Östgötacupen match 1

Finspångs FK - IK Tigris 6-2 (3-0)


Då har FFK också klivit in i gruppspelet i östgötacupen ´då man mötte IK Tigris och gick segrande ur den bataljen men 6-2.

Då Ik Tigris är en nystartad klubb så var det ju inför matchen svårt att veta hur bra dom skulle vara, men jag tycker att vi tog tag i matchen ifrån början och vi skapade ett par riktigt heta målchanser med skott som smet precis utanför målet och även några riktigt bra hörnor..
Det var på en hörna vi tog ledningen genom Emil som skarvade in bollen och innan dom första 45min gått så hann Gustav med att göra två av sina fyra mål för dagen som den målskytt han är..
Det första som händer i andra halvlek är att Tigris tar sin bonusstraff som dom gör mål på, men det tar inte lång tid innan vi gör dagens fjärde mål genom Tobbes känsliga? lobb ifrån 25-30m efter målvaktens misslyckade inspark.
Efter målet så går vi ner oss några procent och det är inte Tigris sena på att ta vara på och gör 4-2 och även tar över matchen lite då dom flyttar upp laget och sätter lite mer press på oss..Men när Gurra gör sina två sista mål så är matchen över och vi hade kunnat gjort ett par till då Tigris inte orkar jobba bakåt..


Alltid kul med seger i första tävlingsmatchen och jag hoppas på många många fler, det är även riktigt kul att se att Tobbes/Nickes träningar har gjort oss så väldigt mycket bättre redan än vi var på hela förra året gällande eget spel och även orken..
jag vill ge mina plus till våran kapten som gör det grymt bra som mittback i dagens match, Emil för sina löpningar och känsliga passningar i djupled från sin högermitts position och den sista till Adam som gör ett väldigt bra inhopp


Jonas Nilsson #1
Kommentera inlägget här: