Torsk i derbyt

inför matchen


Ingenting att förlora var de orden jag funderade på när jag gled int till samling 20 minuter försenad då familjen inte tillät att komma i tid denna gång. Det kändes också som att det var en liknande känsla i många sinnen, det skulle bli kul med match igen efter den tunga torsken mot Hird, vad vi inte visste då var att det skulle bli ytterligare en torsk som om möljligt kändes ännu tyngre.

När dessutom nyförvärvet Markus Stenberg lämnade återbud blev de lite rokader från den tilltänkta truppen och jag själv fick kliva ned som mittback och Albin tog en cental plats bredvid FIlle. Ska väl även tilläggas att enbart Åtta seniorer fanns att tillgå när derbyt skulle blåsas igång. När sedan G-son klev av i början av andra blev halva laget på planen juniorlag.

Laget såg ut på följande sätt.

Jonas

Robin G - Tobbe - Gerson - Ahl

G-son - Albin - Fille - Ramsey

Bahram - Daagh

Avb: Kevin, Adam, Judy, Hürst 


Matchen 1-2 (1-0)


Målen:

Vårt 1-0 görs av Bahram i 44:e efter ett par chanser när vi testat målvakten. Målet kommer till efter lite tryck och Daagh lirar fram Bahram ett par meter utanför straffområdet och Bahram dunkar säkert dit den i gaveln.

1-1 görs tidigt i andra. Ett av alla bolltapp högt upp i plan när laget är på väg framåt gör att vi åker på en omställning. Bollen dimper så småningom ned ett par meter utanför vårt straffområde och vi hinner inte kliva fram för att undvika ett skott som är ganska löst med välplacerat och 1-1 är ett faktum.

1-2 görs i 87:e ytterligare en omställning görs och de får löpa mot vår backlinje. När vi väljer att kliva faller inte riktigt övriga in bakom och det blir ett bra läge där Jonas räddar första läget men inte kan stå emot returen. Surt.

Efter 1-2 lyfter vi upp och får en hörna. Efter ett grymt inlägg av Bahram så får jag bollen tre meter från målet och ska bara nicka dit. Men det gick inte idag heller.. 2-2 där hade varit grymt rättvist då vi iaf i mina ögon var värda minst 1-1 poäng. Men för att citera Sonkans kapten. Vi har stolpe in och är i toppen ni har stolpe ut och är i botten. Så enkelt är det.


Sammanfattning


Jag tycker vi gör en ganska bra match, med tanke på förutsättningar då vi egentligen aldrig spelar ihop i de konstulationer som blir på match så kan man inte begära så mycket mer. Idag är jag mittback igen efter att ha varit i andra lagdelar de sista matcherna och det är ju så för oss. Många får kliva runt på många olika positioner och ut och in i laget så det är svårt att prestera maximalt på match. 

Men om vi bara ser till denna match så ser defensiven hyfsat stabil ut vi släpper till lite första kvarten och sedan är det stabilt fram tills benen börjar bli trötta och det blir många byten. Framåt skapar vi genom hela matchen och Bahram har ett par bra chanser till, Daaghen får något bra läge och vi har en del skott utifrån. Med lite flyt hade vi fått tre poäng men vi skulle minst haft en i mina ögon. Vi gör det så bra man kräva utifrån de förutsättningar vi har med oss men är inte tillräckigt nogranna i de sista momenten. 

Hörde att sågen kring vårt spel var ganska het från vissa efteråt och förmodligen får vi nog höra det på tisdagsträningen, igen.... Dock kan inte jag instämma i detta, personligen tycker jag att när mer än hälften av spelarna på plan är juniorer ska vi inte slå ett lag som har ambition att gå upp i div.4. 

Spelarkritik vet jag inte. Många gör det okej men det blir lite mycket enmans till och från idag igen och vi borde kunna få ut mer när vi faktiskt får sådana ytor vi får på kanterna som vi fick. Men ska inte ge någon egen feedback då Gramma ska få sätta matchens stjärna utan att jag har skrivit något.

-----------------

Sonstorp vann derbyt med 2-1 efter ett avgörande i 87 minuten. Vi hade chans till kvitteringen men jag själv bommade öppet mål på skallen i 90:e. Men så kan det va. Längre inlägg imorgon förmodligen.

Inför ett stundande derby

Sitter hemma och dottern har precis tagit en powernap. Det är sjätte dagen ensam nu på pappaledigheten och det har minst sagt varit hektiska dagar. SUP besök samt träning kvällstid och även en match som förmodligen inte gick till historien som den mest välspelade. Att ha tid att reflektera är viktigt men kan villigt erkänna att den tiden inte funnits i den utsträckning som krävs för att få ihop allt. Det jag har fått ihop är att på lördag behövs inga finlirare, på lördag måste laget gå först annars har man inte i ett derby att göra.

Sonstorp har gått bra och inför säsongen trodde säkert många att det skulle vara ombytta roller mellan klubbarna. FFK i toppen och Sonstorp lite efter men så är alltså inte fallet, utan de är vi som får vara underdogs inför matchen. Detta är något som kan passa oss. Jonny var som vanligt väldigt negativ efter Hird matchen och en del av det kan jag tycka var befogat. Dock tycker jag att vi visar positiva intentioner till och från i anfallsspelet och hittar kombinationer som vi inte gjorde i våras. Ibland blir det dock stopp i spelet då bollen fastnar och inte spelas vidare men i det tora hela tycker jag vi tagit stora steg framår i anfallspelet. Nu ska bara bollen in.

