Vårsäsongen snart över för denna gång

Vårsäsongen är snart över och serierna går till uppehåll och en ny försäsongsträning stundar för FFK:s A och U-lagsspelare. Halva säsongen är gången och en bättre start att man inte kunnat önska sig. A-laget har tappat två poäng på 11 matcher. U-laget har redan snart mer poäng än vad dem hade i klass 3 ifjol. Det är inte bara det internationellatransferfönstret som gör sig påmint. Från Amerikanskt håll ryktas det att ett collagelag håller två stora öppna ögon på Fredrik Billström. GAIS har ryckt en del i Forsner... Men där är inte sista ordet sagt. Reine har gjort sin scoutning bra, hoppas att pappersexersicen inte krånglar och att "Alex" är sugen. Ahmed ett och två blir spännande att följa om dem väljer att kliva på skutan. J.G har pratat om en comeback i många år, en träning gjord, kommer den nu?
 

Gurra Lindström till elitpojkslägret i Halmstad, ni som sett han trodde väl inget annat? Nej, tänkte väl det. Stort grattis Gurra! Hoppas FFK får nyttja dig något i seniorsammanhang innan du petar Mitov...
 
Finspångscupen stundar, fre,lör,sön kommer det vara febril aktivitet på b.l.a Arena Grosvad. Besök gärna denna fantastiska tradition.
 
Jag ska försöka att ge mig på att göra en kort tillbakablick från varje match. Hinner inte med att kolla upp exakta resultat så med förbehåll att det kan bli fel.
 
FFK vs Brokind -
Efter en väldigt jämn första halvlek så vaknar vi till liv i den andra. Wille gör en  riktigt bra prestation sista 45. Hela laget höjer sig och Telle trycker in 1-0. Brokinds målvakt gör en riktigt bra match. Vi hade bud på ett par mål till men han var riktigt grym. Adde ska inte föringas då han fick stå för en riktigt svettig räddning och allmänt stabilt spel. Vill minnas att Jepe J var riktigt bra med sina "Allsvenska" löpningar. Seger 1-0.
 
Vånga vs FFK -
0 grader i regnet och blåsten. "Pajen" hördes febrilt, oftamed en lite gnällig klang. Vånga var bra, i första halvlek. Det är inga härliga fotbollsförutsättningar som NT-Jeppe klargjorde i webtv. 1-0 i halvtid. I omklädningsrummet bestämms det för att gå ut och sätta en jävla press. Vi flyttar upp laget 10-15m och Jeppe J får näta på ett sett som bara han kan. Lyckligast blir dock Telleskog som tar en löpning över halva plan och glider på knäna för att omfamna Nicke i ett vilt segervrål. Rikard Andersson trycker in 2-1 och Skuja är en bjässe i försvaret sista 15 och tar bort allt, med huvudet. Seger 1-2
 
FFK vs Malmen -
Första halvlek känns det som vi har en kavalkad av chanser. Vi spelar en bra fotboll under första halvlek för att gå ner oss till den andra. Vi är rent ut av rätt så dåliga under andra halvan utan att det pånågotvis känns farligt. Segern skrivs till 3-1.
 
Tallboda vs Jepp (J) (K) -
"Jepparna" står för två vardera klassmål. Rent defensivt ligger vi klockrent, Albin S ett föredömme på den punkten. Tallbodas långabollar biter inte. Vi ställer om riktigt snabbt. Vi gör det bra mot deras fysiskaspel. En av deras spelare försöker på en MMA-spark på vår kära Adde och får syna det röda kortet. Innan dess har vi hunnit göra 2-0. Segerresultatet 4-1 ger ett eko ända till Skärblack som stod näst på tur..
 
FFK vs Hemgårdarna -
Den här matchen är inte bra. Första 20 borde vi gjort X-antal mål, resten av matchen är inte bra faktiskt. Sämsta matchen hittills för säsongen. Seger 2-1. Resten glömmer vi.
 
FFK vs Blacka -
Det smäller i parti-och-minut. Vi tar ledningen efter ett mönsteranfall. Blacka kvitterar på straff tätt efter. Återigen via regissören Wille så ställer vi om blixtsnabbt och 2-1 är ett faktum. Då ska vi inte glömma att Wall har dunkat ett stenhårt skott i ribban. Blacka har mycket boll utan att direkt skapa några farligheter. Vårat försvarsspel är riktigt bra. Forsner, är orubblig i sitt sätt att spela fotboll. Hur många varningar fick Blacka Wille?
 
LIU vs FFK-
Ett toppmöte, ettan mot tvåan. En helt okej fotbollsmatch där lagen hade varsin halvlek. Resultatet 1-1 är på alla sätt rättvist. ett bra resultat att få med sig. Vi gick dock helt klart för segern. Vi får inte glömma att vi möter riktigt bra fotbollsspelare. Men absolut inga övermän, på Grosvad har jag en känsla av att det kommer bli en helt annan match.Om det gynnar oss får vi se...Höll på att glömma nämna att Rikard Andersson står för en tvättäkta Zlatan-klack som resulterar i mål!
 
