Det börjar närma sig

Tidigare idag gjorde jag något jag inte gjort på ett tag, jag skulle i skrift försöka få ned varför just jag passade för ett jobb. Att skriva personliga brev har aldrig varit något jag gillat och jag tycker också att det är svårt att lyfta fram vad jag själv är bra på. Egentligen borde någon annan skriva brevet åt mig, iofs har jag även svårt att ta till mig av beröm vilket är två karaktärsdrag jag kanske inte är så nöjd över. Jag ser alltid att något kunde ha varit bättre i något sammanhang och därmed ska jag inte se mig själv som bra eller få beröm förrän allt är fulländat. Bra eller dåligt vad vet jag. 

Hur som helst så kom jag fram till att den största anledningen till att jag borde vara aktuell för jobbet i fråga är att jag älskar att se andra utvecklas och att arbeta med utveckling av individer. Det är också något jag tror jag är ganska bra på, att få individer att utvecklas, samtidigt så krävs det av mig själv att ständigt utvecklas för att kunna utveckla individer. Ja ni hänger med på resonemanget. Nu börjar ni säkert fundera på hur detta rör FFK och fotboll och det som egentligen bör finnas som innehåll på denna blogg. Men lugn de kommer. Det jag ovan beskriver tror jag också beskriver varför jag hoppade på uppdraget som tränare i FFK, egentligen så sa allt inom mig nej, nej, nej när jag fick frågan. Tid, ambition, osäkerthet, träningsnärvaro, andra uppdrag, jobb, ja listan över anledningar till att tacka nej var lång. Jag kände precis som många andra att allt var på väg åt helt fel håll kring seniorverksamhete. Men någonstans inom mig kändes det som att det var en jäkla möjlighet och efter ett par samtal med Björna så var jag också klar som tränare. jag tror att mitt driv för utveckling och individuell utveckling var den största enskillda anledningen till att jag tog detta "mission impossible". Ett mission impossible som dag för dag, vecka för vecka mer och mer utvecklas till ett drömuppdrag. Detta vill jag också tacka en massa folk och framförallt Björna, Strandberg och Nicke som varit väldigt stöttande på olika sätt trots lite olika åsikter i vissa frågor. Men framförallt kommer Robin och Stenberg få utrymme den dagen jag ska sammanfatta min karriär. Två superkillar som hjälpt mig och Nicke hur mycket som helst. 

Men utveckling och att ha en vilja och bli bättre är det absolut viktigaste i FFK:s trupp 2014. Vi ska inte vinna någon serie, vi ska inte prata om poäng i derbyn, detta sköter de andra tre klubbarna i kommunen väldigt bra. Vi ska egentligen bara ha jäkligt kul ihop. Har vi detta kommer vi också i framtiden göra jäkligt bra saker på planen. Allt det här vi jobbat för nådde också sin kulmen i helgen när vi hade en fantastisk helg i Igelfors. 

Vi har inför truppen myntat slagorden, Fokus, Glädje och Attityd. Dom tro begreppen ska nu beskriva det som hände i Igelfors. 

Vi tränade tre pass (fyra för några av oss) varav två mer rejäla och spelade en match. Matchen är ointressant i sig mer än att det var jäkligt kul att se tre killar födda 98 slutföra matchen. Killarna är 15 fyller 16 och gör det bra i u-laget redan nu. Träningarna var kanske det jag var mest nöjd med, de tre pass jag höll i var det enormt bra fokus, bra tempo, lyhördhet och fokus på utveckling. Jag tror aldrig att jag efter lägret skulle kännt att vi verkligen skulle få ut så mycket som vi fick av dessa pass. 

Glädje tror jag var det genomgående temat. Så mycket skratt som jag såg och för all del gav under en och samma träning som i lördags för oss sex som inte lirade var det nog inte sammanlagt på hela fö.... ........... Just de, inte prata om detta. Men grymt mycket garv och när Ahla blev dubbeltunnlad och Robin kraschade på västarna låg dom flesta av oss dubbelvikta. Skämt åsido så är detta kanske den största grejen jag kan känna har utvecklats, vi har oerhört kul ihop även fast det är ett jäkla fokus när vi tränar. 
 
Attityd. den ska vi inte prata om. Vi har en trupp som vet vad den vill och som på plan kommer visa en jäkla attityd. Fokus på fotboll och med rätt attityd, inget skitsnack om motståndare på sidan, inte fokus på bristfällande domarkompetens utan en jäkla tuff attityd mot den utmaning vi står inför. Detta tycker jag samtliga visade under de här tre dagarna. 

Vi har nu tränat 63 träningar sedan vi startade i November. Jag har bara varit på plats 77% av dessa vilket säkert är något som kan diskuteras som huvudtränare. Dock är vi två huvudtränare och det är kanske en av våra styrkor i ledarstaben, vi kan hela tiden ge energi då kravet inte är att vara där 100% av träningarna. Jag kan helt villigt säga att jag ser fram emot varje träning, det är så jäkla kul att se spelarna bli så mycket bättre varje vecka och se hur vi båda som lag och individer utvecklas. Och under lägret i helgen. Fick jag fler kvitton på att vi gör något bra än vad jag någonsin kunde drömma om. Det är nu bara 11 dagar kvar till vi har seriepremiär mot Simonstorp hemma, 13 dagar kvar tills vi möter Malmen borta i femmans första omgång. Det börjar närma sig.
Costas:

Tänkte lägga en kommentar från motståndar synpunkten under matchen,

Grabbarna i FFK har växt i mina ögon under den tid som gått sen jag lämna. På matchen tog dom för sig och spelade boll som jag inte märkte förra året. Finns en del att jobba på självklart men jäkligt kul att se en sån som Oliver Hellqvist styra mittfältet på det sättet han gjorde (ny dennis larsson?). Moltas på kanten som vågade utmana och även snurra upp mig ett par ggr. Även dom andra killarna som verkligen vågar tyder på en bra lagsammanhållning och att dom inte är rädda för att göra misstag.

Och när man drar nån fräsig kommentar får man mothugg tillbaka;) sånt är bara kul och skönt att se att dom inte tar det personligt.

Bra jobb Tobbe och Hietala:) tror ni får en rolig säsong hur det än blir i tabellläget.

ps. Antero...bollen ska vara helt ute

Åskådaren:

Håller med Johan o Tobbe,de ungas framfusighet var härlig! Lagsammanhållningen verkar vara på väg mot de höjder ffk hade för några år sen,och det är det viktigaste :-) Heja FFK!

John:

Finns Antero fortfarande med i FFK:s planer eller kommer han att avgå från sin post (vad han nu gör)?

Lorebergarn :

Äh,massa snack. Sanningen är att när Lotorp ville så var man överlägsna. Tror FFK får svårt

FFK:

Jo lotorp förde matchen absolut, Men texten handlar ju om att FFK inte satsar på resultat utan stämning och en rolig säsong. Ingen som sagt något annat än att lotorp förde matchen. Därmed inte sagt att man inte kan va nöjd och se positivt på en säsong. Plus att det var 2 b-lag som spelade så säger väl inte så mycket alls om kvaliten till säsongen

Antero:

Costas: Bollen var ute, fuskar inte i idrott, bara när det gäller min egen försäsongsträning.

John: Jag tror jag ingår i planerna då jag ska ha U-laget... Känns konstigt att avgå innan det börjat.
Lorebergaren: 3 fasta, 1 straff, en individuellprestation. Resultatet var rättvist. Dock imponerad av vårt unga lag. Härligt för LIF, får hoppas att dem "vill" under 90 i så fall, om man ska följa din tes...

Anonym:

Bra kämpat utav juniorna, Albin och Adam då vart var dom ? Är dom med i helgen mot Malexander. Tror på en vinst #forza ffk

Tobbe:

Adam var skadad och är fortfarande, problem med en fot medans Albin tränade med 6-7 andra a-lags spelare på den andra planen. Så åker ni till Malex imorgon får ni iaf se Albin på planen.

Jysk:

Det viktigaste är ju faktiskt stämningen i laget i femman. Även om den oftast blir bättre med vinster...:) Malexander,var ligger det? Nära småland,Vimmerby? Lycka till:)

Kommentera inlägget här: