Då är det säsong!

En assisterandes reflektioner

Okej, då är säsongen igång på riktigt. Årets första officiella träningsmatch gick av stapeln i anrika Sörping. Där vallonerna minst sagt tagit ett krafthandtag för ortens utveckling och turism, men det visste dem nog inte själva, av förklarliga själ. Nog om det.

Östra Ryd stod på andra sidan av den färskt plogade konstgräsplanen. Ett Östra Ryd som fått en friplats i femman till kommande säsong. På förhand visst man ju inte så mycket om detta gäng. Inför matchen har det haglat med återbud, influensa, jobb, småskavanker etc… Men något som är otroligt häftigt inför säsongen är att vi har en bredd som jag inte tror många division 5-lag besitter i våra regioner. Trots återbud från bland andra, Jesper K, Jesper J, Jonny W, Telle, Krille Berg, Ted, Tapper, Billa, Robin G, Idris, Danne H m,f, så kunde vi ställa ett slagkraftigt lag på banan.

Laget bestod av Adde E, Epa-Ahl, Adam, Jonas F, Rikard A, Moche, Albin, Wille, Skuja, Oliver, Moltas, Halle, Rasmus och Adel.

Matchen startar som den gjort flertalet gånger förut. 1-0 i baken i princip direkt. Dock kvitterar vi på hörna tätt efter (självmål) för att återigen ganska snabbt släppa in tvåan. Östra Ryds mål präglas av långbollar på kvicka forwards. Positionsspelet var inte optimalt på något av målen men efter den första kvarten med insläppta mål så sitter positionerna riktigt bra. Forsner agerar med en naturlig pondus och en uppspelsfot som vi kanske saknat lite innan. Nicke gör ett skifte på Adam och Moche där den förstnämnde får kliva ner på högerback och Moche upp på högerytter. Efter det så tar vi faktiskt över matchen.

Vi spelar allt som oftast bollen på fötter. Även från de bakersta lagdelarna. Det finns stundtals sämre tendenser där den avgörande passen ska slås och där bolltempot kan bli högre. Mer detaljrik tänker jag inte vara. För när serien är igång ska detta sitta så varför ge konkurrenterna onödiga fördelar? Men det var som sagt den första matchen och vi är fortfarande inne i en jäkligt tung träningsperiod.

Albin, Wille Moche och Molle visar att dem tagit ytterligare steg från föregående säsong, eller det har egentligen alla gjort. Men i matchen kan man se enskilda aktioner som pekar väldigt starkt på det. Riktigt kul! Sebbe kliver in och gör det riktigt bra som innermitt. Rikard gör det bra som mittback. Den flinke Ahl kommer från en sjukdomsperiod och kan bättre utan att på något sätt vara dålig. Adam gör många fina saker men saker kan även bli bättre. Rasmus visar vilken nytta vi kan dra av honom. Oliver har tagit kliv, stora kliv. Halle är ett rivjärn, Adel likaså. Adde kan inte göra så mycket idag, kan tänka mig att han frös en del då dem hade en farlig målchans i andra. Jonas har jag redan nämnt innan.

Dem spelade ett fysiskt spel som vi med bravur klarade ut. Det är mycket positivt i denna skrift, men för att upprepa mig, det är tunga ben på många, och med det vi visar upp med tunga ben…

Albin står för två klassmål, ska vi avslöja vad som var på väg att ske med bicykletan? Ne det får bli en obehaglig överraskning för kommande motstånd. Vi ska väl inte klaga på framspelningarna heller kanske.

Sen är vi långt ifrån där som sagt. Men vi är bra, riktigt bra. Jag ser en potential i det här gänget som kan räcka långt. Med rätt inställning så är vi där i år, så är det. Men vi får aldrig slappna av. Matchen slutade för övrigt 3-2 i FFK:s favör.

Och bättre kommer det att bli…