Vad jag vill se av matchen. Jag vill se att de 11 som är villiga att ta jobbet i 90 minuter spelar och gör en jäkla insats. Inför ett derby är inte det viktigaste att de bästa fotbollsspelarna är på planen utan att de som faktiskt visar hjärta. Det är där derbymatcher avgörs oavsett om det ena laget har marginellt bättre spelare än det andra.

Jag vill även se ett försvarsspel där man offrar sig för varandra och börjar tänka lite mer. Var gör jag mest nytta för laget och hur agerar jag bäst för att motståndarna inte ska göra mål. Oavsett om vi spelar positionsförsvar eller markeringsförsvar så handlar det om att tänka och att vinna sin kamp. Där är nyckeln.

Framåt hoppas jag på att det är fortsatt mycket löpningar och mycket kombinationern. Tyvärr är David som visat en väldigt bra form på slutet avstängd men förhoppningsvis kan vi få in någon som löper mycket och sliter som kan hitta ett bra samspel med Daagh.

Det är dags att visa att FFK är laget som gäller inför nästa år. Tre poäng på lördag så kan iaf G-son gå till Siemens och få höra lite positiva tankar och risken för att vara en division efter Sonstorp är betydligt mindre.

Matchstart 14:00 på Grosvad på lördag. Be there.


Torsk mot Hird

Inför matchen
 
Gameday brukar kännas speciellt, man brukar gå under dagen och fundera lite på matchen och vad som komma skall. Lördagen den 24/8 var likadant skillnaden igår var iaf för mig att inramningen till det som skulle bli en medioker div.5 match var väldigt otaggande. Att komma till matchen kändes lite som när jag för 15 år sedan spelade pojklagsfotboll och mötte valfritt Södertälje lag. En plan en bit från omklädningsrummen som inte vattnats på tre veckor, det gick inte heller att ha saker kvar i omklädningsrummet pga. stöldrisk samt varken inträde eller kiosk eller något som faktiskt brukar skapa en småtrevlig inramning till en fotbollsmatch. 

Men nog om detta, jag själv lyckades iaf hitta den taggning som behövdes och jag hoppas alla andra kan säga samma sak såhär i efterhand även fast det såg lojt ut under stora delar av matchen.
 
Startelvan var följande
 
Adde
Robin G G-son Ahla Gersson
Bahram Tobbe Fille H Ramsey
Daagh David H

Avb. Kevin, Judy och Adam
 
Matchen
 
Målen då. 
 
Hird gjorde 1-0 på avspark, eller en pet och sedan skott från ca 50 meter som seglade in i krysset.
 
1-1 av Daagh efter en djupledsboll på David som pressar hårt på en av försvarna och lyckas vinna bollen ute vid högra flaggan. Han driver sedan in och serverar Daaghen som slår dit bollen distinkt

2-1 och 3-1 är väl ganska lika. De slår bollar i djupled när vi är på väg framåt och gör mål helt enkelt. Dåliga bolltapp, misstänkt offside samt lite för högt liggande backlinje känns som orsaker till båda målen tyvärr.

Sedan blev de halvtid
 
4-1 kommer oturligt. Deras forward får efter några motlägg bollen framför Adde och tillåts göra en suldragning och slår in den i öppet mål. Kommer inte riktigt ihåg hur de gick till hela vägen men vi hade iaf ägt andra halvleken fram tills målet i typ 55:minuter
 
4-2 kommer på straff då vi vinner bollen efter en hörna då deras spelare klantar till det och ska täcka ut bollen istället för att slå iväg den. David faller sedan och straffen är solklar. Jag får fortsatt förtroende och rullar dit det och det känns som att vi får vittring
 
4-3 så rullar vi fint nerifrån och många spelare är inblandade. Till slut hittar bollen fram till David som rullar in den lugnt och säkert. Lite CCCP över spelet fram till målet.

Sedan är det slut. Eller vi skapar lite fler chanser bland annat har David öppet mål men blir tokkapad bakifrån, tyvärr har inte domarn orkat följa med och står 50 meter ifrån och missar det. Bahram, David och Daagh testar även målvakten som gör någon svettig räddning.

Sammanfattning
 
Possesion för matchen kanske skulle skrivas till 65-35 till vår fördel och målchanser runt 15-5. men ibland är inte fotbollen rättvist. De får enkla mål och skapar stora sår genom sitt djupledsspel medans vi också skapar mycket men inte är lika effektiva. Med rätt flyt hade vi kunnat göra 10 baljor framåt men de gör vi inte och det är bara att gratulera Hird till segern. De tar nog många poäng där hemma bara på att spela på den anläggningen som de gör. Maken till motivationssänkare har jag nog inte träffat på sen jag lirade på Brunnsängs IP som 15 åring.  Men så är det.

Plus går till Fille som gör en bra match på mitten tills han blir sparkad i ansiktet. Sen så är det många som kämpar och försöker men tyvärr så finns det även dom som kanske prioriterar konstigt. Vad går egentligen först. Jaget eller laget?
 
----------
 
3-4 mot "gubblaget" hird. En oerhört onödig poängförlust men så är de ibland. Målen gjordes av Robin Daagh, David Henriksson och så fick jag själv slå dit en straff.

Mer info kommer under morgondagen.