Statement

Då är vi igång. Efter en hel del "tjat" angående de förträffliga mittbackarna Jonas Forsner och Fredrik Billström så visade vi en än gång vilken bredd vi besitter. Malmen skapade en målchans spelmässigt. Resterande två? Var på fast situation eller skott långt utifrån. Adde hade kanske inte sin svettigaste dag på jobbet. Eller kanske i första halvlek, då han försökte dirigera laget rätt då vi tyvärr kom snett in i matchen. Adde håller återigen nollan och gör det bra på de få bollar han får jobba på.
 
Dagens mittbackspar (Sebbe och Johnny) tillsamans med kollegorna Robin och Ahl gör det riktigt bra. Det var som väntat en hel del nya ansikten i Malmen. Aningen grinigare än sist. Men det kan jag till viss del förstå eftersom dem fick jaga en hel del boll i den andra halvleken. Fick svar som vi ville ha. Efter dryga 30 minuter kändes det som Malmen var riktigt trötta. Vi hade inte börjat trampa igång ännu. Utan det fick tyvärr vänta tills efter halvtidsvilan. Segern skrevs tillslut till 0-5. Målskyttar blev följande - Jeppe K (2) Jeppe J (1) Rikard A (1) Moche (1).
 
 
På Facebook-sidan fick Rikard A välförtjänt beröm. Dock ska nämnas att Albin är i samma form som innan hans problem med låret. Riktigt kul! Willes assist fram till 0-1 skulle nog en sån som Xavi imponeras av. Det är så jävla häftigt att vara en del av det här laget. Trots den fina raden i seriespelet så har vi inte på något vis nått vårt max. Vilket känns otroligt inspirerande. Jesper Johanssons inhopp visar att Nicke verkligen kommer få fortsatta problem att ta ut befintliga trupper. Alex kommer dessutom hem från Serbien under morgondagen.
 
Tyvärr så fick Richard Telleskog hjärnskakning igår och blir borta ett tag. Adel gick också sönder. En vecka tror vi räcker för honom.
 
 
Nästa match på schemat är Vånga hemma. Något som vi faktiskt i mina ögon kan förbättra så är det fast situtioner framåt. Där tycker jag nog att vi borde kunnat göra fem-sex mål till under första halvan av säsongen. Visserligen är vi redan bättre på det om vi backar bandet ett år. Vånga är som sagt ett lurigt lag. En mix av rutinerade som lirat högt upp i seriesystemet blandat med unga killar från trakten. Men nu är mattan på Grosvad riktigt fin och de stora ytorna ska passa vårt snabba omställningsspel. Dock är det som jag tjatat om x-antal gånger otroligt viktigt med rätt inställning. Har vi inte det så kommer vi torska mot ett lag som Vånga. Det är högt i tak i omklädningsrummet och spelarna och ledarna har riktigt roligt tillsammans. Nästa bild tycker jag talar sitt tydliga språk....
 
En som verkligen måste lyftas är Anette som agerar massör. Där har vi nog haft står nytta i förebyggande syfte kring skador. Laget, föreningen och alla ni som kommer och tittar på hemma- såväl bortamatcherna ärmed och bidrar till det vi håller på med. Engagemang smittar av sig!
 
 
 
Ses på Grosvad.
 
Vi gnetar på...
Supportern:

Grattis till vinsten grabbar. Bredd har ni och det visade ni inte minst idag. Stabilt bakåt även fast de inte hotade så mycket, deras långbollar kunde ju inte ens anfallarna jobba på. Finns dock en del att jobba på. Albin som alltid är bra i postionsspelet tycker jag tappade lite för mycket boll och tog oftast det svåra före det osäkra. Ahmad syntes inte till så mycket, men visade vad han kunde när han hade boll. Inhopparna som kom in visade också att de kunde komma in och bidra. Sist men inte minst så gjorde Adde det riktigt bra ännu en gång och fick hålla sin sjätte nolla? Lycka till i fortsättningen!

Billa:

Att vinna mot Malmen som ligger näst sist kanske inte är ett statement? Men jag hoppas att det kan komma lite riktiga statements under hösten. En seger på Stråkvad skulle ju smaka till exempel.

FFK:

Absolut ett statement att vi är på rätt väg =)

Doverstorpshållet :

Vånga i ett mini-derby borde bli kul o spännande ikväll. Är Robban Ahl avstängd eller skadad?

Supporten :

Riktigt bra match! Samtliga gjorde en riktigt underbar insats även dom på bänken! vinner vi på fredag med!

Jarmo:

Robban Ahl hade förhinder av jobb, kommer med på fredag.

märak, :

Grym match ffk! Blir tufft o spännande imorrn ,kul att få möta Tallboda!

Harry Havanna :

Är skyttekungen Jeppe K avstängd? Synd att inte Billa är med i sin sista match...lycka till i toppmatchen!

Ainerfors:

Att förlora mot ett för dagen bättre Tallboda är inget konstigt, de borde tillhöra toppen. Sen har de lite flyt med situationer o domslut. Det trista är väl att första halvlek var så usel på inställning o på att FFK tappade mitten rakt av, räckte inte alls till där? Andra halvlek kämpades iaf. Härliga FFK kommer alltid igen, kämpa på Boys!

Poolaren :

Ahla avstängd på lördag, nån mer?

Kommentera inlägget här: