Vi rullar på.

Två träningar till har nu genomförts och de har börjat rulla på och 20 man tog sig till Bergska i söndags för att kämpa vidare i tävlingen. Passen ser väldigt lika ut och fokus är ju naturligtvis som sig bör mycket spel även fast vi även jobbar med grunder som ska finnas med när vi väl kommer utomhus, och så en del fys.

Har nu även fått besked om hur cupen kommer se ut och vi kommer redan i Mars spela fyra tävlingsmatcher, tyvärr medför ju detta att några träningsmatcher måste ställas in. Ett krav i cupen är att matcherna spelas på konstgräs så det är ju tur att kommunen tagit beslut på en ny plan nu. Dock lottas inte matcherna förrän den 10/1 vilket förmodligen ställer till det för rätt många lag i planeringen men så kan de va. 

Lovade att uppdatera lite om tävlingen vi har. Är ju ett sällsynt sofistikerat poängsystem som finns och sedan har vi tävling i antal nollor hos målvakterna samt skytteliga. Tänkte därför ge er ledaren eller ledarna i varje kategori.
 
Poäng tävlingen

Albin leder på 10 poäng vilket innebär en rad med två vinster på träningarna samt två andra platser.
Är en del som ligger och nosar på 9 poäng bland annat jag själv så ska nog rigga lagindelningen idag trots att de är Hietala som sköter den.

Antal nollor

Jonas står på 15 och Adde som missat en träning ligger 5 bakom men de är tight och kan gå fort om man missar träningar.

Skytteligan 

Där delar Daagh och Bahram ledningen på 5 mål. Dock kommer jag göra minst tre idag och gå förbi.

Avslutning på denna tävling är sista träningen innan julfesten den 21/12. Mer info julfesten kommer på söndag. Blir ju en heldag med besök i Turbinhallen för att kika på hockey på eftermiddagen och sedan en massa julmat och julklappsbyte som prisutdelning på kvällen. Kul tycker iaf jag. Går även rykten om en småtrevlig efterfest. Vill man vara med på denna heldag så är de bra om man är med och tränar lite innan och kanske blir aktuell för några av de extra priser som ska delas ut. 

// F.D Il capitano

Lägesrapport från tränaren

16 på första träningen följdes upp av 21 taggade lirare på söndagen. Måste säga att jag under den första träningsveckan 2014 är oerhört positiv till starten av säsongen, även fast det enbart varit en veckas verksamhet än så länge.
 
Under träningarna än så länge har vi mest jobbat med kom igång övningar med lite bollövningar i där vi hela tiden försöker jobba så funktionellt de går med de ytor som finns. Vi i ledarteamet är övertygade att vi redan nu måste jobba med detta och det verkar som att stora delar av truppen köpt dettta. Det har även varit väldigt korta inslag av styrka och lite kondition vilket kanske inte är så vanligt i November men eftersom ambitionen är att kunna ta oss in till konstgräs i Januari så känns det som att vi måste vara fysiskt förberedda redan i Januari för att kunna få ut så mycket som möjligt av konstgräset och slippa skador.
 
Det pågår även en tävling där vi delar ut poäng beroende på hur bra laget går under träningen. Än så länge så är Robin Gustavsson ledare då han varit med i vinnande laget båda träningarna, dock så kommer han ramla ned i listan då har prioriterar jäkligt märkligt på tisdag och väljer Friends Arena före träning i siemenshallen.. Hmm.. 

Mer om tävlingen presenteras längre fram men i dagsläget kommer vi hålla i övriga listan så att grejerna får sätta sig men efter nästa söndag kommer det presenteras här. 

Nya spelare är de säkert många som är nyfikna på och det har varit 5-6 st lirare som i dagsläget inte är FFK spelare som varit med. 

Är det så att man är sugen på att testa och lira med oss så kontakta gärna mig eller Nicke i förväg. Nummer finner ni på www.svenskalag.se/finspangsfk och gå in på truppen.
 
Träningstiderna är som de står i kalendern tisdag i siemenshallen 18:30-20:00 med 30 minuter löpning ute och söndagar i Bergska 19:30-21:00 
 
// F.d Il Capitano

Mustaschkampen del 3

Robin
'Johan
Niklas
 
Lite dåligt med bilder den här veckan men vår gamla räv niklas ville visa hur en riktigt snorbroms ser ut så han får en hedersplats den här veckan:)
 
Jag tycker ju själv att jag tagit ledningen lite mot iaf robin. Misstänker att stenberg ligger tätt efter men han är på repmånad i det militära så han kan tyvärr inte skicka nån bild.
 
//Costas