100 jubileum

Igår firade vi 100, inte år utan träningar. Tycker det kan vara värt att notera och det börjar också ge utslag på många spelare som tagit stora steg under säsongen och fram till nu. Tränar vi på som vi ska kommer vi landa på 126st träningar, lägger vi därtill matcher och andra evenemang så närmar vi oss nog 150 träffar under säsongen 2014. Är imponerad över att så många tagit detta till sig och visat inställning och därmed verkligen utvecklats. 
 
Under mars och Juli så ligger vi också runt 20 i snitt per träning och det gör ju att man har fantastisk kul som tränare, att alltid ha ett bra antal på plats och även under uppstartsveckorna har vi haft bra fart med folk och fått ut det vi vill. Det visade sig ju både mot Blacka men även sista delen mot Ljungsbro när vi är tränade och lyckas vända för att vi orkar ända in i kaklet. 
 
Det är mycket som känns positivt och vi kommer redan nästa vecka sätta oss ned för att diskutera 2015 med ordförande och fotbollsansvarig i styrelsen. Det är fantastiskt inspirerande att redan nu få jobba mot framtid och kan vi höja oss ytterligare under hösten kommer vi nog också ha ett bra go in i nästa säsong vilket känns kanonkul. Finns även förhoppningar att kunna få se ytterligare ett par ungtuppar få speltid i a-laget under hösten då många underifrån knackar på nu när de fått jobba sig in i seniorspel.
 
Som ni kanske märkt så har jag inte nämnt något kring matcher och resultat och jag hade senast igår en diskussion med min far. Han är ur den gamla stammen och förstår inte riktigt min tankegångar kring vår verksamhet. Just nu är det viktiga att utveckla spelare och jobba vidare med det vi tror på. I det fallet är ju resultat inte så intressant utan hur våra prestationer utvecklar sig och blir bättre. Desto bättre prestationer vi når desto fler resultat kommer gå vår väg och vi utvecklas, för vinna vill vi ju när vi står på planen. 
 
Vi vann Brukscupen efter en jäkligt bra prestation till exempel, tilläggas där bör väl att medelåldern var ca 19 år. Just saying. Hur resultat fixerad bör en miljö med så unga människor vara för att samtidigt kunna jobba långsiktighet och med utveckling? Där skolan i mångt och mycket misslyckas och enbart blir betygsfixerad kanske vi kan lyckas genom att tänka annorlunda? Kanske är det en del i vad en förening bör arbeta mot, istället för att ständigt stirra sig blind på siffror. Vad vet jag?
 
Sen vill jag rikta ett stort grattis till Torstorp som tog sig till final i ÖC. Måste vara många år sedan två Finspångslag var framme i kvarten och ett tar sig hela vägen. Kul för kommunen.
 
en enkel supporter:

Väldigt bra.skrivet o tänkvärt Tobbe! Såg derbyt mot sik o den tunga.förlusten men blev faktiskt övertygad om att.framtiden är ljus om man tar läropengen rätt....heja ffk!

Sik:are:

Ni har nog bäst kondis av alla lag i serien o några fina ungdomar under utveckling. Behåll de unga o låt det rutin så går det bra för er framöver!

Kommentera inlägget här: