Derbyt som blev av...

Sedan vi valde (av många olika anledningar) att tacka nej till att flytta matchen mot Reijmyre så har det muttrats på sociala medier och i folkmun. Reijmyre skulle tydligen få leta under stenar, röja skog och plöja åkrar, för att på så sätt hitta folk till matchen.  Det var B-laget som man skulle ställa upp med, sades det. Men väl där så fanns i alla fall spelare som - Krille Berg, Micke O, Larsson, Åke, Jocke Wall, Timmy, Koukko, Gustafsson bland andra på den gröna schackytan. Tre avbytare hade man för övrigt till förfogande. Så här i efterhand tycker jag att det var jättekonstigt att man ville flytta matchen. Vi själva har sjukdom, skador, semester på ett par nyckelspelare. Men då får andra kliva fram.

Matchen: FFK inleder klart bäst med ett tålmodigt passningsspel. Kanske inte den rörelsen framåt som man kan önska. Vi har ett par halvchanser innan RIF lite snöpligt eller påpassligt gör 1-0. Efter målet får Reijmyre en injektion och oroar framåt. Långa bollar är receptet för RIF denna lördags förmiddag. Linus får tillskänks bollen av en motståndarback och får på en träff som självaste Roberto Carlos skulle vara avundsjuk på, 1-1. Jag ska inte säga att vi för spelet efter det. Det är slarvigt på många håll-och-kanter. David Henriksson ger oss ledningen. Efter en bra löpning som leder till friläge och ett vackert avslut så är ställningen 2-1. Det är ingen höjdarmatch, Linus trollar dock en del. Ibland blir det för mycket och ibland blir det ren poesi.

William Jarehall får mycket stryk och får av förklarliga anledningar en del frisparkar med sig. Jag överdriver inte om jag säger att halva Reijmyres trupp hakar upp sig på honom. Om han nu skulle filma hela tiden så måste domaren vara riktigt dålig. All heder till ”Wille” som får stå ut med den ena efter den andra kommentaren. Klart han själv snackar en del, men idag var det riktigt överdrivet tugg från vissa i den grön-vita tröjan.

Andra halvleken: Vi inleder inte alls bra. Vi sätter en dålig press och stressar allmänt. Reijmyre är inte alls borta från matchen och jag kände en viss oro på sidan. Det känns ändå relativt tryggt bakåt. Visst ett par konstiga uppspel etcetera men det känns signifikativt för ett derby. David blir återigen målskytt, bollen letar sig sakta-sakta in i mål. Efter det målet kändes det klart. Så fel man kunde ha. Reijmyre kvitterar till 2-3 och segern kändes helt sonika hotat. Men Linus Andersson ”magikern” som tidigare i matchen gjort en dragning för mycket gör nu 2-4. Denna gång ser det ut att bli precis som på samma sätt som tidigare. Men nu lyckas han till och med finta bort mig innan bollen är i nät. Inte bara mig, utan halva bygden känns det som.

Vi vinner med 2-4 och det finns ljusglimtar, absolut. Albin Svensson och Wille visar att de just nu antagligen är seriens bästa innermittfält. Stabilt bakåt. Dem som kanske inte får till bollbehandlingen kämpar då istället med den äran. Forwards gör två mål var. Laget vinner idag trepoäng. Snittåldern på laget visar på en ljus framtids era för Finspångs FK.

Mina tankar - Antero (ass) Lyhykäinen

Robert Carlsos:

Rejmyre hånar ju sina egna spelare genom att ens be FFK att flytta en matchen bara för man har några spelare borta..

Ffkarn :

Var en helt okej genomförd match. Blir spännande att se matchen mot Lore,om FFK kan hålla koncentrationen finns e bra chans men det blir tufft,är ju årets match för Lore! Lycka till Finspång!

Lurarna:

Hur gick det i derbyt mot Lotorp? Det måste ha blivit vinst va, Lotorp är ju inte så bra vad jag hört

??:

Tråkigt med så dålig aktivitet:/

Kommentera inlägget här: