Jesper med K

Då är det dags att välkomna ännu ett nytt namn till den vita dressen. Han har varit ett hett villebråd under den gångna frimånaden. Träningar med IF Sylvia har varvats med träningar med TIF, SIK och dennes förra klubb Grytgöls IK. Trots ett starkt intresse från TIF och i synnerhet SIK så valde Jesper Karlsson FFK. Det är vi av förklarliga själ väldigt glada för.

-          Hej Jesper, ställer den numera uttjatade frågan, varför valde du just FFK?

-          Jag tror på projektet FFK. Imponerad av träningarna jag varit på, framförallt tempot och närvaron. Truppen verkar verkligen vara målmedveten och det känns otroligt inspirerande.

-          Man måste ju ändå tillstå att det inte var några dåliga lag du hade att välja på, hur gick tankarna innan du skrev på?

-          Angående TIF så kände jag att det skulle bli svårt att få kontinuerligt med speltid, speciellt under första året. När jag ställde SIK mot FFK så gjorde jag en avvägning att framtiden finns i Finspång Fotboll Klubb. Det är ett ungt talangfullt lag som bara kommer bli bättre och bättre. Där de ”rutinerade” är i en bra ålder. Sen hoppas jag och tror på en hel del speltid för egen del.

-          Kul att höra! Men vilka egenskaper hos dig själv skulle du vilja lyfta fram?

-          Bra blick, snabb och ett effektivt skott.

-          Okej, några i truppen som imponerat så här långt?

-          Alla ser bra ut, det känns som att de unga redan är redo för seniorfotboll. Helheten är verkligen bra som jag upplevt det.

-          Vem är den roliga killen i laget? Alltså den som piggar upp stämmningen, ingen clown i negativbemärkelse så att säga.

-          A D A M, helt klart.

-          Din nya tränare då, något som du skulle vilja säga om honom?

-          Inte rädd för att rätta till saker. Pedagogisk, man får möjligheter att misslyckas fast han samtidigt ställer höga krav. Verkar kunnig.

-          Personliga mål med säsongen då?

-          Serieseger, sker det inte år så kommer det att komma inom en snar framtid. Startplats och så vill jag minst bidra med 15 mål till laget.

-          Vad tror du kommer vara FFK:s signum anno 2015?

-          Anfallsspelet, mycket mål publikfriandefotboll och att stämningen i truppen även kommer att märkas utanför planen.

-          Det får vi verkligen hoppas, sista frågan, vem blir årets utropstecken?

-          Om killen har någorlunda kontinuitet i sin träning så tror jag på Emil Karlsson.

 

Tack Jesper. Fler namn är på gång att intervjuas. Jesper Johansson, Rasmus Sundqvist, Ayaz, Nicke Hallestig, Sebastian Skuja, Krille Berg, Jonas Forsner.

/FFK

Skåne kommer till klubben

Ted Sönne, skåningen som hittade till Finspång och Siemens. Össjö är orten där han kommer ifrån och favoritlaget är Helsingborgs IF.

-          Tjenare Ted, hur fick du för dig att ansluta till just Finspång Fotboll Klubb?

-          Google, jag fick upp TIF och Lotorp också. Lotorp sorterade jag bort ganska snabbt, det kändes inte som att det var tillräckligt seriöst. TIF i fyran kändes som ett lite för stort steg att ta. FFK hade jag hört gott om på jobbet och intrycket jag fick från hemsidan gjorde också att jag blev intresserad. Finspång kändes som en lagom utmaning.

Jag följde FFK ganska så väl under förra säsongen. Det verkade som ett bra gäng med bra tränare. Men jag måste säga att bilden blev än mer positiv när jag började ”test-träna” med laget. Ett jäkligt bra lag, bättre än jag kunnat tro. Trevliga spelare och bra stämning trots att det ställs krav på träningarna.

-          Vad tycker du om ditt nya lag då?

-          Jättebra! Som jag sa innan, positivt överraskad. Jag trodde inte att gemenskapen skulle vara så bra. Det har varit förvånansvärt lätt att komma in i laget. Sen med de nya som kommit in så spetsas truppen en nivå till, det blir en jäkla konkurrenssituation.

-          Vad har du för personliga mål med säsongen?

-          Självklart siktar jag in mig på en A-lagsplats. Jag kommer att missa vissa träningar och det gör det ju inte lättare. Om jag inte lyckas ta en ordinarie plats så tänker jag i alla fall bli en stjärna i U-laget. Skämt och sido, jag vill bidra med vinster och poäng, om det så är A eller U-lag. Jag ser framemot många segrar under nästa år.

-          Din nya tränare då, Mr Hietala?

-          Återigen positivt överraskad! Av det jag såg förra året så kändes det mest som att han var den som höll ihop truppen och Tobias som skötte det kring fotbollen. Men jag förstår nu att det inte är hela sanningen. Nicklas är fantastisk när det gäller att få ihop en grupp, det kan jag säga redan nu. Att han besitter ett stort fotbollskunnande har man också sett nu, speciellt då vi tränat i Åby. Han kan peppa men ändå ställa krav och ryta ifrån. Ändå så känner man förtroende, inte många tränare som har både de sociala och taktiska egenskaperna. Nicklas förmåga att utveckla spelare, även under kort tid känns faktiskt häftigt. Det känns proffsigt överlag. Kul med ett stort ledarteam också.

-          Riktigt roligt att du känner så, vad har du själv för egenskaper att bidra med?

-          Fysiken (efter försäsongen) och mentaliteten. Min teknik och snabbhet med bollen behöver dock utvecklas. Men jag ger alltid 100 och gillar inte att förlora. Defensiven är bättre än offensiven.

-          Okej! Spelare i truppen som imponerat på dig?

-          Wille och Telle verkar ju alltid vara bra. Men de som imponerat måste jag säga är Jonny Wallin och Moltas Tolliner. Jonnys spelsinne är riktigt bra, även trygg med bollen. Den farten Molle har och ändå har kontroll på bollen, det finns nog ingen i den här serien med samma förutsättningar. Sen vill jag egentligen se alla under en lite längre period innan jag dömer eller berömmer.

 

Vi tackar Ted och fler intervjuer med nyförvärv är på gång!

 

/FFK

Terminator

Rickard Andersson FFK:s egen Terminator. Stenhård i kroppen men ändå smidig som en gymnast. Med en utmärkt inställning och ett naturligt ledarskap på planen så kommer Rickard vara ett nyförvärv som kommer sätta avtryck i den vita dressen.

-          Varför hamnade du hos oss i Finspång?

-          För min egen skull faktiskt. Sen har det varit en bra nivå på de träningar som jag var på innan jag bestämde mig för FFK. Bättre än vad jag kunnat tro, härligt med ambitioner! En bra och hög nivå på allt och riktigt positivt att de unga är så pass duktiga. Innan har man kanske inte förstått vilken seriös förening det är. Ungdomssidan har man ju förstått men inte att det var så här bra på seniornivå.

-          Vad har du för mål med säsongen?

-          Kort och gott att ta en startplats och som lag placera oss så högt upp som möjligt.

-          Vad har du för drömnyförvärv då?

-          Lång betänketid…………. Krille Berg.

-          Vad har du fått för intryck av tränaren (Nicke)?

-          När man inte direkt visste vem han är och såg hur han såg ut så kanske man inte tänkte på en fotbollstränare direkt, haha. MEN verkar vara riktigt kunnig. Det märks på träningarna att det finns en tanke bakom varje övning. Även märkts på det sättet att han utvecklat övningarna till nästa träning. Väldigt seriös och trevlig.

-          Okej! Kul med alla positiva intryck från dig. Något mer du vill tillägga?

-          Ja nämner gärna igen att det är riktigt kul att det är så hög nivå på de unga killarna i truppen!