En tillbakablick på bloggen

 

Efter att en sömnig Fredagmorgon blivit lite nostalgisk och kollat igenom gamla härliga blogginlägg från förr så hittade jag ett inlägg som man blir varm i hjärtat av..
Vår hemvändare, Jonas Forsner skrev detta 2011.03.28...
Väl mött!
 

Det har gått ungefär fyra månader sedan jag bestämde mig för att lämna Finspångs FK, den enda klubb jag representerat på seniornivå och den klubb jag haft så fantastiskt roligt tillsammans med. Valet att byta klubb kändes självklart i och med att jag bytte stad för att börja studera. Vad var det då jag bytte bort, och vad fick jag istället?

Första tiden efter bytet kändes allt helt rätt. Jag kom in bra i mitt nya gäng, fick som en av fyra nya vara med och spela en inomhusträningsmatch. Vi vann och jag tänkte – fan det här kommer bli grymt. Fyra månader senare är jag fortfarande ganska tillfreds med både fotbollen och laget. Men jag känner också att det är något som saknas. Något som är svårt att sätta ord på, men det har att göra med engagemang från andra runt omkring laget. I mitt nya lag finns ingen ungdomsverksamhet, inget gubblag, ingen Björna, ingen Dragan och absolut ingen Reine.

Allt det fantastiska som finns i en förening på en mindre ort. De personer som ligger mer av sin fritid på klubben än på sin familj. Det intresse som finns ända från gubbarna som ser varenda match, via Leffe, via gubbarna i C-laget och ända ner till de minsta knattarna som hellre leker i längdhoppsgroppen än agerar bollkallar på matcherna. Det gör det till något mer än bara fotbollsspelande när man tillhör A-laget. Man vinner matcher och det påverkar fler än bara de som varit på plan. Det kommer upp femtonåringar och tränar med a-laget, och man tänker – den där Wille, med den viljan har vi äntligen någon som kan axla Martin Hanssons tröja när han lägger skorna.

Trots att inget av detta finns där jag spelar nu så är det riktigt roligt att spela men jag kan ofta tänka att det, trots att det var en division lägre, var roligare förut. Som tur är kan jag fortfarande ta del av allt det här från ett supporterperspektiv och på träningarna i juni och juli lär jag dyka upp. För man har det förbannat bra i FFK, ”Sveriges finaste förening”.

 

Jonas Forsner

 

Ps. På planen saknar jag den alltid felfrie backkollegan Ola och mannen som serverar fasta situationer på läppen, Skuja.

 
 
 
 
 
 
 
Billa:

Haha fantastiskt, nu är frälsaren tillbaka!

supportern :

Underbar text!:) visst kan man känna igen sig i doften av gräs o liniment när solen går ner sakta bakom Grosvads skogen :) Tror Josef skrev nåt liknande när han lämnade?

Supporter:

Intressant projekt M.Müller bygger i TIF nu. Kanske kan det finnas plats för Tobbe Stücki?

Finspångarens grabb:

Det känns som att TIF har vässat kniven i år.

Kommentera inlägget här: