Silly season

Nu börjar det bli dags för årets silly season. Så som det låter på ryktena kan det gå vilt till på finspångs spelar marknad. Många som funderar omkring vart dom ska spela inför nästa säsong.

I FFK har vi ännu ingen klar övergång men heller ingen som jag vet ska lämna. Jag ska försöka hålla mig uppdaterad angående det här gällande FFK men även lite hur det går för våra andra lag i kommun.

Jag kommer bara skriva klara övergångar som jag vet om då jag inte vill starta rykten eller skriva något som inte stämmer.

Det jag vet är iallafal att Lotorp har fått en (ny) coach i form av Björn Karlsson som dom senaste åren spelat en del i a-b lag och även varit en slags lagledare.

Som sagt försöker hålla er uppdaterade.

//Costas

Söndagsträning

Söndag... För många en segardag där man bara reser sig från soffan för att hämta pizza. Så är dock inte läget för några från seniorsidan i FFK längre.

Träningen börjar vid 19:00 och även nu som sist hade vi väldigt god uppslutning. Vi var uppdelade i tre lag och två målvakter där vi var 9 utespelare i varje lag.

Blått,Gult och grönt har jag gör mig att det var? Blåa hade fått ihop något slags dreamteam och snackade om att dom skulle gå obesegrade genom hela träningen. Det satte dock gula laget stopp för redan i första matchen och vann med 1-0.

När det gäller träningen märks det fortfarande att vi är ovana att spela med varandra och spelet är inte helt 100%. Det kompenserar vi däremot med att alla kämpar som tusan och smäller på varandra o springer som dom har eld i baken.

Jag tror jag aldrig har sett vår gammelman Johnny HA sprungit och kämpat så som han gjorde igår, vilket är jäkligt kul att se att det finns ork i den gamle "gubben";)

Något som jag uppskattar mycket är en sån grej att när det blir för rörigt eller för hårt spel så går Johnny(coach) in mellan matcherna och ger en del tips angående spelet. Det gör att man kan tänka till en extra gång och upptäcka om man gör fel.

Kommer inte på vad jag ska skriva såhär en tidig måndagsmorgon men hoppas ni får lite information om läget i laget iaf. Glömde bort frågorna med Johnny så får ta det på onsdag istället.

Over and out//Costas

Första träningen

Jaha då var det dags för första träningen. Tennishallen var lokalen för kvällen och matchspel och presentation av Johnny.

Vi fick använda alla 4:a omkädningsrum för uppslutningen var över förväntan. 34 spelar kom på träningen där några var provspelare,befintliga spelar och även några av våra 97:er som vi lyft upp iår för i första hand bilda en stomme i U-laget och förhoppningsvis utvecklas ännu mer.

Några av dom som kom var skadade eller sjuka så vi var 28 spelare som skulle köra träningen. Johnny började träningen med att presentera sig själv och berätta lite om hans målsättningar med klubben och seniorlaget. Det märktes på en gång att han har en klar bild av vad han vill och det stämmer mycket bra överrens om vad spelarna och klubben vill uppnå på kort sikt och lite längre perspektiv.

Under matchspelet så märktes det att vi var många och att vi var ovana att spela med varandra och speciellt inomhus. Var helt okej tempo ändå men spelet var sådär. Dock kan man inte förvänta sig mycket mer eftersom det var första träningen med mycket folk.

Man märkte ändå att det finns en hel del spelare som har boll i sig och efter tidens gång tror jag att vi kan få ett slagkraftigt lag såväl inomhus som utomhus.

Vi kommer köra onsdagar i tennishallen och söndagar på bergska fram till nyår och lite in i januari iallafall. Sen kommer vi öka dosen träningar och upplägget kan ändras då vi närmar oss seriestart och träningsmatcher.

För er som inte var med sist även om ni är sjuka eller skadade kom gärna upp o kolla och se vilka grabbarna är och visa att ni är en del av laget:)

Nästa träning ska jag försöka få till 5 snabba frågor med Johnny som jag kan presentera här.

Over and out//Costas