Premiärvinst.

Den första segern är bärgad. Kollektivet och att vi är tränade för 90 minuter bäddar för denna seger. Jovars, Addes reflexräddning hjälpte ju oss förstås på traven. Matchen är en typisk premiärmatch. En del nerver, en del övertända spelare och så blåste det en aning på Grosvad, kanske inte så ovanligt dock. Brokind är inget lag som kommer att åka ur femman, det finns inte en möjlighet.De är bra, stundtals. Vi är aningen bättre under de flesta delar av matchen. Vi har bud på fler mål. Idag är det marginalerna imot på den fronten, men vad gör det när det ändock blir seger?
 
 
Richard Telleskog tok-nickar in segermålet efter ett vackert inlägg servad av Albin Svensson. Hela laget gör en gedigen premiärmatch, de som i mina ögon sticker ut något extra är Wille ( andra halvlek) och Forsner."Jepparna" gör det bra på topp och när det väl lossnar så skulle inte jag vilja lira i motståndarnas backlinje... Men som sagt många som är bra, Skuja serverar frisparkar på ett sätt som får Pirlo att blicka avundsjukt.
 
 
Nu är denna match glömd och FFK laddar med en träningsvecka och U-lagspremiär där grabbarna som inte var med ska visa Nicke att han har fel. Det är en tuff bortamatch i helgen som väntar, på Ekvallen, mot ett svårslaget Vånga som också vann sin premiär. På den lilla och troligtvis hårda planen, där dem inte ämnar något åt slumpen.
 
FFK vs Brokind 1-0
 
Mål: Telleskog
Ass: Albin. S

Seriepremiär 2015

Nån plattmatch har varvats med imponerande resultat mot tufft motstånd. Som sagt FFK är bra, svårt att säga något annat just nu. Vad är dessa matcher värda nu, tja, inte så mycket. Vi vet vad vi kan man det är nu vi ska tampas om poäng, de viktiga poängen. Behåller vi ödmjukheten och kör på det klassiska (utjatade) men så sanna epitetet "en match i taget" så kommer det bli hur bra som helst.
 
Då A-plan inte är duglig för fotboll, nej inte ens div 5 fotboll så väljer vi att spela på konstgräset imorgen den 25/4 14:00 mot Brokind.
 
Dessa killar ska ut och göra jobbet imorgon...
 
Adde E - Troligtvis seriens just nu hetaste målvakt.
Johnny W- Seriens allroundaste fotbollsspelare, fantastiskt duktig, Forsner- Giganten från Nyhem, släpper ingen över bron.,Skuja- En blick som kommer så väldigt rätt i den defensiva positionen, one touch Sebbe., Ahl - Den gedigne, gör i princip aldrig en dålig match
 
Telle - Galen skalle, borrar ner och kör, en vänster som når till vånga.,Wille - Den galante, vem är Messi?, Rikard - Stark, intelligent, rullar på backen., Albin - Posiotionssäker, defensivt otroligt viktig, börjat ösa in mål!
 
Jeppe K - Skjuter bättre hårdare än nån annan... Jeppe J - Rutinerad, smartare löpningar än forwards i Allsvenskan, målskytt.
 
Ers: Tapper - Alltid all in, glädjespridare som inte tvekar inför en närkamp., Emil.K - Bra på det mesta, ruggigt tillslag med precision. och Molle - Snabbare än Usain Bolt, boll-touch som få.
 
Kom och stötta! 14:00 på Arena Grosvad!

Träningsmatcher och renovering

Nu var det ett tag sedan det kom ett inlägg från oss på FFK-bloggen, kommentarerna har haglat in på våra tidigare inlägg och vår skribent på dessa inlägg (coach Antero) lämnade över ansvaret till mig då referat på Åbymatchen skulle skrivas.

Nåväl, till matchen..
Åby IF stod för motståndet och det vi visste innan om dem var att de gått som tåget på försäsongen och bland annat slagit TIF med 5-1.
Några sade innan match att de hade någon Tapper som spelat högre upp i spelsystemen som skulle vara ganska vass..

Vi pratade om att inte ha någon respekt för motståndet utan gå ut och spela vårat spel..

Åby öppnade matchen med att sätta hög press på oss och vi åker på ett relativt tidigt och snöpligt baklängesmål.
Den tidigare nämnda Tapper skruvar in en hörna i första krysset..

Jonas Forsner blev så paff och trodde att Tapper var Pirlos lillebrorsa och kunde skruva in alla hörnor i mål..
Det visade sig senare att det bara var tur på första hörnsparken då alla hans senare hörnor var odugliga i jämförelse med den första!

Vi spelar upp oss rejält och står upp bra mot Åby som under en period inte hängde med alls och mycket sena smällar delades ut på oss FFKare.

Jesper Karlsson skruvar in en frispark i målvaktens hörn efter att Telleskog blivit brutalt nerknäad av Åbys målvakt som feltaimade en luftduell utanför straffområdet..
Vi verkar ha killar av hårt virke då Målvakten senare fick byta då Tella bröstat för hårt på den stackarens knäskål..

Jesper Karlsson gör senare 1-2 med ett kanonskott i krysset där den nyinbytte Finspångsbekantingen Simon "Simpa C, Luca Toni" Carlsson stod mellan stolparna utan en chans.

Vi gör sedan 1-3 som enligt mig blir felaktigt bortdömt för offside, istället ställer Åby om och gör 2-2.
Åby tar sedan över matchen mer och mer i andra halvlek men vi står upp bra och jobbet som ett lag och håller från det oavgjorda resultatet.

Såhär i efterhand är jag väldigt nöjd med matchen och om vi fått 1-3 målet godkänt hade matchbilden i andra halvlek blivit annorlunda.
Annars jobbar vi för varann och vi står upp mot ett topptippat Åby!

Några tankar:
1. Billa/Forsner, känns riktigt stabilt och bra! Kul att se grabbarna spela ihop igen!
2. Åby-Tappers frustration i matchen, vi låg på och irriterade honom bra och stack inte ut så mycket förutom vid det otroligt fina hörnmålet.. Den kan vi tyvärr inte ta ifrån honom.
3. Jag har själv fått erfara (och även deras yttermittfältare) att temperamentet förändrar sig avsevärt när man blir småbarnsförälder..
4. Det hade varit kul att sett en match i matchen mellan lagens olika Tapprar!!


Denna Påskhelg avslutades med en överraskningsträff i Röjmyre där vi var ett gäng från laget som åkte till Headcoach Hietala och hjälpe honom med att snickra på hans hus..
Något som Nicklas själv haft dåligt med tid för då han lägger otroligt mycket tid på oss i FFK men även på sina söner som spelar hockey och kör folkrace..
Som ett litet tack för det han gör för oss spelare hjälpte vi honom lite med jobbet hemma.

Sedan kan man säkert diskutera om vi hjälpte eller om vi försämrade skicket på kåken..
Då vi placerade alla de med någon som helst känsla för verktyg på ena väggen och det andra skrapet på en annan så kan ni tänka er hur resultatet blev..
Byggledare Antero och hans kompanjoner Billa/Hurst var nog gårdagens behållning..
Tror ändå att det var ett lyckat och att Hietala ej är för missnöjd.
Den ända som var missnöjd var Tapper (Ej Åby-Tapper) som var tvungen att avbryta jobbet och åka på påskmiddag.

Väl mött för denna gång!
//captain