Genomkörare som ger mersmak!

Då var det dags, säsongens första match!
Tränarparet Karlsson/Hietela hade valt ett tufft motstånd i första matchen, laget vi skulle möta var Åby IF.
Åby som åkte ur Div. 4 förra året har som mål att ta klivet upp igen på en gång, så detta (skulle visa sig) var ingen lätt match!
 
Efter många återbud där folk var sjuka och även matförgiftade(!?) åkte ett taggat gäng mot Åbys fina plastgräsplan på Lördagförmiddagen! Den relativt tidiga samlingen och även det faktum att det var match gjorde att nattklubbarna fick vänta för våra spelare till Lördagskvällen vilket var tur då alla bilar (Förutom Tappers bil) blev stoppade av polisen i Norrköping för att få blåsa alkotest.
Tapper var såklart glad över detta och menade på att han ser så oskyldig och snäll ut så att de ej behövde stoppa honom.. (Ska tilläggas att Tapper struntat i morgongroggen denna dag så det hade varit lugnt ifall polisen hade stoppat honom..;) )
Nog om resan dit, hur var matchen?
 
Vi öppnade matchen med denna 11a:
Jonas
Tapper Robin Johnny Ahla
 
Floge Albin Wille Gerson
 
Emil Gurra
 
Som sagt var det många återbud och vissa spelare fick testa på nya positioner, jag själv fick testa på att spela mittback..
Åby var som väntat väldigt duktiga och det märktes att de satsar hårt och framförallt har möjlighet att träna på konstgräs kontinuerligt!
Åby satte väldigt hög press på oss och rullade boll väldigt bra, halva första halvlek gick och vi började komma in i matchen mer och mer.
Försvarspelet satt bättre och bättre, vi stängde av ytorna och gjorde det svårt för Åby.
Vi började även skapa lite farliga chanser själva genom Gurras hårda slit på topp och genom våra yttrar som fyllde på bra!
Vi höll 0-0 till halvtid och Hietela påpekade att det såg bättre och bättre ut ju längre halvleken gick och att vi skulle fortsätta som vi avslutade första halvleken..

Vi gjorde precis som Hietela sa och började andra precis lika bra som vi avslutade första och Åby hade det fortsatt svårt att bryta igenom vår försvarslinje, dock ska jag tillägga att Åby absolut inte var ofarliga men det kändes som att vi hade kontroll på dem!
Men tillslut kom Åby igenom efter en tilltrasslad situation utanför straffområdet där en djupledsboll gick in i straffområdet där jag och Åbys anfallare möttes i en 50/50 duell och där det märktes att våra försäsongsträningar gett resultat, jag stod upp och Åbys kille låg ner.. Straff..
Helt korrekt beslut enligt vissa, billigt tycker jag (Skulle aldrig erkänna något annat..) dock kan jag känna såhär i efterhand att det var onödigt att gå in i den närkampen då troligtvis Jonas tagit bollen då vinkeln ej var den bästa.
Efter detta fick Åby mer energi och fortsatte att pumpa på, 2-0 kom inte långt efter på en väldigt fin passning som friställde deras anfallare som enkelt placerade in bollen.
Resten av matchen blev mest kamp och dåligt med lägen åt båda hållen men Åby höll i boll mest!
Om man ska summera första matchen så var det en rejäl genomkörare för oss, Åby blir starka iår!
Positivt var att vi hängde med i konditionsbiten väldigt bra! (Åby verkade vara mer slitna än oss efter matchen)
Lagkänslan under matchen var toppen och alla jobbade hårt för varandra och gav aldrig upp vilket jag tyckte var jättekul!

Nytt för iår är att stjärnor kommer delas ut efter varje match, slumpmässigt kommer vi be folk från publiken och motståndarnas ledare osv att plocka ut topp 3 hos oss.

Denna match fick följande topp 3:
1. Robin Gustafsson
2. Wille Jagerhall
3. Johnny ”kameramannen” Andersson
Nya tag på onsdag då Kristberg står för motstånde!
Hoppas ni orkat läst igenom allt..
 
Nu har jag skrivkramp!
Väl mött!
/Robin ”C 10” Gustafsson
The Superfan :

Positiv start,ser ut att bli en kul säsong :)

Kommentera inlägget här: