Referat från Brukscupen

Dagen efter känns det ungefär som det ska kännas efter en Brukscup, det värker både här och där. Men det var det värt då dagen blev otroligt lyckad. Solsken, skratt och och stundtals mycket bra rull på bollen från vår sida. De som var frånvarande denna dag missade verkligen något.

Jag går igenom matcherna lite snabbt och jag skriver utifrån det jag minns, så ni får gärna rätta mig och hoppas ni har överseende med detta.

Gruppspelsmatch 1
FFK-Igelfors 4-1
Målskyttar: Jesper Johansson 2, Sebastian Skuja och Alexander Billström.

Första gruppspelsmatchen spelades på B-plan och det passade Igelfors betydligt bättre än oss. Planens trånga storlek gjorde det svårt för oss att rulla boll och i stället började vi slå långa bollar på forwards vilka Igelfors enkelt tog hand om genom att backa hem mot eget straffområde. När vi väl höll nere bollen på backen och letade oss förbi deras försvar via kanterna gick det dock betydligt bättre, och så småningom kunde Jeppe sätta kvitteringen efter en skarv från Rasse. Det dröjde inte länge innan ledningsmålet kunde göras efter att "Svettletten" Skuja pressat en nervös försvarare och enkelt rullade in 2-1. I andra halvlek utökade Jeppe till 3-1 med en kanon som målvakten inte vågade ta. Spiken i kistan satte stjärnanAlex med ett ruskigt skott i krysset.

Gruppspelsmatch 2
FFK-Lotorp 2-1

Målskyttar: David HUKTRa/Huklta/hutlA Hattra Henriksson och Eric Andersson.

Vår sämsta match i turneringen. Trots stora ytor på A-plan slog vi mest långa bollar och det var riktigt lojt med felpass hit och dit. Vi låg under med 1-0 i halvtid och det kändes nervöst då en förlust skulle innebära semifinal mot Sonstorp, några vi helst ville vinna mot i finalen. Hur som helst spelade vi upp oss en aning och kvitteringen kom efter en magisk 50 meters-kross från stjärnan Alex som förlvaltades genom en bra nick i ena hörnet av Yxla Henriksson. Så kom till slut även 2-1 efter en magisk skarv av assistmästaren Rasse och ett än mer magisk avslut av hemvändaren Eric Andersson som placerade in bollen utanför straffområdet. Dålig insats, men en rättvis seger.

Semifinal
FFK-Marsjö Byle 3-1

Målskyttar: Sebastian Skuja, Ola Pynnönen
och Jesper Johansson.

Semifinal, återigen på den mycket trånga B-plan. Vi spelade stundtals bra och vi kunde ganska fort kvittera efter ett inlägg från Ramsey som Skuja tog ner och iskallt rullade in bollen. Matchen fortgick med mycket spel på mitten innan Ola drog en "Rocket Launcher" som gick stolpe in. Byle fick ett gyllene läge att kvittera men Eric kom flygandes och bröt bollen vilket räddade ett solklart mål. I matchens slutskede klackade Frasse fram bollen till Jeppe som dunkade in bollen via ribban och fastställde slutresultatet 3-1.

Grande Finale
FFK-Lotorp 5-1

Målskyttar: Jesper Johansson 2, David HULST/HUEKTRA/halta/hutra Henriksson, Josef Gutafsson,  och Alexander Billström
.

Tyvärr fick vi möta Lotorp i finalen eftersom det lokala Barcelona Sonstorp spelat 2-2 mot Byle och blivit utslagna i semin mot just Lotorp med 3-1. Finalen var spännande i ca 10 minuter innan vi gjorde 1-1, som var riktigt snyggt. Det började med att Halle vände upp på mitten och väggade sig förbi 2 spelare och gjorde ett uppspel på Rasse som kom mötandes. Rasse la tillbaka bollen till undertecknad som slog en boll till Jeppe på djupet som han på halvvolley drog in i bortre krysset, snabbt pasningsspel och ett otagbart avslut, det kändes som en övning. När hutte gjorde 2-1 efter en bra placering i straffområdet var segern ett faktum. Jag själv ökade på till 3-1 efter en kontring och stjärnan Alex visade känsla genom att från sidlinjen placera in 4-1 i bortre hörnet. Jesper Johansson satte 5-1 och vi var återigen mästare i Brukscupen.


Enligt tradition togs segerfotot med Johnnys mobilkamera


Avslutningsvis vill jag passa på att passa publiken, som alltid går när vi vinner. Vad kan detta bero på? Hejar ingen på FFK?  Ingen hejar på FFK, det stämmer. Vi är verkligen hatade bland de andra föreningarna och jag måste säga att det gör mig både glad och stolt. Andra beskriver det som roligt, och Sigurdur beskriver det som "kukigt", oerhört "kukigt".

Att samtliga fyra mål vi släpper in i turneringen kommer på bonusstraffar är ett tecken på att backlinjen skötte sig bra och det ska de verkligen ha cred för, speciellt mittbacksparet Sigge och Rikard som spelade stabilt turneringen igenom. Det känns även skönt att Jeppe visar målfarlighet igen vilket bådar gott inför hösten.

Tack till tränarstaben Björna och Steffe Gram som skötte det bra trots att Dyverfeldt tyvärr fick magsjuka. Även tack till legenden Nicke Johansson som bidrog med sin närvaro.

//Josef Gustafsson med assistans från Baltikum-Skuja.