Tallboda i Östgöta-cupen

Då var det dags för det (med all sannolikhet) svåraste motståndet hittils. Det var vad vi trodde på förhand. och så blev det också. Vad vet vi då om Tallboda? - Ursprungligen byggdes området med egnahemsbebyggelse från början i mitten av 1950-talet på gränsen mellan Linköpings stad och Åkerbo landskommun, detta då Åkerbo hade lägre kommunalskatt. 1971 slogs kommunerna samman. Större utbyggnader åt nordost har skett med en- och tvåvånings radhus etappvis med början 1980, vilket fortfarande sker . Gränsen mot den östra grannorten Malmskogen minskar allt mer.
 
Förutom den relevanta infon så visste vi att de hade ramlat ur fyran, tappat minst fem spelare men också fått in minst fem nya. Alla lag har inför säsongen en rotation med spelare det är inget nytt. Men man vill gärna på förhand måla upp att alla lag blivitså mycket sämre, är det alltid sant? Självklart inte.
 
Vi ställer uppmed ett bra lag men lämnar ändock riktigt kapabla spelare hemma av olika anledningar. Matchen är jämn inlednigsvis. Det är ett fysiskt Tallboda med en bra press somvi ställ emot till en början. Vi står upp bra och spelar stundtals bra fotboll. Vi gör ett mål på hörna men har dess förinnan ett par fina möjlighter till mål. Tallboda kvitterar och tar även ledningen. Matchenbilden går i vågor, på det stora hela är det som sagt en jämn match i 65-70 minuter. Efter det börjar vår gedigna träning ge resultat. Sista 20-25 så kommer vi på våg efter våg. Vi blir blåsta på minst en straff troligtvis två. Dem backar hem och försöker göra det trångt men vi hittar vägar igenom deras massiva försvarsmur ala Chelsea i CL-finalen för några år sen. Tillslut trycker Idris dit kvitteringen. Det är då ungefär 1 min kvar av matchen, hade vi fått spelat i 2-3 min till hade vi nog även gjort det tredje målet.
 
Robin G är tillbaka efter en skadeperiod och gör det bra. Mittbacksparet Billa och Forsner inger stabilitet och fysik. Wille och Jesper utmärker sig bland de yngre förmågorna. Albins defensiv är i princip fläckfri. Robban Ahl höjer sig mer och mer för varje match som går.
 
Vi har absolut saker att slipa på. Både på individnivå och som lag, och det kommer vi att göra. Dock så fortsätter vi att försöka spela bollen via backen mindre långbollar från föregående säsong. Tryggheten börjar infinna sig.
 
Nu laddar FFK för nästa match och bra träningar fram tills dess.
 
Matchen slutar 2-2
 
 
 
 
nattsuddaren :

Kul att läsa att ni gör en fin match igen! Sitter i funderar lite över ffk för några år sen o undrar :var tog Rebwar Ameen vägen?

Anonym:

Absolut! Jadu, det senaste jag vet är att han skulle spela i Reijmyre. Vet dock inte hur seriöst.

Sonstorps kungen :

Suveränt att det rullar på, som Sportchef Strandberg skulle ha sagt. Inväntar med spänning derbyna i sommar. Dock tror jag att vi vinner lätt med 5-6 bollar samtidigt som Floge täpper till i backlinjen.
Ska bli suveränt kul att knäppa dig på snoken i sommar Antråååå.

Conrad :

Amen herregud vad suveränt kul det kommer bli att se fotboll i sommar

Anonym:

Suveränt kul med anonyma kommentarer....

Billa:

Suger åt mig gällande komplimangerna gällande min fysik, hoppas att det inte bara var Forsner som menades :) Har också lagt märke till att Forsner fick både mitt mål och mitt gula kort på ÖFF: s hemsida. Det gör mig lite ledsen.

supportern :

Har jag inte fel så satte Billa en frispark från dålig vinkel i slutminuterna borta mot Tallboda för några år sen. Billa-"Tallboda-dödaren" ;)

Billa:

Haha ja det har du fasen rätt i. Denna gång skadesköt jag dem dock bara.

Steffe:

Åhhh. Billas frispark i slutet minns jag nu. Helt suveränt!

Fotbollsvännen :

Kul att du skriver lite fakta med glimten i ögat i ingresserna på texten antero! Tycker det är en bra blandning av skämt o seriositet,precis som det ska vara:) fortsätt med ett bra jobb:) o övertala Jonas att stå ett år till :)

Chef :

Det är bra att försöka ha bollen på backen, ni vill väl inte vara som Sik??

Anonym:

Cred till dom unga grabbarna som stod upp bra fast det vart några misstag, då menar jag Wille,Albin, Adam och den snabbe Moltas!

Anonym:

Jaså du Melker (Martin Müller), är det här du är!

Antero:

Jag visste att det var du Martin. Dags att höja nivån. Den svenska avundsjukan strikes again.

Martin Müller :

Haha, Melker är väl knappast ett namn jag skulle använda mig av, då jag inte har några problem att stå för det jag tycker, men det är ju ändå kul att anonym outar mitt namn och du Antero köper det rakt av :)
Så speciellt avundsjuk är jag inte och om jag nu vore det, vad är det i så fall jag ska vara avundsjuk på?

Antero:

Självklart är det inte jag Martin....

Kommentera inlägget här: