Skön hemmavinst !

Då var det dags för en till hemmamatch och motståndet stod för Hageby IF som hade vunnit en del matcher nu i slutet, och vi visste att det skulle bli en tuff match mellan 2 lag som kan lira boll, om man skulle följa statistiken så var vi inte så starka hemma där vi bara hade tagit 4p tills Hageby matchen.

Hageby började med att göra 0-1 direkt nästan och det var inte första gången det händer i en match vi måste vara mer vakna direkt i början. Men efter deras mål är det vi som äger matchen totalt vi skapar chanser efter chanser det var bara en tidsfråga när 1-1 målet skulle komma och det kom några min senare utav Bahram, vi fortsätter att rulla boll och 2-1 målet gjordes utav Wille efter ett fint anfall, 3-1 kommer strax efter då David är först på returen och glidtacklar in den?

Det var dags för 2 andra halvlek och vi kom överens om att vi inte skulle vara för bekväma nu när vi leder med 3-1 och det vart vi kanske? Hageby pressar och vi börjar slarva och dom gör 3-2 och är det laget som äger en del boll 2 halvlek, men vi skapar lite chanser då och då och genom en kontring gör Bahram bort målvakten och lägger dit 4-2, Dom lyckas sätt in 4-3 men jag minns inte hur, Hageby hade ett par chanser i slutet men utan resultat vi kanske hade lite tur att dom inte gjorde 4-4?

Första halvlek var nog den bästa halvlek FFK gör, där alla tar jobbigt och verkligen jobbar för varandra, men 2 halvlek blir vi lite för bekväma men ändå lyckas hålla ifrån och inte förlora, Starkt! 3 rättvisa poäng.

Matchens stjärna: Bahram Khorami

Nästa match är lördag borta mot Wreta Kloster.
#16

Bastuhörnan Återkomsten

Bastuhörnan Återkomsten from FFK TV on Vimeo.

100 jubileum

Igår firade vi 100, inte år utan träningar. Tycker det kan vara värt att notera och det börjar också ge utslag på många spelare som tagit stora steg under säsongen och fram till nu. Tränar vi på som vi ska kommer vi landa på 126st träningar, lägger vi därtill matcher och andra evenemang så närmar vi oss nog 150 träffar under säsongen 2014. Är imponerad över att så många tagit detta till sig och visat inställning och därmed verkligen utvecklats. 
 
Under mars och Juli så ligger vi också runt 20 i snitt per träning och det gör ju att man har fantastisk kul som tränare, att alltid ha ett bra antal på plats och även under uppstartsveckorna har vi haft bra fart med folk och fått ut det vi vill. Det visade sig ju både mot Blacka men även sista delen mot Ljungsbro när vi är tränade och lyckas vända för att vi orkar ända in i kaklet. 
 
Det är mycket som känns positivt och vi kommer redan nästa vecka sätta oss ned för att diskutera 2015 med ordförande och fotbollsansvarig i styrelsen. Det är fantastiskt inspirerande att redan nu få jobba mot framtid och kan vi höja oss ytterligare under hösten kommer vi nog också ha ett bra go in i nästa säsong vilket känns kanonkul. Finns även förhoppningar att kunna få se ytterligare ett par ungtuppar få speltid i a-laget under hösten då många underifrån knackar på nu när de fått jobba sig in i seniorspel.
 
Som ni kanske märkt så har jag inte nämnt något kring matcher och resultat och jag hade senast igår en diskussion med min far. Han är ur den gamla stammen och förstår inte riktigt min tankegångar kring vår verksamhet. Just nu är det viktiga att utveckla spelare och jobba vidare med det vi tror på. I det fallet är ju resultat inte så intressant utan hur våra prestationer utvecklar sig och blir bättre. Desto bättre prestationer vi når desto fler resultat kommer gå vår väg och vi utvecklas, för vinna vill vi ju när vi står på planen. 
 
Vi vann Brukscupen efter en jäkligt bra prestation till exempel, tilläggas där bör väl att medelåldern var ca 19 år. Just saying. Hur resultat fixerad bör en miljö med så unga människor vara för att samtidigt kunna jobba långsiktighet och med utveckling? Där skolan i mångt och mycket misslyckas och enbart blir betygsfixerad kanske vi kan lyckas genom att tänka annorlunda? Kanske är det en del i vad en förening bör arbeta mot, istället för att ständigt stirra sig blind på siffror. Vad vet jag?
 
Sen vill jag rikta ett stort grattis till Torstorp som tog sig till final i ÖC. Måste vara många år sedan två Finspångslag var framme i kvarten och ett tar sig hela vägen. Kul för kommunen.