Vårsäsongen snart över för denna gång

Vårsäsongen är snart över och serierna går till uppehåll och en ny försäsongsträning stundar för FFK:s A och U-lagsspelare. Halva säsongen är gången och en bättre start att man inte kunnat önska sig. A-laget har tappat två poäng på 11 matcher. U-laget har redan snart mer poäng än vad dem hade i klass 3 ifjol. Det är inte bara det internationellatransferfönstret som gör sig påmint. Från Amerikanskt håll ryktas det att ett collagelag håller två stora öppna ögon på Fredrik Billström. GAIS har ryckt en del i Forsner... Men där är inte sista ordet sagt. Reine har gjort sin scoutning bra, hoppas att pappersexersicen inte krånglar och att "Alex" är sugen. Ahmed ett och två blir spännande att följa om dem väljer att kliva på skutan. J.G har pratat om en comeback i många år, en träning gjord, kommer den nu?
 

Gurra Lindström till elitpojkslägret i Halmstad, ni som sett han trodde väl inget annat? Nej, tänkte väl det. Stort grattis Gurra! Hoppas FFK får nyttja dig något i seniorsammanhang innan du petar Mitov...
 
Finspångscupen stundar, fre,lör,sön kommer det vara febril aktivitet på b.l.a Arena Grosvad. Besök gärna denna fantastiska tradition.
 
Jag ska försöka att ge mig på att göra en kort tillbakablick från varje match. Hinner inte med att kolla upp exakta resultat så med förbehåll att det kan bli fel.
 
FFK vs Brokind -
Efter en väldigt jämn första halvlek så vaknar vi till liv i den andra. Wille gör en  riktigt bra prestation sista 45. Hela laget höjer sig och Telle trycker in 1-0. Brokinds målvakt gör en riktigt bra match. Vi hade bud på ett par mål till men han var riktigt grym. Adde ska inte föringas då han fick stå för en riktigt svettig räddning och allmänt stabilt spel. Vill minnas att Jepe J var riktigt bra med sina "Allsvenska" löpningar. Seger 1-0.
 
Vånga vs FFK -
0 grader i regnet och blåsten. "Pajen" hördes febrilt, oftamed en lite gnällig klang. Vånga var bra, i första halvlek. Det är inga härliga fotbollsförutsättningar som NT-Jeppe klargjorde i webtv. 1-0 i halvtid. I omklädningsrummet bestämms det för att gå ut och sätta en jävla press. Vi flyttar upp laget 10-15m och Jeppe J får näta på ett sett som bara han kan. Lyckligast blir dock Telleskog som tar en löpning över halva plan och glider på knäna för att omfamna Nicke i ett vilt segervrål. Rikard Andersson trycker in 2-1 och Skuja är en bjässe i försvaret sista 15 och tar bort allt, med huvudet. Seger 1-2
 
FFK vs Malmen -
Första halvlek känns det som vi har en kavalkad av chanser. Vi spelar en bra fotboll under första halvlek för att gå ner oss till den andra. Vi är rent ut av rätt så dåliga under andra halvan utan att det pånågotvis känns farligt. Segern skrivs till 3-1.
 
Tallboda vs Jepp (J) (K) -
"Jepparna" står för två vardera klassmål. Rent defensivt ligger vi klockrent, Albin S ett föredömme på den punkten. Tallbodas långabollar biter inte. Vi ställer om riktigt snabbt. Vi gör det bra mot deras fysiskaspel. En av deras spelare försöker på en MMA-spark på vår kära Adde och får syna det röda kortet. Innan dess har vi hunnit göra 2-0. Segerresultatet 4-1 ger ett eko ända till Skärblack som stod näst på tur..
 
FFK vs Hemgårdarna -
Den här matchen är inte bra. Första 20 borde vi gjort X-antal mål, resten av matchen är inte bra faktiskt. Sämsta matchen hittills för säsongen. Seger 2-1. Resten glömmer vi.
 
FFK vs Blacka -
Det smäller i parti-och-minut. Vi tar ledningen efter ett mönsteranfall. Blacka kvitterar på straff tätt efter. Återigen via regissören Wille så ställer vi om blixtsnabbt och 2-1 är ett faktum. Då ska vi inte glömma att Wall har dunkat ett stenhårt skott i ribban. Blacka har mycket boll utan att direkt skapa några farligheter. Vårat försvarsspel är riktigt bra. Forsner, är orubblig i sitt sätt att spela fotboll. Hur många varningar fick Blacka Wille?
 
LIU vs FFK-
Ett toppmöte, ettan mot tvåan. En helt okej fotbollsmatch där lagen hade varsin halvlek. Resultatet 1-1 är på alla sätt rättvist. ett bra resultat att få med sig. Vi gick dock helt klart för segern. Vi får inte glömma att vi möter riktigt bra fotbollsspelare. Men absolut inga övermän, på Grosvad har jag en känsla av att det kommer bli en helt annan match.Om det gynnar oss får vi se...Höll på att glömma nämna att Rikard Andersson står för en tvättäkta Zlatan-klack som resulterar i mål!
 
FFK vs SIK -
En match där vi låter SIK ta taktpinnen. Av olika anledningar så lät vi "Kalle" hämta boll djupt. Nu föll det inte ut som vi hoppats men det misstaget lär knappast upprepas. Matchen i sig är SIK bättre. Dock tycker jag inte att dm har supermånga klara målchanser. G-sons och Mårtens absolut, men sen? Vi gör en okej match, inte mer. Albin Svensson fick bli derbyhjälte. Coach Jonny lär inte ha några problem att motivera sitt gäng inför deras hemmamatch. Har gåttt riktigt starkt nu i serien också. Riktigt skön 1-0 vinst. Oavgjort hade varit rättvist, alla dagar i veckan.
 
Sturefors vs FFK -
Efter knappa 15 minuter får Wille på en träff som vinden fångar och lyfter in i mål för oss. Att kalla det för en "träff" är ganska snällt. Det blåser orkanvindar hela matchen. Det gör det förövrigt också på våran planhalva. Under anra halvlek är vi knappt över mittlinjen. Att vi vinner den här matchen är nästan ett hån mot Sturefors. Nu gällde det att snabbt studsa tillbaka och spela lite fotboll igen. Otroligt konstig 0-1 seger.
 
Väderstad vs FFK -
Med flertalet avstängda och skadade så klev flertalet andra spelare fram. Efter en sisådär första halvlek så rivstartar vi den andra och det är inget snack. Vi vinner med 1-4. Noterbart är att två 99:or går in från start, Arvid och Olle. Moltas startar sin första match för säsongen och står för 2 assist och 1 mål. Wille har två assist som håller hög nivå. Sebbe roddar backlinjen med briljans. Olle är som Teddy Lucic fast bättre.
 
FFK vs Norsholm -
Seger 6-1. Jeppe K 4 mål. Adel gör sin första match från start. Såg inte matchen, men känns som att resultatet talar. Hörde dock att Adde var riktigt bra, kul!
 
 
Citat under första Halvan
 
Hört på Najen "Byter ni plats med FFK efter den här säsongen?" Klart dem inte gör.
 
I Sturefors "Förstår att ni leder serien med den här turen"
 
Väderstad spelare "Så orätvist, hade två minuter av matchen" Efter en 4-1 seger
 
Hört på omvägar "Hur tänker dem med Skuja som mittback?" Obesegrade med Skuja som mittback
 
Någonstans i Lore " Real Lore leder femman" Syftandes på Sebbe, Rikard, Jeppe J, Telle
 
Billa på träning till Adel "Take the bread Adel" Adel blev lite fundersam mitt i matchspelet.
 
Under alla matcher till Wille "Sluta lägg dig ner hela tiden" Otroligt att han inte är mer skadad säger jag.
 
Adde innan varje match "Viktig match nu gubbar, tre poäng nu"
 
Robin "Ska vi basta eller?"
 
Tapper "Klart vi ska!"
 
Jeppe J  "Äre så?!"
 
 
 
Allt behöver inte tas på allvar, det är fotboll i division fem och mycket skrivs med glimten i ögat.
 
 
Nu fokus Brokind borta nu på tisdag, ses där...
 
Vi gnetar på...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tre debutanter och 3 poäng...

Som rubriken täljer, inte bara det, utan två av debutanterna valde att vara totalt respektlösa och göra ett varsitt mål. Skulle vilja sträcka mig så långt och säga att det faktiskt är klassmål. Arvid Larsson sov var en av killarna som gick rakt in i elvan kom helt fri med målvakten och väntade ut han, vred upp kroppen som att han ville slå en osjälvisk passning, för att hur säkert som helst rulla in den vänster om Väderstads-målvakt. Inhoppande Adel Jadouha behövde två touch, sen small det i nätet bakom nämde målvakt. Skottet var inte helt olikt Jesper Karlssons, då kanske ni förstår hur bra det var?!
 
Med hela sju spelare borta så skulle den här matchen verkligen visa hur vi står rent breddmässigt. Det svaret Nicke får måste vara en tränares dröm. En första halvlek där vi är det bättre laget, det känns dock som vi känner lite på varandra. Vi blir lite ivriga att slå den avgörande bollen, dock så bjuds vi in att slå den så det är inte helt konstigt ändå. Olle Lundberg visar det han gjort i U-laget, ett lugn i uppspelen där han vill hitta fötter. Denna matchen lirade han ihop med Skuja och dem höll ihop det riktigt bra. Moltas Tolliner som faktiskt inte varit med i truppen i princip någon A-lagsmatch kommer in och visar med sin speed och teknik vilken bra fotbollsspelare det är. Han gör ett mål och spelar också fram till ett annat.
 
Väderstad bjuder inte upp till någon fotboll, utan den långa bollen låter allt som oftast tala. I första halvlekens sista minut får vi en hörna. Wille ordagrant trycker in den med huvudet och domaren blåser för halvtid. Otroligt psykologiskt skönt att ha med sig in i halvtidspausen.
 
Hietala korrigerar en del saker i paus. Vi rivstartar den andra halvleken. Mål i 48, och 50:e minuten, efter två riktigt vackra framspelningar av William Jarehall. Just Wille har tillsammans med mittfältskollegan, den briljante Johnny (Andersson) Wallin tagit över mitten totalt.Till skillnad mot SIK och Sturefors så spelar vi nu en fröjdig fotboll. Telleskog som vikarierar som vänsterback gör det riktigt bra. Stabilt i 90 minuter. Överlag så sitter försvarspelet där Sebbe är den som kliver fram och går i täten.
 
Nu på lördag väntar Norsholm hemma, ses där...
 
Vi gnetar på...
 
 
 

Seger och snart halvvägs

Som ni kunde läsa lite om på FFK:s FB-sida är det nästintill en stöld vi gör i Sturefors. Vi vinner med 0-1 utan att på något sätt imponera. Hur dessa segrar känns, ja det kan ni fråga kapten Robin om när ni träffar han på byn. Försvarsmässigt finns det inte mycket att klaga på hittills. Fantastiskt kompakta för det mesta, precis som vi vill vara. Vi har släppt in 7 mål på 9 matcher. Bara ett par av målen är rena spelmål, de allra flesta är på fasta situationer, där 2 av dem är straffar. Försvarspelet startar med Jesper och Jesper allt som oftast och sedan klickar det i från de andra lagdelarna. Adde längst bak känns riktigt stabil.
 
Offensivt finns det en del att jobba med, vilket vi såklart är väl medvetna om. Men vi vet också att ju grönare gräset blir... Bara att titta tillbaka på försäsongen.
 
Varför är vi så bra då? ("Dagen fundering! Hur bra är egentligen FFK? 8 vinster och en oavgjord på de 9 första matcherna. Imponerande!! / J.Asklöf")

För att vi självklart har ett helt koppel med bra fotbollsspelare. Men ödmjukheten och viljan som den här gruppen besitter är faktiskt helt galet bra. Vi vet att vi torskar mot vilket lag som helst i den här serien om vi inte är med från första avspark. När spelet inte fungerar så kämpar vi tills domaren blåst av.
 
Bara det att spelarna längtar efter tuffa träningar nu när det blivit så sönderryckt pga alla täta matcher, det är ju fantastiskt. Hietala har visat med diverse uttagningar att ingen är given i elvan, vilket gör att alla är på tå, i princip ingen som gnäller över att hamna på bänken, dock blir man besviken men visar det inte så det påverkar sina lagkamrater.
 
Vi har ingen hybris, vi har en tro på det vi gör, och det speglar av sig i tabellen och på planen. Tre riktigt tuffa matcher återstå innan uppehållet. Den första matchen spelas i Väderstd nu på lördag. Det är fan inte så enkel som tabelläget vill påstå. Nu vill vi sätta en fin prestation också, men poängen är ju såklart det viktigaste, i nuläget och förhoppningsvis framöver...
 
Vi gnetar på...