En tuff vår som ny tränare

Den 10 November träffades 17 stycken killar i Stugan. Det var första träffen av många, efter detta har det varit många gläjdande stunder men även stunder när jag inte varit lika glad. Det är kanske det som är ledarskapets stora utmaning, att hitta glädjemoment även i tunga stunder. Just detta är kanske en av mina största lärdomar, tio minuter efter förlusten mot Lotorp ställde jag frågan till Antero och Nicke, vad för posivit kan vi ta med oss ur det här. Jag tror detta är viktigt och kanske en av de viktigaste punkterna för att kunna utveckla något.
 
Engagemang är också en punkt jag gärna skulle vilja trycka på, någon gång under vintern blev jag kallad duracellkanin av vår dåvarande ordförande. Just nu är batterinivån låg. Som det känns är det ett uppehåll som för min del kommer helt rätt. Jag pratar ofta om olika energigivare, antingen tar t.ex en grupp energi eller så ger gruppen energi, samma med olika händelser det fungerar ju på samma sätt. Tyvärr har mycket under säsongen tagit energi vilket gjort att gruppen inte riktigt lyckats ge så mycket som behövts för att orka hålla hela vägen fram. Det gäller nu att vila upp sig för att återigen den 15 Juli stå som en duracellkanin och driva denna skuta framåt.

Det har även varit lite intervention time som en lång Göteborgare vid namn Rino sa igår precis innan jag fick sluta jobbet kvart över fem. En sak jag har lärt mig är även att jag hela tiden bör reflektera utifrån ett jag perspektiv. Vad hade jag kunnat göra annorlunda, alla har en påverkasgrad i varje grupp och vad är just min roll i detta sammanhang. Många har vid svagare tillfällen sagt åt mig att det beror inte på dig, men samtidigt som människa tror jag ju att jag kan påverka saker och då hade jag kunnat göra något annorlunda för att skapa något bättre. Därav att jag som kanske inte lika rutinerad ledare tar tyngre vid mig av vissa misslyckanden.

Jag skulle heller inte vilja se hur mycket tid jag har spenderat i telefonen med Nicke. Åtskilliga timmar, dygn säkert flertalet har vi spenderat vid våra telefoner diskuterandes. Plus alla timmar på Facebook och på planen så har jag nog aldrig under så kort tid lagt ned så mycket tid på något. Detta tar också energi och det är kanske därför man tar motgångarna så hårt även om man vill vara konstruktiv i sitt tänk.

Nu är jag dock jävligt glad över att träna FFK 2014 och jag tycker vi ahr gjort en bra vår och verkligen tagit stora steg. Jag är också väldigt positiv inför hösten då jag tror att vi kan fortsätta prestera bra fotboll. Är många både i vår omgivning men även av klubbar vi mött som sagt att dom tycker vi spelar en positiv fotboll och det tänker vi fortsätta med. Nu jävlar kör vi inför hösten.