Tävlingsmatch

Östgötacup, tävlingsmatch och en del frågetecken och även gensvar. Nils Liedholm, mannen som var en utav personerna tre i Gre-No-Li. Tränare för bl.a Milan, Fiorentina och Roma. Vi skulle ställas mot dennes moderklubb, alltså V(W)aldemarsvik, eller ”Vika” som dem kallas hemmavid.

FFK kommer från en tuff träningsvecka och förvänta sig pigga ben vore något naivt. Men vi tar för givet att Waldemarsvik kommer ifrån samma förutsättningar. Jag själv missade ungefär första halvan av första, då vi tydligen var helt okej. ”Vika” får trilla en del boll i den första utan att direkt komma till några större farligheter. I den andra slår dem betydligt längre bollar en innan. Vi torskar kort och gott matchen med 3-2. Tre olika typer av individuellamisstag gör att vi släpper in tre bollar. 2 mål framåt hemma ska/kommer att räcka för att slå flera av lagen i serien. Så ingen större fara på taket. Det är en del rutin som saknas. Men vi ber inte om ursäkt för det.

Waldemarsvik ska inte på något sätt underskattas, ett gediget fotbollslag på division 5 nivå. Vårt spel präglas av allt för slarvigt passningsspel och för lite tanke överlag. Ser vi till resultatet kan jag nog tycka att vi inte skulle behöva skämts över ett lika resultat, men dem gjorde ett mer mål, så inte mycket att säga om det.

Den som höjer sig över mängden den här matchen tycker jag är Rikard Andersson.

Ödmjukheten inför kommande uppgifter är A och O. För när FFK väl ”spelar” fotboll, då är det roligt att titta på.

Skönt att skidsäsongen är över så Telle, Billa och Forsner kan komma in i det, på riktigt.

 

/ Ass

Tifblå:

Stryk mot ett sånt lag...?

Antero:

Ja?

Fotbollsvännen:

Lycka till idag mot Tallboda! Ska det bli avancemang i cupen så krävs nog en vinst,och varför inte en skräll! Heja Finspång!

Kommentera inlägget här: