Försäsongs start

Efter en tuff säsongs där vi varit på det berömda håret att åka ner till 6:an så är det nu dags att ta nya tag inför en säsong som vi hoppas och tänker kämpa hårt för är bättre än förra.

Träningarna börjar med ett inomhuspass på onsdag där vår nya tränare gör debut. Vi har lyckats med att knyta till oss Johnny Asklöf som alla i finspångs regionen troligen vet vem det är.

Att vi lyckas med att få en så bra tränare med dom erfaranheter han har är otroligt roligt och jag vet att grabbarna är riktigt taggade för att visa vad dom kan. Tror och hoppas att vi kommer köra lite tuffare träningar med lite högre krav på alla.

Känns som det är en annan dynamik i truppen och att vi kommer ha roligare nästa år då vi förhoppningsvis är bättre tränade och kommer vinna lite mer.

Frimånaden börjar ju snart men jag vet att det redan jobbas stenhårt med att försöka få några nyförvärv till FFK. Hoppas att alla stannar kvar och är redo att kämpa om en plats i laget.

Tänkte ni skulle få en liten update om hur det ligger till nu innan vi börjar träna. Ska försöka uppdatera bloggen så mycket jag kan vad gäller träningar,cuper,nyförvärv och även bara lite babbel ibland.

//Costas

Årsfest

Ni är hjärtligt välkomna till FFK:s tradionella årsfest som kommer går av stapeln den 27 oktober i klubbstugan. Det kommer att bjudas på mat och priser och en och annan god historia från åren som gått.

Man måste dock ha åldern inne vilket betyder att man är minst 18 år gammal.

Tanken är att vi ska börja lite lätt med en FIFA-turnering vid klockan 2 för alla som vill.

Klockan 18 sen så börjar den ”riktiga” festen och vi ber er vara i tid då vi planerar med käk och prisutdelningar under kvällens lopp. Det kommer även att bli lite tävlingar med ett otroligt åtråvärt pris i potten för det vinnande laget.
 
Endast för FFK:s medlemmar. Dock får dom som är under 18 som tillhör Senior laget gärna vara med.

Årets sista och viktigaste match FFK - Linköping United

Preliminär startelva för FFK
 
Jonas Nilsson
Johnny Andersson - Fredrik Billström - Dennis Hallestig - Rickard Johansson
Max Hellberg - David Gustafsson - Dennis Larsson - Sebastian Skuja
Jesper Johansson - Ola Hasselgren
 
Avbytare: Oscar Hedkrok, Nicklas Hallestig, Robert Ahl och David Henriksson.
 
Nu är det äntligen dags för säsongens sista match. Matchen kunde knappast vara viktigare. En plats i division 5 står på spel vilket är både nervöst och spännande. Matcherna under slutet av säsongen har varit roliga att spela. Alla i laget har verkligen höjt sig och visat hjärta. Även om det inte ser så snyggt ut alla gånger så har det varit en stor skillnad att spela nu mot i början av säsongen. Alla springer i 90 minuter (+tillägg) och försöker dra sitt strå till stacken. Vi kommer stärkta ifrån två raka segrar (rekord denna säsong?) och kommer göra allt för att förlänga sviten. Ingen i laget vill spela i division 6 nästa säsong!
 
Även om denna match har en stor betydelse för oss i laget och föreningen så är det enligt mig inte det viktigaste om vi vinner eller förlorar. Det viktigaste för FFK är att efter denna match börja bygga ett mer stabilt lag inför nästa säsong. Ett lag med spelare som stannar kvar i laget hela säsongen och inte slutar bara för att man blir petad en match. Det är dags för ungdomarna i klubben att ta steget upp i seniortruppen. Misstagen som gjordes förra gången FFK hade många ungdomar i klubben som började bli redo för seniorspel får inte göras om. Samtidigt som FFK måste satsa på ungdomarna hoppas jag att ungdomarna visar framfötterna och ser detta som en chans att få slå sig in i A-laget.
 
/ Fredrik Billström