Jesper med K

Då är det dags att välkomna ännu ett nytt namn till den vita dressen. Han har varit ett hett villebråd under den gångna frimånaden. Träningar med IF Sylvia har varvats med träningar med TIF, SIK och dennes förra klubb Grytgöls IK. Trots ett starkt intresse från TIF och i synnerhet SIK så valde Jesper Karlsson FFK. Det är vi av förklarliga själ väldigt glada för.

-          Hej Jesper, ställer den numera uttjatade frågan, varför valde du just FFK?

-          Jag tror på projektet FFK. Imponerad av träningarna jag varit på, framförallt tempot och närvaron. Truppen verkar verkligen vara målmedveten och det känns otroligt inspirerande.

-          Man måste ju ändå tillstå att det inte var några dåliga lag du hade att välja på, hur gick tankarna innan du skrev på?

-          Angående TIF så kände jag att det skulle bli svårt att få kontinuerligt med speltid, speciellt under första året. När jag ställde SIK mot FFK så gjorde jag en avvägning att framtiden finns i Finspång Fotboll Klubb. Det är ett ungt talangfullt lag som bara kommer bli bättre och bättre. Där de ”rutinerade” är i en bra ålder. Sen hoppas jag och tror på en hel del speltid för egen del.

-          Kul att höra! Men vilka egenskaper hos dig själv skulle du vilja lyfta fram?

-          Bra blick, snabb och ett effektivt skott.

-          Okej, några i truppen som imponerat så här långt?

-          Alla ser bra ut, det känns som att de unga redan är redo för seniorfotboll. Helheten är verkligen bra som jag upplevt det.

-          Vem är den roliga killen i laget? Alltså den som piggar upp stämmningen, ingen clown i negativbemärkelse så att säga.

-          A D A M, helt klart.

-          Din nya tränare då, något som du skulle vilja säga om honom?

-          Inte rädd för att rätta till saker. Pedagogisk, man får möjligheter att misslyckas fast han samtidigt ställer höga krav. Verkar kunnig.

-          Personliga mål med säsongen då?

-          Serieseger, sker det inte år så kommer det att komma inom en snar framtid. Startplats och så vill jag minst bidra med 15 mål till laget.

-          Vad tror du kommer vara FFK:s signum anno 2015?

-          Anfallsspelet, mycket mål publikfriandefotboll och att stämningen i truppen även kommer att märkas utanför planen.

-          Det får vi verkligen hoppas, sista frågan, vem blir årets utropstecken?

-          Om killen har någorlunda kontinuitet i sin träning så tror jag på Emil Karlsson.

 

Tack Jesper. Fler namn är på gång att intervjuas. Jesper Johansson, Rasmus Sundqvist, Ayaz, Nicke Hallestig, Sebastian Skuja, Krille Berg, Jonas Forsner.

/FFK