Seriesammansättning och Östgötacupen

Senaste veckorna har det hänt rätt mycket. Det stora som vi känner är ju spelordning som ÖC cupen som har lottats och vi vet nu när våra första tävlingsmatcher ska spelas. Vi går in i ÖC helgen 8-9 Mars och innan dess ska vi lira iaf en träningsmatchen och förhoppningsvis en internmatch. 
 
I Cupen möter vi i tur och ordning TIgris (div6), Österviking (div6), Reijmyre (div5) och Åbackarna (div4). Reijmyre märks väl mest och är också det enda laget vi har i serien längre fram. Tigris är ett nystartat lag från Norrköping som tydligen ska vara riktigt bra inomhus. Österviking kommer vi spela mot i Söderköping och mer än så vet jag inte om dom. Sist och även favorit i gruppen är Åbackarna som gick upp i fyra, de har även värvat Admir som var med några träningsmatcher förra året hos oss men sedan skadade knät. återstår ju att se om han är spelduglig i cupen. 

Seriesammansättningen bliv liknande den vi fick förra året. 

Lagen som ingår:

Ljungsbro (ned från fyran)
Sonkan
Reijmyre
FFK
Tannefors
Hageby
Stjärnorp
Wreta Kloster
AC Studenterna 
Norsholm
Lotorp (upp från sexan)
Malmen (upp från sexan)
 
Förra året tyckte jag serien va ganska lättippad. Sa redan i Februari att Tallboda skulle vinna, dels för att de hade bra lag men även en av de bästa tränarna på den här nivån. Jag tror även iår att de kommer bli två lag som är lite bättre än dom andra. Ljungsbro kommer nog få ihop det bra och får gälla lite som favorit i mina ögon, sen är jag helt övertygad om att Sonstorp kommer vara den närmaste utmanaren. De har en rutinerad grupp som spelat ihop under längre tid och jag är helt övertygad om att Asklöf hamnat mer rätt i Sonkan och kommer göra ett riktigt bra jobb där ute, iår har han en grupp som passar honom utmärkt.

Under där tror jag Reijmyre som vad jag hört fått en riktigt nytändning tillsammans med Tannefors och kanske Hageby kommer husera, dock skulle jag vilja säga att plats 3-12 är helt öppna. Tror inte det finns något Hannäs eller Slätmon iår utan alla lag kan faktiskt ta poäng mot alla mer eller mindre. 

Lotorp det sista laget från Finspång har jag för dålig koll på för att kunna placera. De har en jäkla massa folk och måste ju i och med detta ha en bra bredd. De vann ju Brukscupen förra året och kan säkert göra de bra även i femman. 47 spelare fanns i truppen för någon vecka sedan. Det är imponerande. 

Om ni frågar mig om vår målsättning så är det något vi kommer diskutera i gruppen i Igelfors under träningslägret. Vi måste spela ett par matcher för att se vart vi ligger och jag tror att vi kan göra många bra prestationer under året. Men att prata målsättning i form av placering känns fel såhär tidigt. 

Som ni märkt tidigare är jag ganska frispråkig av mig och har åsikter om saker och ting, vilket jag tror uppskattas?
 
Det är inget jag tänker sluta med även fast det är så att allt jag skriver inte faller alla i smaken. Kan väl allmänt tycka att man bör se om sitt eget hus innan man kritiserar andra, vill absolut inte starta något pajkastning mot något annat lag men samtidigt kanske man ska se till att spelarna i truppen inte snackar en massa oavsett promillehalt.

Så om min förening får bestämma så är det väl ett par ämnen som är tabu, eller om min förening följer den kritik man fått gällande vad JAG har skrivit så kan ett par ämnen bli tabu. Men vem vet vad som skrivs i framtiden.
 
Och Strandberg gå inte i taket nu :P 

FFK Tv gör nu en storsatsning, senare idag läggs en intervju med Richard Hagert ut. Senare i veckan kommer en intervju med vår nya u-lags coach som nyss presenterats på hemsidan samt en ny serie som kommer följa oss långt in i säsongen där man kan säga att temat är halvnaket. 
 
Vi hälsar även Idriss Teke välkommen in i truppen. 

// F.D Il capitano
Kommentera inlägget här: