FFK tar viktig skalp

Premiär var ordet

 

FFK – Stjärnorp 3-2 (1-2) Igelfors ca 40 på läktaren

 

Nu hade man önskat att man kunnat säga att man såg tillbaka på en lång försäsong och tunga vintermånader, tyvärr kan jag för egen del medge att det märktes att så inte var fallet. Extra tydligt märktes det under första delen av första halvlek då inte bara jag själv utan även de som tränat dessa månader vi vavirriga låg fel och helt enkelt inte gjorde några rätt alls i defensiven. Dock skapade vi ett par bra chanser framåt men det hjälpte föga då Stjärnorp gör både 0-1 och 0-2 efter bara 15 minuters spel.

 

Lagom här hinner tankarna vandra iväg och tveksamhet kring vår kvalité  som lag som individer börjar infinna sig i alla fall i min skalle. Hur som helst så börjar spelet vända vi fortsätter skapa och Barham springer sig fri och blir kapad, solklar straff och även ett solklart rött kort borde varit resultatet. Straffen får vi som jag bommar men spelaren i Stjärnorp får bara gult. Kanske är det tändvätska  tillsammans med hockey tacklingen som en annan Stjärnorpspelare sätter in på Daagh två minuter senare. Resten av halvleken äger vi nämligen och med ett par minuter kvar får vi också resultat då Gustav springer sig fri på högerkanten och serverar Daagh som slår in 1-2. Oerhört viktigt psykologiskt då vi egentligen kunnat göra både 4-5 mål i första med bland annat straffmissen samt lite missade frilägen.

 

I halvlek är det mycket positivt och alla i laget är införstådda med vad som krävs för att vända detta. Vi går också ut och startar andra halvlek bra och första tio fortsätter precis i samma stuk som de sista 20 av första. Sedan händer något, spelet blir hafsigt eller ännu mer hafsigt än tidigare och det vinner Stjärnorp på. Inget av lagen kommer egentligen till något bra chans under 15-20 minuter.

 

Sista tio är bra igen. Vi gör 2-2 med tio kvar då Gustav återigen tar sig förbi på kanten och lirar in till Daagh som sätter dit bollen distinkt. Vid detta mål har även domaren en lektion i en regeltolkning då det tydligen är okej att säga släpp om man inte stör motståndare. Efter kvitteringen fortsätter vi trycka på och med två minuter kvar kommer en boll somDaagh skarvar vidare till Gustav som blir fri, han rundar kyligt målvakten och rullar in 3-2.

 

Lite reflektionen

 

Oerhört viktigt att vända då vi inte är speciellt samspelta ännu, många nya och väldigt viktigt för moralen.

 

Premiär matcher är alltid lite nervöst och pirrigt. Som vi uppträder första 20 så är det oerhört tydligt att det var premiär

 

Premiär brukar också vara mycket kämpa utan någon klar struktur och som matchen böljade fram och tillbaka tycker jag att även det var signifikativt för en premiär.

 

Plus vill jag framförallt ge till Dennis på mitten som sliter hela matchen och är kreativ framåt samt Daagh som samlar in tre poäng, två mål och en assist.