FFK-LIU

Ute i ryd i linköping har dom en stor dörrmatta som man tydligen kan använda som fotbollsplan... Nej vars, plan var helt okej om dock lite vågig och sträv men det gick definitivt bättre att spela fotboll där än på vår kära mollevallen.

Vi började med en 3-5-2 uppställning som såg ut som följande:

Mål: Adde E

HB:Johan N
MB: Tobbe
VB: Gerson
HM: David "hutka" H
MM: Dennis L
MM: G-son
MM: Admir
Anf: Daaaaaaagh
Anf: Gustav

Vi startade matchen alldeles utmärkt och gjorde 1-0 i första anfallet efter ca 1 minut. Tror LiU blev lite chockade av vår uppställning och så slog G-son en alldeles utmärkt långboll(Rensning?) fram till daagh som satte dit den perfekt.

Efter det spelade vi helt okej första kvarten där det var jämnt men inga riktigt farliga målchanser för något av lagen. Sen fick vi problem på högerkanten då dom var väldigt offensiva med sina ytterbackar och fyllde på med mycket folk. Ovana och dålig kommunikation gjort att vi kom fel i en del lägen men vi lyckades lösa det oftast ändå. Till slut kommer dom igenom och sätter dit 1-1.. Vi fortsätter vara lite stirriga och börjar tappa mer boll än vi ska och LIU får mer tryck på oss vilket resulterar i ett ledningsmål. 2-1 är resultatet vid halvtidsvila.

Vi går över till en 4-4-2 uppställning där vi direkt tar kommandot och spelar väldigt bra stundtals och vågar hålla i boll och för spelet mestadels. Efter en otroligt vågad passning av deras mittback (Forsner!!) så lyckas gustav få en tå på bollen så den kommer fram till Daagh och återigen är han iskall i avslutet.

Vi hade många hörnor och fasta situationer men lyckas inte riktigt komma till något farligt avslut vilket visar att vi måste träna mer på det då vi har ett antal fyrtorn i laget som borde vara riktigt farliga därframme.

När det är ca 15 min kvar börjar LIU sätta en väldigt högpress och låser oss i stort sett på vår egen planhalva. Vi blir lite stirriga igen och slår bort bollar som vi egentligen kan hålla i och spela upp. Men vi lyckas hålla ifrån och slutreslutatet blir 2-2..

I det stora hela är det en helt okej match men finns många detaljer att finslipa på och även ha mer kyla i uppspel och avslut.

//Costas