Blacka hemma

FFK rivstartar matchen med en omställning ala Real Madrid under sina storslagna dagar. 1-0 kommer redan efter två minuter där Jesper K är den som hittar nätet. Blacka får omgående en straff som Kim Wall sätter dit, dock är det små marginaler som gör att Adde inte lyckas ta den. Finspång spelar återigen en fin fotboll och nu är det Jeppe "Rockaren" Johanssons tur att avsluta stensäkert och 2-1 efter 6 spelade minuter är ett faktum. "Maskinen" är som vanligt otroligt viktig både defensivt och offensivt.
 
Vi har ännu en gång ett stabilt försvarsspel. Blacka har mycket boll men tvingas ändock slå mycket långt som vår backlinje på ett stabilt sätt lyckas avdramatisera. Blacka har en boll i ribban i ett tidigt skede. Jeppe Karlsson gör en fin prestation och vi går in i paus med en 3-1 ledning.
 
Vi visste att SIF skulle komma ut i andra med en desperation, vilket dem också gör. De är klart bättre än oss första 25, vi blir nog rädda att tappa dem 3 pinnarna. Men tilläggas bör att förutom ribbskottet och de två straffarna så skapar inte Blacka många farligheter. Något skott utifrån men mycket mer är det inte. Att dem är tunga på fasta var ju ingen nyhet.
 
 
William Jarehall gör hittils säsongen bästa match, hur många gula låg han bakom för Skärblacka?
 
Matchen slutar 3-2 och sjätte raka segern är bärgad.
 
Laget är så imponerande återigen, från de elva som startar till dem på bänken. Alla bidrar!
 
Nu väntar en riktigt svår bortamatch mot LIU på tisdag. Vi kommer garanterat ge allt för att få med oss poäng hem, är det något det här gänget besitter så är det vinnarskallar.

FFK - Blacka, en historisk tillbakablick

                  VS                                            
 
 

Gammal kärlek rostar aldrig brukar min mamma säga. Eller det brukar hon nog inte säga. Men ändå. Funkar det likadant med hat då? FFK-bloggen och Blacka-bloggen startades båda två 2010. FFK: s i samband med VM i Sydafrika och Blackas var inte sena på att följa efter. Under denna tid var rivaliteten mellan klubbarna relativt stor, i alla fall om du ska tro vad som skrevs på bloggarna. En match i matchen var då Wieselgren vs Jeppe Johansson. Sedan dess har Wieselgren bytt klubb och Jeppe har hunnit flytta till Karlstad och även flytta tillbaka. Men nu pånyttfödd som Jeppe "Maskinen/Mashinen" Johansson. Jag skulle säga att idag är Jeppe att frukta mer än någonsin, tyvärr verkar inte detsamma vara med Wieselgren?

Säsongen 2010

Denna säsong var FFK: s främsta hitills i division 5. Det slutade med en andraplats och fortsatt spel i division 5 på grund av att 3/3 möjliga Östgötalag åkt ut från division 3. Annars hade säsongen 2011 spelats i division 4...  Det var en rolig säsong där Strandberg ofta gick runt på centrum i Skärblacka och mottog hotfulla blickar. Han var Skärblackas kung men när han inte hörde så kallades han för "legoknekten" av herrarna men för "hunken" av damerna.

 Bilden från FFK - Norsholm som slutade 9-0

FFK - Skärblacka 2-0: Kuriosa om matchen är att huvuddomaren mot Hemgårdarnas United, Mikael Sörman var linjedomare. Sedan dess har han alltså gjort en stor utveckling och är idag en fantastisk domare, om än något kär i att blåsa i pipan så fort som någon skriker efter frispark.

Skärblacka - FFK 3-3: Detta var en match där vi ledde med 0-3 efter bara 20 minuter. Jeppe J gjorde 2 mål och Rasse Sundqvist 1. Ledningen 0-3 hade stått sig till halvtid men i andra halvlek bröt FFK ihop totalt.

                   "11: MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL! Jeppe stressar målvakten igen efter ett dåligt hemåtpass och får bollen på sig. Kan enkelt lägga in 1-0. Skönt!" (Citat FFK-bloggens livereferat)

Säsongen 2011

Denna säsong hade FFK tappat flera viktiga spelare. Forsner till dåvarande FC Innerstan, Jeppe Johansson till Karlstad och firma Karre/Hellberg till TIF. Dock gjorde den unge Josef Gustafsson framsteg och var tillsammans med Dennis Hallestig oerhört viktiga för FFK. Skärblacka var riktigt bra denna säsong (För att vara div 5) och hade spelare som Wieselgren, Fridström, Sundell,  Poikela och Bäckstedt i laget. Det var ett skifte från säsongen 2010 där FFK var klart bättre där Skärblacka övertagit "tronen".

