Tuff start

Efter många månaders slit så börjar vi äntligen närma oss matchsspel. I vanliga fall brukar perioden vi just gått igenom kännas oändlig men iår är iaf mitt intryck att det inte här känts så jobbigt och tradigt att ta sig till träningar och köra på. Det är möjligt att de är så för att man står på den andra sidan detta år och är med och bestämmer men mitt intryck är iaf positivt. 

Hur som helst så går vi på matchspel om 9 dagar då vi möter Åby i en träningsmatch. Många andra lag går ju på spel redan denna helg som kommer men vi fick stå över omgång 1 i ÖC vilket medför att vi får vänta en vecka till. Dock kommer vi lira internmatch på måndag för att få gå på storplan och få testa på ytorna samt spelet med varandra. 

Det känns som att vi får ihop det bättre och bättre närvaron ökar mer och mer och jag tycker även att vi får bättre och bättre kvalité för varje vecka och det är jäkligt skoj. Att vi dessutom nått helt fantastiska resultat på fystesterna är ju enbart en ännu större bekräftelse på det vi alla känner. 18% bättre på beeptestet och 44% ökning på brutalbänken är ju kanske de roligate siffrorna. Dock har inte alla gjort testerna utan de är ett försök till idag för dom som var borta i söndags så de ska bli spännande. 

Lottningen för seriespelet har nu kommit. Måndagen den 21/4 går vi igång med riktiga matcher, i premiären kommer vi möte nykomlingen Malmen som enligt källor i Linköping verkligen ska vara en förening på gång. För ett par år sedan Östergötlands sämsta lag till att skrälla och prestera jäkligt bra inomhus och i olika Linköpingscuper. Kommer säkert bli tufft, är alltid tufft att möta en nykomlingen i premiären. 

Sedan redan i omgång två och tre ska vi möta de två lagen många tror på inför säsongen. Ljungsbro som åkte ur fyran kommer vara riktigt bra och förmodligen sikta på att direkt ta sig tillbaka, dessa möter vi enligt lottningen den 26/4 i hemma premiären på Grosvad. I omgång tre är det derby dags mot Sonstorp ute på Stråkvad. Förmodligen en av de två tre tuffaste matcherna under hela säsongen, dels för att det är svårt där ute men även för att Sonstorp förmodligen kommer vara ett av två/tre lag som gör upp om platserna till fyran. Ruskigt tuff start med andra ord men jäkligt spännande. 

Sedan en liten tråkig grej i lottningen är att de andra derbymatcherna ligger efter varandra, 7 och 11 Juni enligt förslaget möter vi Reijmyre och Lotorp borta och vi har dom även efter varandra hemma under hösten. Tufft att mentalt ladda om när det gäller derbyn även om jag personligen inte ser dessa matcher som mer speciella än att möta Stjärnorp, Tannefors eller Malmen. Alla matcher är lika viktiga och de är lika många poäng som står på spel oavsett vilka vi möter. 

Det känns spännande och mer for real nu när lottningen och allt är klart. Men innan serien ska starta ska vi ju hinna med att lira av cupen, den enda vägen ut i Europa för FFK denna säsongen. Ska bli spännande matcher. 

Våra seriematcher/träningsmatcher och cupmatcher finner ni på vår hemsida. Fullständiga serieförslaget för alla lag finns ju på förbundets sida. Vilka lag tror ni kommer stå som segrare i div.5 mellersta? Kommentera gärna och motivera. Mina två favoriter står ju redan här uppe.

A-LAGETS LOTTNING
 
 
U:LAGETS LOTTNING

 
Helge:

FFK tror jag har en bra chans på avancemang till div 4. Bara ni krigar och visar hjärta för varandra. Vet att truppen kanske inte är den starkaste på pappret, men med tanke på att flertalet av spelarna växt fysiskt under försäsongen är ingenting omöjligt. En gång berättade en vis man för mig att "Division 5 kan man i stort sätt springa hem."
Forza

Ant:

Jag tror nog att sonstorp kommer vinna :/ stark trupp

sonstorp
ljunsgbro
norsholm
tannersfors
stjärnorps
lotorp
wreta
rejymery
malmen
ac studenterna
finspång
hageby

Oraklet :

Lotorp
Reijmyre
Malmen
Hageby
Wreta
Stjärnorp
Norsholm
Tannerfors
AC Studenterna
Ljungsbro
Sonstorp
Finspång

Go Täby flyers!

Kommentera inlägget här: