Tränartankar

Två månader har gått sen vi stod inför 18 grabbar i FFK stugan och pratade om hur säsongen skulle se ut. Nu idag två månader senare har jag äntligen fått en bild av vad som egentligen existerar i föreningen. Frimånaden är över och nästan en hel månad till har gått där det varit mycket snack och åsikter om diverse saker. Vi har väl blivit sågade både tre och fyra gånger, blivit gratulerade till spelartapp och faktiskt börjat hitta en vi känsla i gruppen. Det har hänt mycket och det har tagit tid att sortera tankar och ideér samt oerhört svårt att få ihop en nulägesanalys. 

Senast i raden att tippa oss sämst av lagen i regionen är forza fotbolls skribent Antero, tidigare har jag från Lotorps håll hört att vi är det sämsta laget FFK har haft på 10 år samt att Sonstorp skrattar åt oss och att Reijmyre kommer ha sex lätta mot oss. Min första tanke kring detta är fakiskt att vi har allt att vinna. Jag säger inte på något sett att vi kommer slå något lag iår, dock tror jag att många kommer bli överraskade över de prestationer vi kommer göra när vi är som bäst.
 
Resultat kontra prestation är något jag mer och mer börjat fundera kring. Framförallt efter våra träningar där vi jobbat med vintertävling samt ständigt försöker få in en vilja att vinna även på träning. Men för egen del övergår jag mer och mer till hur vi skapar möjlighet att få bra prestationer på träningen. Jag tror att detta är något jag och Nicke är bra på att fokusera kring utveckling och prestation och jag tror också att de är något vi kommer ha nytta av även om vi inte går så bra resultatmässigt som vi själva kommer vilja.

Vi har även hunnit med att sätta diverse mål och det känns som att gruppen vill något, och den vill något gemensamt. Många spelare säger också att det är jättestor skillnad iår gällande detta och jag själv håller ju med. Sen om spelarna säger det bara för att jag hör det vet jag inte men känslan är sådan och tror många kan skriva under på det. Även kul att Antero uppmärksammar detta i sin text. För kul va nog det inte det första ordet som beskrev FFK förra året. Motorsågar har försvunnit och det verkar som att spelarna vågar utvecklas och testa saker tillsammans.

Nu har vi även fått ihop en bra ledartrojka med Richard som senaste tillskottet med mångårig erfarenhet och bra kompetens inom de områden vi eftersökte. Kanonkul. Tror att de är få lag i området som faktiskt kommer kunna erbjuda det vi har att erbjuda. Och tankarna om en kris i FFK får stå för många andra. Vi har just nu 24 killar som kör regelbundet och som är jäkligt taggade för det här året. Och jag har redan haft träningsvärk ett flertal gånger denna säsong. 

I min värld tror jag också att vi har gjort ett par stora rätt bland annat att utse Robin Gustafsson till lagkapten och Stenberg som assiterande. En kille som kommer på varje träning och som kan klubben utan och innan, samt an kanonkille som snabbt gjort intryck på alla i klubben och som är jäkligt omtyckt bland de yngre i truppen. Inte något klubbhora som tränar 25 träningar på en säsong och är allmänt bitter.

För min egen del kommer jag vara bättre tränad än någonsin och för första gången i mitt liv spela i ett lag som har ett spelsystem jag tror på till 100% (mitt och Nickes alltså). Och om inte Barcelona eller AIK hör av sig i Oktober iår kommer jag förmodligen vara tvungen att ge upp hoppet kring proffsdrömmar, iaf som spelare. 


// F.d il capitano
Charles:

Härlig läsning! Det skulle vara suveränt kul om ni la upp en intervju med den nye tränaren, Richard. Förslagsvis känns FFK-TV som ett utmärkt alternativ att ta till för att genomföra detta?

Tobbe:

Vi ska låta Richard få komma igång lite sen är absolut ambitionen att han ska få svara på lite frågor på FFK TV.. Väntar även på Nickes debut i samma forum. Dock är vi begränsade då vi enbart har stugan som utgångsläge på onsdagar, men räkna med någon form av intervju i slutet av veckan.

FFK vän:

Kul läsning Tobbe! Klart det blir tufft i år men det är ju inga sambalag i serien direkt...(förutom Real Sonstorp,självutnämnda världsmästarna). Lucka till o kämpa på!

Nyfiken:

Undrar lite hur nyförvärven se ut på träningarna och om dom lever upp till förväntningarna

Spelare:

Wille och Jonny ser grymma ut. Emil ser även han lovande ut, har varit borta lite men kört igång nu igen. Alla tre har som jag tror goda chanser till mycket spel i a-laget. Men vet inte hur Hietala och Tobbe tänker.

Sune:

Tycker att det känns suveränt kul att Emil börjat komma igång igen. Ser lovande ut =) SOYA

Lars-Christer :

Spelordningen för östgötacup matcherna ligger ute på Öffs hemsida:)

Tobbe:

Våra matcher ligger också med under matcher på den ordinarie hemsidan. Bland annat möter vi Reijmyre.

Kommer också lägga ut förslaget på serieindelningen på hemsidan i e.m.

Kommentera inlägget här: