Div.5 mellersta 2014

Tidigare i veckan satt jag och googla hemsidor på de lagen som skall lira i femman iår. Förhoppningen var ju att hitta lite ref från träningsmatcher, någon liten silly sida så man kunna hitta nyförvärv. Dock fann jag detta uppdrag omöjligt då det faktiskt är väldigt få lag som har levande hemsidor för tillfället. Tannefors, Lotorp är försigångare i serien och säkert något mer. Fick nog efter 7-8 lag så kan ha missat något. Detta gör ju ett sånt här inför reportage inför en serie egentligen omöjligt att författa. Men förstår inte hur man inte kan hålla en hemsida levande.
 
Pratade även med Sontorp:s lagkapten Abrahamsson för någon dag sedan, bor eller bodde i samma trappuppgång fram tills i lördags när flyttlasset gick till huset. Det vi båda var överens om är att serien är otroligt oviss, ingen vet egentligen någonting om några lag. Visst vi mötte Reijmyre men då Reijmyre saknade lite folk så var kanske inte den matchen någon värdemätare. Dock vill jag redan nu säga en vitkig sak. FFK kommer 2014 alltid ställa upp med bästa laget och har så gjort i alla matcher utom två a-lagsmatcher, Åbackarna och Malmköping. Hatar snacket om att han eller dom inte vara med. Men är inte bättre än sin senaste match.
 
Seriefavoriter i min värld är väl alla lag utom FFK typ. Har tidigare varit inne på det och har hört från olika håll att alla de tre kommunlagen tror eller har trott på en chans till div.4. De som jag tror mest på av dessa tre är Sonstorp, en bra trupp som är den perfekta för Asklöf att jobba med. Många ganska färdiga spelare (blir man någonsin färdig i femman?) som säkert kommer vara med i toppen.

Jag tror ju på toppmöte direkt. Tannefors kommer till Stråkvad, kan mycket väl vara en tidig seriefinal i omgång 1. Tror Tannefors tillsammans med Ljungsbro och Hageby kommer bli de de starkaste icke Finspångslagen i serien. Sedan finns de lite klubbar som jag har noll koll på, Stjärnorp, Wreta Kloster, AC Studenterna, Malmen och Norsholm. Kanske har dessa lag något i toppen att göra, dock inte så levande hemsidor och ja, vet inte vad jag ska grunda tankar kring, Studenterna är iaf kvar i cupen så de borde kanske ses som en utmanare högre upp.. 

Sedan har vi FFK. Och utan att ljuga överhuvudtaget så kan de bli fågel eller fisk, jag har ingen aning om hur vi står kvalitetsmässigt. Vi slog Malex senaste, Malex som spelare i den sämsta femman vilket inte är någon större värdemätare. Mycket upp och ned både i resultat och prestation. Det enda jag kan säga rakt ut är att ambitionen är att det inte ska bli div.6 fotboll på Grosvad 2015 samt att det vore kul att göra ett bra år nu när klubben jubilerar och firar 10 år. 
 
I vanliga fall brukar jag slänga upp ett tips men de är omöjligt iår. Jag kanske borde åkt runt och sett alla lag men jag både hoppas och tror att det kan bli många bra fotbollsmatcher med spelande lag där fotbollen hamnar i fokus. 
Vetande..Eller?:

Själv tror jag som du säger att Ljungsbro,tannefors och sonstorps slåss längst däruppe. Dom lagen under kan komma lika gärna 4 som sist. Blir en spännande säsong iår där jag tror alla kan slå alla egentligen. Nackdelen med det är ju att man kan komma 10:a och ha typ 5-6 poäng upp till 3:de :S

Tjällmo IF :

Hej! Synd att vi inte är i samma grupp nu när vi äntligen tog steget upp i femman. Hade vart kul med derbyn,känns sådär att åka till Malex 15 mil istället för de två milen till Stråkvad,och tre till Grosvad. Vi kanske kan mötas i en träningsmatch när det passar,i sommar tex. Lycka till i serien! / Christer,Tjällmo IF

Örebro? :

Karre,Max o Billa,kommer de lira nåt i sommar? Under förutsättning att de tränar?

Tobbe:

Karré, Billa och Max finns tillgängliga om vi känner att de finns behov av att ta in dom. Inte bara i sommar utan hela säsongen

Kommentera inlägget här: