Höst

Hej alla FFK-vänner och ovänner. Ä N T L I G E N så startar höstsäsongen!

Vi har verkligen inte legat i lä. Stenhårda intervallpass har blandats med dito fotbollsövningar. Två tunga tapp inför hösten. Billa och Jonas kommer inte att vara tillgängliga för spel. Fredrik väljer att ta klivet över atlanten för studier (Highscool-fester). Jonas i sin tur kommer börja med en jäääättejobbig utbildning i Italien. Hur som så kommer vi mest sakna Jonasoch Billa för de härliga individer dem är. Men förstås också för deras fotbollskunskaper som i högsta grad har bidragit till den fina vårsäsongen. Vi önskar dem stort lycka till!

Men efter regn kommer ju som bekant solsken.  I detta fall Mattias, Amhad och ”The Big Serb” Alexander. Dessa killar kommer vi verkligen få nytta av på planen. Mattias känns som en allroundspelare med rätt inställning. Kan till största sannolikhet både bidra offensivt som defensivt. Ahmad har en riktigt bra första touch och det där naturliga steget som för andra kan vara ack så svårt att träna sig till. Alex är en target-spelare med en näsa för mål. Han har tillika en bra blick för spelet. Sen det viktigaste av allt. Vi har redan en befintligtrupp men många duktiga fotbollsspelare som nu kommer få chansen och visa vad dem går för. Bredden är minst sagt, helt okej i FFK…

För att citera Telleskog ”Nu gäller det att vi inte börjar slica för mycket. Utan ser till att träffa fairway med en hög procentsats, då blir hösten rolig” 

Vi har ju ett utgångsläge som är riktigt intressant. Vilket lag skulle inte vilja möta hösten i Östergötland med den vårsäsongen?

Det är ju som det alltid är med bonde-serierna. Det är svårt att veta vilka killar de andra lagen tappat/fått in. Det är bara att sikta in sig på riktigt tuffa matcher. LIU kanske i princip ställer ett nytt gäng studenter på dem förhoppningsvis riktigt gröna och jämna mattorna som doftar så där härligt nyklippta.

Lokalkonkurrenten SIK avslutade ju säsongen med fem raka segrar. Jag har då inte räknat bort dem från toppstriden, trots att det skiljer 11 pinnar.

Måste även sticka in med en gratulation till TIF som tog sig vidare i Svenska-cupen. Nästa match innebär ett motstånd från antigen ett Superettanlag eller som dem såklart själva drömmer om, ett Allsvenskt-lag.

Imorgon (fredag) så är det dags. Malmen borta. Hoppas vi får svaren vi har tränat för.

Vi gnetar på…

/ FFK

 

Supportern :

Bra skrivet Antero! Riktigt tufft att tappa seriens bästa mittbackspar men laget FFK kommer fortsätta gå bra. Tror Billa är med i början nu på hösten? Malmen blir säkert tufft med ny tränare o vinst i ryggen i deras höstpremiär igår. Lycka till!

Kommentera inlägget här: