en träning i veckan sommaren ut om det finns intresse.
 
/ Billa