 På bilden från vänster: Wieselgren, En okänd modell från företaget Brun utan sol AB, Jack Nordholm, Fabian Jalkemo och Anton Bäckstedt.

Skärblacka - FFK 5-0: En fruktansvärd match. På topp spelade Robert "Köttarn" Andersson och i mål stod Stefan Gram för FFK. Fredrik Fridström i Skärblacka gjorde hattrick och Anton Bäckstedt hade lekstuga på sin kant.  Jag minns att det var varmt och att hemfärden från Skärblacka var både fylld av ångest och sorg.

 "Godkända spelare i FFK är endast inhoppande krigaren William och den 16-årige   debutanten Gerson på vänsterbacken. Som det känns hade FFK inte tillräckligt                  många ordinarie för att ge ett helt okej spelande Blacka en match. Nu dör batteriet.Hej då alla läsare." (Citat från Liverapporten från FFK-bloggen 2011, 10 juni)

FFK - Skärblacka 1-0: Hedern efter den stora förlusten återupprättades något. Men som jag minns det hade inte Skärblacka längre kvar Anton Bäckstedt, men det är något oklart.

2012 och framåt


2012: Skärblacka - FFK 4-0

2012: FFK - Skärblacka 2-5

Ja efter detta var jag inte längre kvar i FFK och inte heller på bloggen. Costas övertog bloggen i början. Sedan har även Tobias Stucki, Robin Gustafsson och Antero Lyhikäinen huserat på bloggen. Rivaliteten med Skärblacka föll i glömska, lite likt hur Härskarringen föll i glömska efter att Sauron fått på pälsen av Isildur. Skärblacka gick nämligen upp i division 4 säsongen 2012. 49 poäng skrapade de ihop. 16 segrar, 1 oavgjord och 3 förluster.

Säsongen 2015

Skärblacka är tillbaka i division 5 efter att Finspångsbekante Lars "Lillen" Johannesson spelat ner laget i division 5. Denna säsong har han valt att ta time-out. Enligt min far som träffat på Lillen på Viberga i Finspång var han missnöjd med uppslutningen från spelarna i Skärblacka.

Både FFK och Skärblacka har öppnat starkt. FFK med  15/15 poäng och Skärblacka med 11/15 poäng. Även om inte har övertygat spelmässigt har vi gjort det poängmässigt. Skärblacka har jag inte sett någonting av men det vet är att de har kvar några lirare sedan säsongerna 2010 och 2011. Sundell, Fridström och Wall spelar kvar. Personligen tycker jag att det är synd att Wieselgren inte spelar kvar, ett möte mellan honom och den idag uppgraderade Maskinen/Mashinen hade varit en fröjd för ögat. Men Vi får nöja oss med de andra grabbarna. Kanske kan Maskinen/Mashinen hitta en ny nemesis? Om gammalt hat rostar lika dåligt som gammal kärlek får vi se den 21 maj. Och om om det inte är gammalt hat som vi får skåda, kanske det är nytt hat.  

 
 
Undertecknat: Fredrik Billström

Tallboda borta

Jahaja, som den legendariske Pääcka skulle sagt. Finspång vann igen, 4 av 4 är starten på årets seriespel. Många höjer på ögonbryna, med all rätt kanske? Vad känner vi själva? Jo att vi är bra, riktigt bra. Men vi vet också med att oss att vi kan förlora mot precis vilket lag som helst, om vi inte är där, mentalt.
 
Att åka till Tallbovallen och sno trepoäng vet nog dem flesta att det kanske inte är det lättaste inom "bonnafotbollsbranchen". Vi vinner med 1-4 och gör en bra match, även fast vi under stora delar av matchen inte får vårt offensivaspel att lyckas. Tallboda kommer förmodligen ta en hel del poäng hemma, den saken är klar.
 
Jeppe och Jeppe gör två mål vardera. Albin är Albin och Skuja är mittback...
Forsner är där och stöttar, ropen från Jonas stämma på läktaren får oss att tro att FFK-Ultras är på plats. Återigen ska laget ha det stora berömmet! Karaktärer som Billa, Robin, Jonny, Tapper, Forsner mixad med alla andra blir till en skaplig bättre påse löst som Robert Laul skulle sagt... Adde var absolut värd att hålla nollan!
 
Matchen nu i helgen mot Hemmgårdarna (slog Sturefors med 2-0) på Arena Grosvad kommer att bli tuff. Vi är beredda med blåstället om det är vad som krävs. Kom gärna och titta, 14:00 startar bataljen.
 
Avslutar med en liten dikt jag funderat på ett tag....
 
Sebbe Skuja han hoppar och slår
Varje nickduell han med sig får
Björna från Lotorp kan det ej förstå
Han placerar sig rätt som få
Fysiskt, psykiskt alltid på plats
Är det Terminator som tagit plats?