Torsk i derbyt

inför matchen


Ingenting att förlora var de orden jag funderade på när jag gled int till samling 20 minuter försenad då familjen inte tillät att komma i tid denna gång. Det kändes också som att det var en liknande känsla i många sinnen, det skulle bli kul med match igen efter den tunga torsken mot Hird, vad vi inte visste då var att det skulle bli ytterligare en torsk som om möljligt kändes ännu tyngre.

När dessutom nyförvärvet Markus Stenberg lämnade återbud blev de lite rokader från den tilltänkta truppen och jag själv fick kliva ned som mittback och Albin tog en cental plats bredvid FIlle. Ska väl även tilläggas att enbart Åtta seniorer fanns att tillgå när derbyt skulle blåsas igång. När sedan G-son klev av i början av andra blev halva laget på planen juniorlag.

Laget såg ut på följande sätt.

Jonas

Robin G - Tobbe - Gerson - Ahl

G-son - Albin - Fille - Ramsey

Bahram - Daagh

Avb: Kevin, Adam, Judy, Hürst 


Matchen 1-2 (1-0)


Målen:

Vårt 1-0 görs av Bahram i 44:e efter ett par chanser när vi testat målvakten. Målet kommer till efter lite tryck och Daagh lirar fram Bahram ett par meter utanför straffområdet och Bahram dunkar säkert dit den i gaveln.

1-1 görs tidigt i andra. Ett av alla bolltapp högt upp i plan när laget är på väg framåt gör att vi åker på en omställning. Bollen dimper så småningom ned ett par meter utanför vårt straffområde och vi hinner inte kliva fram för att undvika ett skott som är ganska löst med välplacerat och 1-1 är ett faktum.

1-2 görs i 87:e ytterligare en omställning görs och de får löpa mot vår backlinje. När vi väljer att kliva faller inte riktigt övriga in bakom och det blir ett bra läge där Jonas räddar första läget men inte kan stå emot returen. Surt.

Efter 1-2 lyfter vi upp och får en hörna. Efter ett grymt inlägg av Bahram så får jag bollen tre meter från målet och ska bara nicka dit. Men det gick inte idag heller.. 2-2 där hade varit grymt rättvist då vi iaf i mina ögon var värda minst 1-1 poäng. Men för att citera Sonkans kapten. Vi har stolpe in och är i toppen ni har stolpe ut och är i botten. Så enkelt är det.


Sammanfattning


Jag tycker vi gör en ganska bra match, med tanke på förutsättningar då vi egentligen aldrig spelar ihop i de konstulationer som blir på match så kan man inte begära så mycket mer. Idag är jag mittback igen efter att ha varit i andra lagdelar de sista matcherna och det är ju så för oss. Många får kliva runt på många olika positioner och ut och in i laget så det är svårt att prestera maximalt på match. 

Men om vi bara ser till denna match så ser defensiven hyfsat stabil ut vi släpper till lite första kvarten och sedan är det stabilt fram tills benen börjar bli trötta och det blir många byten. Framåt skapar vi genom hela matchen och Bahram har ett par bra chanser till, Daaghen får något bra läge och vi har en del skott utifrån. Med lite flyt hade vi fått tre poäng men vi skulle minst haft en i mina ögon. Vi gör det så bra man kräva utifrån de förutsättningar vi har med oss men är inte tillräckigt nogranna i de sista momenten. 

Hörde att sågen kring vårt spel var ganska het från vissa efteråt och förmodligen får vi nog höra det på tisdagsträningen, igen.... Dock kan inte jag instämma i detta, personligen tycker jag att när mer än hälften av spelarna på plan är juniorer ska vi inte slå ett lag som har ambition att gå upp i div.4. 

Spelarkritik vet jag inte. Många gör det okej men det blir lite mycket enmans till och från idag igen och vi borde kunna få ut mer när vi faktiskt får sådana ytor vi får på kanterna som vi fick. Men ska inte ge någon egen feedback då Gramma ska få sätta matchens stjärna utan att jag har skrivit något.

-----------------

Sonstorp vann derbyt med 2-1 efter ett avgörande i 87 minuten. Vi hade chans till kvitteringen men jag själv bommade öppet mål på skallen i 90:e. Men så kan det va. Längre inlägg imorgon förmodligen.