Hockeymatch

BOOM!!!!! Så lät det i globalhallen i skärblacka i lördags. Det smällde ordentligt ett par gånger och det blev en hel del snygga mål. Som vanligt hade vi delat upp lagen i dom yngre VS dom äldre. Vi var 19 man och jag själv var free agent då jag låg mitt i mellan lagen och fick välja själv. Båda lagen slet och tjatade som fan…Om att jag inte skulle vara med dom. Jag valde dom äldre till Robban Anderssons stora besvikelse då hans mål med hela matchen var att döda mig.


När det var en kvart kvar till match kliver sigge och en kompis till honom in genom dörren vilket gör att jag blir dyngpetad till junisarna igen. Seniorerna jubla och junisarna grät floder.

Matchen började bra för båda lagen och Junisarna tog ledningen och spelade riktigt bra vilket chockad alla. Under första perioden var det rätt så lugn tillställning och inte så mycket tacklingar. Jonsson som aldrig stått i mål förut var helt sanslöst bra och gjorde en hel del sjuka räddningar och såg ut som Gamla honken i sina glansdagar.


 Oscar och Robban Ahl bildade kedjepar i junislaget och såg riktigt stabila ut hela matchen igenom…..Nja inte riktigt sant då både oscar och robban använde klubban som krycka för att hålla sig stående. Man såg hur frustrationen växte i ögonen på oscar och uttryck som ”jävla skitsport” började komma.


I andra perioden började seniorerna ta över taktpinnen totalt och jag vet i fasen om vi var i anfallszon en enda gång under hela perioden. Nu började smälla lite mer också och Kaukonen fick in en riktig pärla på gustafsson som stöp i isen som ett fallande höghus. Robban försökte hela tiden tackla mig men jag gled undan smidigare än en katt.

I tredje perioden så var matchen redan avgjord och många av junisarna gav upp och började sura ihop lite. En rolig situation var när Karre som varit borta från FFK en bra tid visade att hans vinnarskalle fortfarande fanns kvar när han skällde ut hutka som försökte sig på en fintride men blev av med pucken. Då låg vi under med 15-3 typ…. Hutka bröt ihop och försvann spårlöst resten av matchen.

Straffläggningen gick inte bättre för oss junisar heller då många av oss knappt orkade åka fram till mål och skjuta.


Så för att sammanfatta det hela så var seniorerna som alla andra år mycket bättre men väldigt fega. Dom är ju rädda om sina arma kroppar och vågar inte tacklas. Men grattis ändå till en välförtjänt men feg seger:P

Här kommer några ”matchens”
Matchens ånglok - Robban Andersson (mosade allt och alla som var i vägen)
Matchens slagpåse - Robin Gustafsson (låg mer på isen efter en tackling än han stod upp)
Matchens Vinnarskalle- David ”karre” Gustavsson (skällde ut hutka så han lämnade sista perioden)
Matchens Datsyuk - Mathias Lilja (dribblade om oss andra som vägkoner)
Matchens tackling - Jonathan Kaukonen VS Robin G (BOOOOM så låg Robin ner o kröp. Ska också nämnas att Robin hånade Kauko innan för hans slanka kropp)
Matchens Målvakt – Nicke Jonsson ( helt sjukt bra i mål. Nästa Hanky lundquist?)


Seniorernas Siggan " the mooch" livsfarlig back