Då är det säsong!

En assisterandes reflektioner

Okej, då är säsongen igång på riktigt. Årets första officiella träningsmatch gick av stapeln i anrika Sörping. Där vallonerna minst sagt tagit ett krafthandtag för ortens utveckling och turism, men det visste dem nog inte själva, av förklarliga själ. Nog om det.

Östra Ryd stod på andra sidan av den färskt plogade konstgräsplanen. Ett Östra Ryd som fått en friplats i femman till kommande säsong. På förhand visst man ju inte så mycket om detta gäng. Inför matchen har det haglat med återbud, influensa, jobb, småskavanker etc… Men något som är otroligt häftigt inför säsongen är att vi har en bredd som jag inte tror många division 5-lag besitter i våra regioner. Trots återbud från bland andra, Jesper K, Jesper J, Jonny W, Telle, Krille Berg, Ted, Tapper, Billa, Robin G, Idris, Danne H m,f, så kunde vi ställa ett slagkraftigt lag på banan.

Laget bestod av Adde E, Epa-Ahl, Adam, Jonas F, Rikard A, Moche, Albin, Wille, Skuja, Oliver, Moltas, Halle, Rasmus och Adel.

Matchen startar som den gjort flertalet gånger förut. 1-0 i baken i princip direkt. Dock kvitterar vi på hörna tätt efter (självmål) för att återigen ganska snabbt släppa in tvåan. Östra Ryds mål präglas av långbollar på kvicka forwards. Positionsspelet var inte optimalt på något av målen men efter den första kvarten med insläppta mål så sitter positionerna riktigt bra. Forsner agerar med en naturlig pondus och en uppspelsfot som vi kanske saknat lite innan. Nicke gör ett skifte på Adam och Moche där den förstnämnde får kliva ner på högerback och Moche upp på högerytter. Efter det så tar vi faktiskt över matchen.

Vi spelar allt som oftast bollen på fötter. Även från de bakersta lagdelarna. Det finns stundtals sämre tendenser där den avgörande passen ska slås och där bolltempot kan bli högre. Mer detaljrik tänker jag inte vara. För när serien är igång ska detta sitta så varför ge konkurrenterna onödiga fördelar? Men det var som sagt den första matchen och vi är fortfarande inne i en jäkligt tung träningsperiod.

Albin, Wille Moche och Molle visar att dem tagit ytterligare steg från föregående säsong, eller det har egentligen alla gjort. Men i matchen kan man se enskilda aktioner som pekar väldigt starkt på det. Riktigt kul! Sebbe kliver in och gör det riktigt bra som innermitt. Rikard gör det bra som mittback. Den flinke Ahl kommer från en sjukdomsperiod och kan bättre utan att på något sätt vara dålig. Adam gör många fina saker men saker kan även bli bättre. Rasmus visar vilken nytta vi kan dra av honom. Oliver har tagit kliv, stora kliv. Halle är ett rivjärn, Adel likaså. Adde kan inte göra så mycket idag, kan tänka mig att han frös en del då dem hade en farlig målchans i andra. Jonas har jag redan nämnt innan.

Dem spelade ett fysiskt spel som vi med bravur klarade ut. Det är mycket positivt i denna skrift, men för att upprepa mig, det är tunga ben på många, och med det vi visar upp med tunga ben…

Albin står för två klassmål, ska vi avslöja vad som var på väg att ske med bicykletan? Ne det får bli en obehaglig överraskning för kommande motstånd. Vi ska väl inte klaga på framspelningarna heller kanske.

Sen är vi långt ifrån där som sagt. Men vi är bra, riktigt bra. Jag ser en potential i det här gänget som kan räcka långt. Med rätt inställning så är vi där i år, så är det. Men vi får aldrig slappna av. Matchen slutade för övrigt 3-2 i FFK:s favör.

Och bättre kommer det att bli…

 

 

Grytgölaren:

Läste referatet på östra ryds sida och det är kul att se att även dom tycker att FFK var det klart bättre laget :) lycka till i år! Ska Linus spela i FFK i år?

ANtero:

Härligt att höra! Nej det ska han inte.

fotbollsvännen:

Var ska Linus spela? Jättekul att se att bredden är så bra,speciellt med tanke på att ett flertal tongivande spelare från förra säsongen har lämnat.

Antero:

I Hagahöjden. Absolut, jag kan nästan lova att dem vi fått in, sett över en hel säsong kommer vara ännu mer tongivande. FFK kommer att sticka ut. Våra 4-pass i veckan börjar ge frukt.

Fotbollsvännen:

Linus,Timo,Bahram,Hutka och Tobbe. Ordentliga förluster! Inte lätta att ersätta... Till o med en optimist måste ju inse att det blir svårt i längden. Hoppas jag blir bevisad om motsatsen,lycka till!

Sikarn :

Tror det blir mest kännbart framåt! Hur många % av målen gjorde Linus,bahram och David,90?

Antero:

Visst, men har ni sett Jeppe, Jeppe, Telle, mf i träning? Vi kommer inte göra mindre mål i år, däremot släppa in mindre. Finns en annan kille som kommer att komma högre upp i banan. Minst 10 mål från den foten. Vi kan kalla han Mr x 😃

Martin:

Både göra fler samtidigt släppa in färre mål, då är ju seriesegern som i hamn :)

Anonym:

Amen det här låter ju suveränt

Antero:

Det är klart att vi kan vinna serien, USA vann ju OS i hockey med Collage-killar så större under har ju skett. Sen är självklart inte det något enkelt, men möjligt ja. Topp 3 ska vi vara, minst.

J A:

Kul o se att målsättningen för säsongen är klar nu Antråå :-)
Sedan tycker jag att det är ett namn som "försvinner" hos er som det pratas väldigt lite om! Jonas mv! Helt klart en av div 5,s bästa målvakter när han är på det humöret. Där har unge Berg ett par skapliga skor att fylla ut.

Antero:

Japp, =) Målvaktstränare har väl gjort comeback förr. Kolla bara Andreas Lindberg, skämt-och-sido. Krille kommer bli riktigt nyttig, vi ska dock inte glömma att vi har två målvakter som konkurrerar om första handskarna.

Målvaktstränaren:

Den där Jonas var riktigt bedrövligt dålig förra året och jag anser att
målvaktssidan i FFK är grymt stark...

Kommentera inlägget här: