Studio FFK del 2

Förlust, trots en bra insats!!

Då var det dags för säsongens första hemmamatch i div.5 Mellersta och för motståndet stod Ljungsbro BK, ett Ljungsbro som liksom vi vann i premiären..
 
Tyvärr börjar matchen med att Ljungsbro tar ledningen redan efter 4 minuter när vi tappar markeringen i straffområdet, men vi jobbar oss in i matchen och försöker komma runt på kanterna och med skott rakt utifrån, men tyvärr kommer vi inte närmare ett mål än willes friläge under första halvlek.
 
Andra halvlek ser nästan exakt ut som den första, vi äger lite mer boll, vi försöker och försöker att få in bollen, men det är en sån dag, där bollen tyvärr inte vill in och vi missar ännu ett friläge under denna halvleken genom tobbe.Lungsbro får även dom lite chanser när vi trycker upp laget men inte heller dom gör något mer mål under 90min.
 
Ett oavgjort resultat tycker jag hade varit mest rättvist över 90 minuter, men syftet med fotboll är ju att göra mål, vilket vi inte lyckades med då Ljungsbro hade en riktigt duktig målvakt och vi hade inte den riktiga "killer" instincten  när målchansen dök upp.
Men jag tycker vi ska ta med att vi gör en bra insats resultatet till trots och att målen kommer komma så länge vi skapar chanser..
 
 
En spännande vecka är på ingång med roliga matcher i både östgötacupen och serien för FFK, På tisdag möter vi Derby BK hemma på grosvad med start 18.30 och på söndag spelas det första derbyt av många då vi åker till Sonstorp.

Seger i seriepremiären!

Då var den äntligen där...Premiärdagen!
 
Efter en solig långhelg var alla i truppen utvilade, solbrända och jäkligt taggade på premiär!
Efter lite genomgång av våra coacher i stugan åkte vi mot Linköping och match mot Malmen!
 
Laget kändes enligt mig lite halvnervöst på uppvärmningen, lite slarv men ändå bra fokus och kämpaglöd.
När matchen väl blåstes igång var spelet precis som jag känt på uppvärmningen, lite nervöst, hafsigt och svängigt..
 
Första 20 av matchen går inte till historien som de mest välspelade minuterna i FFKs historia men vi känns ändå stabila bakåt och Jonas gör det bra och hjälper laget med snack bakifrån.
Nu börjar vi komma in i matchen, passningarna sitter, rörelsen är tillbaka och chanser skapas.
0-1 till oss kommer efter att vi vill hålla högt tempo hela tiden och undertecknad kastar ett snabbt inkast som deras försvarare precis hinner på men skarvar denna på en stormande Albin som trycker dit bollen i nät!
0-1 till oss i halvtid kändes rättvist och viktigt för oss..
Alla spelare + ledare var överens om att vi kunde höja oss flera snäpp och att vi hade mycket bättre ork än Malmen.
 
Andra halvlek drar igång och vi börjar lika stressigt och hafsigt som i första halvlek.
Dock ska det tilläggas att Malmens plan är väldigt liten och svårspelad och att Malmen gör bra ifrån sig och spelar stundtals fin fotboll.
Men likadant som i första halvlek så tar vi senare tag i taktpinnen och för matchen efter detta genom ett bra bolltempo och rörelse.
Där ska Timmo, Tobbe, Wille och Linus ha cred då de var de som jag tycker tog tag i tempot och pressen!
 
Dock dröjer det ända till matchminut 86 tills 0-2 kommer genom Linus Andersson som bryter in från kanten och dundrar in bollen i nättaket.
Kort efter detta kommer inhoppande David "Hutka" Henriksson fri och gör inga misstag utan placerar in bollen och matchen är över.
 
Så lite tankar från mig efter matchen:
1. Jäkligt kul att vi i laget inte alls är nöjda efter matchen även fast vi vinner med 0-3.
2. Svante skötte sig bra som vänsterback! (Ja. ni läste rätt, vänsterback)
3. Alla 4 avbytare kommer in och förändrar matchbilden! Jäkligt kul att vi har bra bredd!
4. Mr. Forza fotbolls nya frisyr! Var det Millwall han höll på?
5. Stenberg klarade iallafall 1 halvlek av matchen trots att "hälsenan var av, spricka i huvet och genomförkyld".. Eller var det hypokondri? :)
6. Våran kondition!! Malmen gick på knäna och förra matchen gick Malexander på "lårena" som Hietela sa.
 
Publikens stjärnor gick till:
1 Linus Andersson
2 Wille Jarehall
3 Tobias Karlsson
 
Väl mött!
Captain #10