Skåne kommer till klubben

Ted Sönne, skåningen som hittade till Finspång och Siemens. Össjö är orten där han kommer ifrån och favoritlaget är Helsingborgs IF.

-          Tjenare Ted, hur fick du för dig att ansluta till just Finspång Fotboll Klubb?

-          Google, jag fick upp TIF och Lotorp också. Lotorp sorterade jag bort ganska snabbt, det kändes inte som att det var tillräckligt seriöst. TIF i fyran kändes som ett lite för stort steg att ta. FFK hade jag hört gott om på jobbet och intrycket jag fick från hemsidan gjorde också att jag blev intresserad. Finspång kändes som en lagom utmaning.

Jag följde FFK ganska så väl under förra säsongen. Det verkade som ett bra gäng med bra tränare. Men jag måste säga att bilden blev än mer positiv när jag började ”test-träna” med laget. Ett jäkligt bra lag, bättre än jag kunnat tro. Trevliga spelare och bra stämning trots att det ställs krav på träningarna.

-          Vad tycker du om ditt nya lag då?

-          Jättebra! Som jag sa innan, positivt överraskad. Jag trodde inte att gemenskapen skulle vara så bra. Det har varit förvånansvärt lätt att komma in i laget. Sen med de nya som kommit in så spetsas truppen en nivå till, det blir en jäkla konkurrenssituation.

-          Vad har du för personliga mål med säsongen?

-          Självklart siktar jag in mig på en A-lagsplats. Jag kommer att missa vissa träningar och det gör det ju inte lättare. Om jag inte lyckas ta en ordinarie plats så tänker jag i alla fall bli en stjärna i U-laget. Skämt och sido, jag vill bidra med vinster och poäng, om det så är A eller U-lag. Jag ser framemot många segrar under nästa år.

-          Din nya tränare då, Mr Hietala?

-          Återigen positivt överraskad! Av det jag såg förra året så kändes det mest som att han var den som höll ihop truppen och Tobias som skötte det kring fotbollen. Men jag förstår nu att det inte är hela sanningen. Nicklas är fantastisk när det gäller att få ihop en grupp, det kan jag säga redan nu. Att han besitter ett stort fotbollskunnande har man också sett nu, speciellt då vi tränat i Åby. Han kan peppa men ändå ställa krav och ryta ifrån. Ändå så känner man förtroende, inte många tränare som har både de sociala och taktiska egenskaperna. Nicklas förmåga att utveckla spelare, även under kort tid känns faktiskt häftigt. Det känns proffsigt överlag. Kul med ett stort ledarteam också.

-          Riktigt roligt att du känner så, vad har du själv för egenskaper att bidra med?

-          Fysiken (efter försäsongen) och mentaliteten. Min teknik och snabbhet med bollen behöver dock utvecklas. Men jag ger alltid 100 och gillar inte att förlora. Defensiven är bättre än offensiven.

-          Okej! Spelare i truppen som imponerat på dig?

-          Wille och Telle verkar ju alltid vara bra. Men de som imponerat måste jag säga är Jonny Wallin och Moltas Tolliner. Jonnys spelsinne är riktigt bra, även trygg med bollen. Den farten Molle har och ändå har kontroll på bollen, det finns nog ingen i den här serien med samma förutsättningar. Sen vill jag egentligen se alla under en lite längre period innan jag dömer eller berömmer.

 

Vi tackar Ted och fler intervjuer med nyförvärv är på gång!

 

/FFK

fotbollsvännen:

Vad kul med en kille utifrån, Välkommen Ted! Timmo till Haga??

M. :

Enligt uppgift kommer han genomgå en läkarundersökning i eftermiddag och diskutera kontrakt, förmåner osv. Återstå att se om de kommer överens.

Kommentera inlägget här: