Sommarcup - Utan FFK i final

En av de första julidagarna med skinande sol lockade monsterpublik till skärblackas fina fotbollsplan. Förustättningarna var helt underbara för lite bollsparkande och humöret i truppen var på topp. Trots att undertecknad försov sig till samlingen lyckades man i god tid hinna till matchstart. Coach Stefan tog ut laget igår och precis som bloggen konstaterade redan i torsdags var bomben i truppen den unga Alexander Johansson. Den fullständiga truppen ses nedan:

Alexander
Rebwar
Rikard
Max
David H
Dennis H
Niclas H
Rasmus S
Jonas N
 
De lag vi hade lottats mot följer i den ordning vi spelade mot dem: Torstorps IF, Skärblacka IF, Norsholms IF samt Norköpings FF. En förhållandevis tuff grupp på pappret och även i praktiken skulle det visa sig. Rikard valdes under samlingen till lagkapten vilket jag själv tror skapade stor nervositet i gruppen. Detta trots att han gjort ett hyffsat jobb som kapten i tidigare seriematcher. 
 
FFK 1-2 Torstorps IF
Inför öppningsmatchen mot Torstorp pratades det från FFK-håll om att inte underskatta motståndet. Beklagligt nog var det just detta som hände inledningsvis och TIF lyckades tidigt utnyttja sitt bollinnehav och göra 1-0. FFK jobbade sig tillbaka in i matchen och en kanonavslutning i krysset av Dennis Hallestig gav 1-1. FFK skapade sedan en nick i stolpen samt ett drömläge inne i boxen. Helt ologiskt kom sedan kallduschen. En långboll upp mot den reslige Stefan Persson förvaltades av densamme genom en nickskarv in i mål till 2-1, vilket också blev slutresultatet. Även där tog underksattningen ut sin rätt då den lille Niclas hade markering på Stefan.
 
FFK 0-0 Skärblacka IF (toppade laget)
Våra seriekollegor förlorade överraskande sin öppningsmatch mot NFF. Att de var revanschsugna syntes tidigt i vår match då de direkt tog tag i taktpinnen. Ett stort bollinnehav ledde till många bra avslut. Som tur var hade FFK en briljant sista utpost i målvakten Jonas Nilsson som storspelade. Matchen kommer dock bli ihågkommen för matchens sista chans där Hutka kom fri från halva plan men inte lyckades runda målvakten. Slutresultatet skrevs till 0-0, vilket vi i FFK ska vara nöjda med då Skärblacka var det bättre laget.
 
FFK 5-1 Norsholm
Norsholm hade det tufft i turneringen och radade upp storförlust på storförlust. Om skärpan hade infunnits vid avslutningsmomenten hade denna match slutat med en ännu större vinst till FFK:s favör. Rasmus, Dennis, Max och Hutka gånger två delade på målskörden.
 
FFK 2-2 Norrköpings FF
Inför den avslutande matchen inträffade något som får alla fotbollsälskare att rasa. TIF som redan var klara ställde ut skorna på plan och förlorade med 5-1 mot Skärblacka. TIF:s läggmatch ledde till att FFK var tvungna att vinna med ett mål mer mot NFF än vad Skärblacka gjorde mot slagpåsen Norsholm. Detta skulle visa sig vara en omöjlig uppgift men för FFK:s del började det hela bra. Man gick snabbt upp till en ledning med 2-0 genom mål av den fantastiske Dennis H på frispark och Hutka som fick avsluta fri mot målvakten inne i boxen. NFF spelade dock upp sig och hann med både en reducering samt kvittering vilket även blev slutresultatet. Coach Stefan var bedrövad på bänken samtidigt som alla Skärblacka-anhängare jublade.
 
Fem pinnar räckte till en tredjeplats i gruppen som TIF vann på nio. Skärblacka gick vidare med sju poäng och bättre målskillnad än NFF. Alla i FFK gjorde en bra turnering och med lite tur mot TIF i öppningsmatchen samt skärpa i matchen mot NFF hade man gått vidare. Detta är något att bygga vidare på till resterande del av säsongen. Alex gjorde en bra och stabil A-lagsdebut och jag hoppas han fortsätter att träna med A-laget. Jonas Nillson som även blev utsedd till bäste målvakt i turneringen ska ha en eloge. Interna skytteligavinnaren Dennis H förtjänar även han beröm. I det stora hela gjorde alla en bra turnering där man stundtals spelade bra fotboll. Nu följer en träningsvecka som sedan avslutas med den anrika Brukscupen på lördag där vi har möjlighet att vinna för fjärde året i rad.
 
 
Lagfoto från turneringen 
 
/Max