Seger och snart halvvägs

Som ni kunde läsa lite om på FFK:s FB-sida är det nästintill en stöld vi gör i Sturefors. Vi vinner med 0-1 utan att på något sätt imponera. Hur dessa segrar känns, ja det kan ni fråga kapten Robin om när ni träffar han på byn. Försvarsmässigt finns det inte mycket att klaga på hittills. Fantastiskt kompakta för det mesta, precis som vi vill vara. Vi har släppt in 7 mål på 9 matcher. Bara ett par av målen är rena spelmål, de allra flesta är på fasta situationer, där 2 av dem är straffar. Försvarspelet startar med Jesper och Jesper allt som oftast och sedan klickar det i från de andra lagdelarna. Adde längst bak känns riktigt stabil.
 
Offensivt finns det en del att jobba med, vilket vi såklart är väl medvetna om. Men vi vet också att ju grönare gräset blir... Bara att titta tillbaka på försäsongen.
 
Varför är vi så bra då? ("Dagen fundering! Hur bra är egentligen FFK? 8 vinster och en oavgjord på de 9 första matcherna. Imponerande!! / J.Asklöf")

För att vi självklart har ett helt koppel med bra fotbollsspelare. Men ödmjukheten och viljan som den här gruppen besitter är faktiskt helt galet bra. Vi vet att vi torskar mot vilket lag som helst i den här serien om vi inte är med från första avspark. När spelet inte fungerar så kämpar vi tills domaren blåst av.
 
Bara det att spelarna längtar efter tuffa träningar nu när det blivit så sönderryckt pga alla täta matcher, det är ju fantastiskt. Hietala har visat med diverse uttagningar att ingen är given i elvan, vilket gör att alla är på tå, i princip ingen som gnäller över att hamna på bänken, dock blir man besviken men visar det inte så det påverkar sina lagkamrater.
 
Vi har ingen hybris, vi har en tro på det vi gör, och det speglar av sig i tabellen och på planen. Tre riktigt tuffa matcher återstå innan uppehållet. Den första matchen spelas i Väderstd nu på lördag. Det är fan inte så enkel som tabelläget vill påstå. Nu vill vi sätta en fin prestation också, men poängen är ju såklart det viktigaste, i nuläget och förhoppningsvis framöver...
 
Vi gnetar på...
domaren :

Var några avstängda på lördag? 3 st?

Väderstad IK:

Ska bli enormt kul att få möta Er och bli första lag att besegra er,tippar 3-1 till väderstad!

ffk fanset :

Härlig vinst igår,kul att även ungtupparna levererade så bra! Framtiden ser oerhört ljus ut med alla dessa yngre...heja ffk!

Kommentera inlägget här: