LIU och SIK och U-laget

Matcherna duggar tätt, imorgon är det dags för ännu en svår bortamatch. Sturefors står på schemat. U-laget spelar också täta matcher. På torsdag är det dags för match mot Grebo. U-laget har gjort det bra. Vårt unga lag har stått upp bra mot betydligt mer rutinerat motstånd och stundtals bjudit på riktigt fin fotboll. Det vi gör i A präglar helheten för seniorerna. Grabbarna som är på gränsen bör numar i U är steget inte långt för att vara med i en A-trupp. Just inställningen är den största skillnaden i utvecklingslaget den här säsongen, vilket är riktigt roligt att se!

Första poängtappet kom i Linköping, närmare bestämt på Stångebrossportfält. En match där jag kan tycka att lagen har en varsin halvlek och två bra lag som tar ut varandra litegrann. Vi har ett stolpskott i första och en del avslut i boxen som är farliga. Hade vi haft lite medstuds (skärpa) i första så hade utgången kunnat sätt annorlunda ut. Dock sett till 90-min så känns 1-1 som ett rättvist resultat. LIU är inviduellt ett riktigt bra fotbollslag, som lag så är dem inte lika disciplinerade. Ska blir riktigt kul att möta dem hemma på stora ytor när förhoppningsvis A-plan är i ett betydligt bättre skick. Något som måste lyftas från denna match är Rikard Anderssons snygga Zlatan-klack som letar sig i mål. Riktigt snyggt!
 
Sonstorps IK på hemmaplan blev väl inte riktigt som vi hade tänkt oss spelmässigt. Det känns riktigt taggat i omklädningsrummet och på uppvärmningen, på gränsen till övertänt. SIK tar tag i taktpinnen direkt, vi blir passiva. Vi får inte igång vårat spel överhuvudtaget. Så här i efterhand kanske vi släppte "Kalle" för mycket. Han fick hämta boll långt ner och styra SIK:s spel med den äran. Dock hade vi en tanke om att vinna betydligt mer boll än vad vi gjorde och då hade ytorna som uppstod passat oss minst sagt, bra. Jag vet inte inte om jag håller med om att SIK skapa sådär jättemånga klarare målchanser än oss. Dock så förde dem spelet, Mårtens nick är ju däremot en galet bra målchans. Vi blev nog lite "rädda" för att vinna medans SIK kunde komma med en bra startelva och egentligen spela utan press och ha allt att vinna. Jeppe J:s assist är minst sagt vacker. Inställningen är på topp, vi sliter riktigt hårt. Jag hade inte på något vis protesterat om det blivit kryss i den här matchen.

Den fina raden av resultat vi radat upp går inte att blunda för. Men den här gruppen spelare är fantastiska. De besitter ett självförtroende och samtidigt så finns det en ödmjukhet som inte gör mig orolig inför kommande omgångar. De killar som kommit in nya till den här säsongen bidrar mede mer än dem själva säkert tror. Medans de "gamla" FFK:arna har stått för en härlig utveckling en efter en. Nån jag och många fler har glömt att berömma i flertalet matcher är Adde, vilken utveckling! MEN det är långt kvar av serien, vi ärännu inte ens halvägs. Vi tar en match i taget och gnetar på..
 
Som sagt, Sturefors imorgon, ses där...
Kommentera inlägget här: