Snöstormen som tog med sig korthuset...

Klockaretorpet byggdes under perioden 1975–1985. Området består av huvudsakligen hyresradhus samt enstaka villor och ett fåtal flervåningshus. En stor del av radhusområdet ritades av Hans Gade.
 
IK Klockaretorpet grundades 1978 och spelar fotboll i division 5 på "Klocket IP" i anslutning till Borgsmo IP. IKK har genom åren pendlat mellan div 4 och 7. 2014 var ett framgångsrikt år med dubbla seriesegrar för seniorerna, uppstart av en fotbollsskola samt upprustning av Klocket IP
 
Till matchen... Lite som väntat inleder IKK med ett stort bollinnehav. Då vi ligger riktigt bra i positionsspelet (Som Nicke och Tobbe började älta redan förra året) så skapar de faktiskt inte någon riktigt farlig målchans första 20-25. Faktiskt knappt på hela halvleken. Dennis som fick chansen i mål idag gör en gedigen och stabil insats. Vi i FFK sticker upp med fina kombinationsspel och bra fart i omställningarna. Matchen vinner vi med 5-2. Grabbarna är riktigt bra första 40 för att ha en lite sämre period sista fem av den första halvleken. Det är fina mål FFK bjuder på, matchensspelare Albin Svensson gör nog det snyggaste. Ett klass-avslut upp i nättaket.
 
Till den andra halvleken blir IKK lite aggresivare i spelet och gör faktiskt match av det. Vi hade lerdningen med 3-0 men de lyckades reducera till 3-2. Vi gör dock 4-2 ganska så snabbt så det kändes ganska lungt, tan att förglömma förra helgens nederlag. Vi gör 5-2 och gör som helhet en kanonmatch. Idag är det ingen som faller ur ramen utan alla visar Nicke att det kommer bli svårt att spika "elvan" till premiären. Albin två nya mål igen. Behåller han fokus så kommer det bli en riktigt rolig säsong för han och FFK;s del. Rasmus S åker på ett rött-kort för snack, att IKK;s målvakt inte blir utvisad och bara får Gult-kort kan bara domaren svara, verkade som "Klockets" ledare höll med.
En väl genomförd match, från Dennis i målet, till Billa i försvaret till Wille på mitten till "Jepparna" på topp och all de andra!

Korthuset som blåste ner

Man skiljer mellan akademiska tjänsteformer och akademiska titlar, som inte säger något om en persons anställningsform. Det försvåras av att samma titel kan vara både det ena och det andra. Det är till exempel möjligt att vara arbetslös professor. Precis som det är möjligt att vara "arbetslös" som fotbollsspelare. Vilket många i dagens match kanske hade blivit om dessa vore proffs inom den ädla idrotten fotboll.
 

FFK åker på en storförlust med 6-3 mot division 6-laget NAFFI. Vi kan kalla denna match för en väckarklocka, käftsmäll, eller det lite äldre, men ack så återkommande ordet smällkaramell.
 
Under den första halvleken präglas matchen av otroligt många felpass från våran sida. Ändå så lyckas vi att skapa chanser som skulle kunna leda till 3-4 mål om skärpan/marginalerna varit på vår sida. NAFFI spelar en fotboll som får oss som "youtubat" Vinnie Jones att tänka  tillbaka på Engelsk oldschool-fotboll. Lika många mål som vi borde gjort skulle dem nog haft i gula och kanske sedermera i ett rött. Hur-som-helst så spelar vi en betydligt bättre fotboll sista 10 av den första halvleken.
 
Andra halvlek börjar vi ännu bättre än vi avsluta den första. Jag kan tycka att vi borde gjort både 1,2 och kanske 3 mål under den perioden. NAFFI har nog inte ett etablerat anfall under den perioden. Vi tar helt logiskt ledningen med 1-0 och dem kvitterar sedan på bonusstraffen som Adde sånär lyckas boxa bort. Efter en del fina kombinationer där bollen borde letat sig in så slår Wille en fotbollspoetisk-passning till Jeppe J som rutinerat hittar löpningen och på ett resolut sätt trycker in 2-1.
 
Omgående kvitterar NAFFI och sedan smäller det till i baken, lukten i Skärblacka framstår som parfym sett till vårat försvarsspel. Inviduella misstag och prägeln av ett sönderblåst korthus gör att vi förlorar matchen med 6-3 när domaren väljer att blåsa för match.
 
Albin Svensson är den som i mina ögon höjer sig över mängden med sina löpningar som öppnar upp för andra och sitt defensiva spel. Tro det eller ej, vissa saker gör vi bra idag, men de sämre överväger dem bra. FFK jobbar vidare under parollen Finspångs roligaste lag , bollen på backen men med mindre naivitet.
 

Tallboda i Östgöta-cupen

Då var det dags för det (med all sannolikhet) svåraste motståndet hittils. Det var vad vi trodde på förhand. och så blev det också. Vad vet vi då om Tallboda? - Ursprungligen byggdes området med egnahemsbebyggelse från början i mitten av 1950-talet på gränsen mellan Linköpings stad och Åkerbo landskommun, detta då Åkerbo hade lägre kommunalskatt. 1971 slogs kommunerna samman. Större utbyggnader åt nordost har skett med en- och tvåvånings radhus etappvis med början 1980, vilket fortfarande sker . Gränsen mot den östra grannorten Malmskogen minskar allt mer.
 
Förutom den relevanta infon så visste vi att de hade ramlat ur fyran, tappat minst fem spelare men också fått in minst fem nya. Alla lag har inför säsongen en rotation med spelare det är inget nytt. Men man vill gärna på förhand måla upp att alla lag blivitså mycket sämre, är det alltid sant? Självklart inte.
 
Vi ställer uppmed ett bra lag men lämnar ändock riktigt kapabla spelare hemma av olika anledningar. Matchen är jämn inlednigsvis. Det är ett fysiskt Tallboda med en bra press somvi ställ emot till en början. Vi står upp bra och spelar stundtals bra fotboll. Vi gör ett mål på hörna men har dess förinnan ett par fina möjlighter till mål. Tallboda kvitterar och tar även ledningen. Matchenbilden går i vågor, på det stora hela är det som sagt en jämn match i 65-70 minuter. Efter det börjar vår gedigna träning ge resultat. Sista 20-25 så kommer vi på våg efter våg. Vi blir blåsta på minst en straff troligtvis två. Dem backar hem och försöker göra det trångt men vi hittar vägar igenom deras massiva försvarsmur ala Chelsea i CL-finalen för några år sen. Tillslut trycker Idris dit kvitteringen. Det är då ungefär 1 min kvar av matchen, hade vi fått spelat i 2-3 min till hade vi nog även gjort det tredje målet.
 
Robin G är tillbaka efter en skadeperiod och gör det bra. Mittbacksparet Billa och Forsner inger stabilitet och fysik. Wille och Jesper utmärker sig bland de yngre förmågorna. Albins defensiv är i princip fläckfri. Robban Ahl höjer sig mer och mer för varje match som går.
 
Vi har absolut saker att slipa på. Både på individnivå och som lag, och det kommer vi att göra. Dock så fortsätter vi att försöka spela bollen via backen mindre långbollar från föregående säsong. Tryggheten börjar infinna sig.
 
Nu laddar FFK för nästa match och bra träningar fram tills dess.
 
Matchen slutar 2-2