FFK vs SIK -
En match där vi låter SIK ta taktpinnen. Av olika anledningar så lät vi "Kalle" hämta boll djupt. Nu föll det inte ut som vi hoppats men det misstaget lär knappast upprepas. Matchen i sig är SIK bättre. Dock tycker jag inte att dm har supermånga klara målchanser. G-sons och Mårtens absolut, men sen? Vi gör en okej match, inte mer. Albin Svensson fick bli derbyhjälte. Coach Jonny lär inte ha några problem att motivera sitt gäng inför deras hemmamatch. Har gåttt riktigt starkt nu i serien också. Riktigt skön 1-0 vinst. Oavgjort hade varit rättvist, alla dagar i veckan.
 
Sturefors vs FFK -
Efter knappa 15 minuter får Wille på en träff som vinden fångar och lyfter in i mål för oss. Att kalla det för en "träff" är ganska snällt. Det blåser orkanvindar hela matchen. Det gör det förövrigt också på våran planhalva. Under anra halvlek är vi knappt över mittlinjen. Att vi vinner den här matchen är nästan ett hån mot Sturefors. Nu gällde det att snabbt studsa tillbaka och spela lite fotboll igen. Otroligt konstig 0-1 seger.
 
Väderstad vs FFK -
Med flertalet avstängda och skadade så klev flertalet andra spelare fram. Efter en sisådär första halvlek så rivstartar vi den andra och det är inget snack. Vi vinner med 1-4. Noterbart är att två 99:or går in från start, Arvid och Olle. Moltas startar sin första match för säsongen och står för 2 assist och 1 mål. Wille har två assist som håller hög nivå. Sebbe roddar backlinjen med briljans. Olle är som Teddy Lucic fast bättre.
 
FFK vs Norsholm -
Seger 6-1. Jeppe K 4 mål. Adel gör sin första match från start. Såg inte matchen, men känns som att resultatet talar. Hörde dock att Adde var riktigt bra, kul!
 
 
Citat under första Halvan
 
Hört på Najen "Byter ni plats med FFK efter den här säsongen?" Klart dem inte gör.
 
I Sturefors "Förstår att ni leder serien med den här turen"
 
Väderstad spelare "Så orätvist, hade två minuter av matchen" Efter en 4-1 seger
 
Hört på omvägar "Hur tänker dem med Skuja som mittback?" Obesegrade med Skuja som mittback
 
Någonstans i Lore " Real Lore leder femman" Syftandes på Sebbe, Rikard, Jeppe J, Telle
 
Billa på träning till Adel "Take the bread Adel" Adel blev lite fundersam mitt i matchspelet.
 
Under alla matcher till Wille "Sluta lägg dig ner hela tiden" Otroligt att han inte är mer skadad säger jag.
 
Adde innan varje match "Viktig match nu gubbar, tre poäng nu"
 
Robin "Ska vi basta eller?"
 
Tapper "Klart vi ska!"
 
Jeppe J  "Äre så?!"
 
 
 
Allt behöver inte tas på allvar, det är fotboll i division fem och mycket skrivs med glimten i ögat.
 
 
Nu fokus Brokind borta nu på tisdag, ses där...
 
Vi gnetar på...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hatte:

S U V E R Ä N T

Billa:

Hehe, har för mig att jag sa "use the bread". Och sedan är väl alla mitbackar obesegrade, inte bara Skuja ;)

FFK FAN:

Vem e JG?

Anonym:

Sant Billa, alla mittbackar är obesegrade, alla som representerat är ju obesegrade =)

Anonym:

JG e väl Jörgdur Göstensson om jag minns inte missminner mig. Spelar just nu för Isländska Sigurdurssons KF. S U V E R Ä N spelare som vill tillbaka

Jörgdur Göstensson:

Jag är en S U V E R Ä N spelare som vill tillbaka

Ffk vännen :

Sista matchen innan uppehållet Gubbs! Koncentreration o inställning så SKA det gå bra! Lycka till!

FFK VÄNNNEN:

VEM FAN E JG?

finspångaren :

Grattis till segern igår! Inte lätt att vinna där nere i brokind. Suverän vårsäsong,lycka till i höst!

Omröstning!:

Hur många förluster åker FFK på efter den första? Jag tror 6. 😇

Billa:

Jag röstar på 0

...:

JG är Josef Gustafsson

Pars:

JG är INTE Josef Gustafsson

Supportern!:

Josef ska spela i Tif i höst o förhoppningsvis hjälpa dom till div 3. En dag är jag övertygad om att han åter finns i sin moderklubb FFK :-)

Guidetti:

Josef platsar inte i FFK längre

Jonas:

Josef är Finspångs bästa spelare.

Harald:

Josef är ett skämt. Bårta 1år, lagt på sej ett par extra killon och burgar bli till åren. Fotbollen i Finspong ö.h.t är och har alltid varet på dekis

FFK fans:

Josef är självklart en jättejättebra spelare o inte minst bra kille. Hoppas verkligen han får en fin höst i Tif,kom igen Josef! Ikväll håller vi våra tummar för laget som det nästan är lika kul att se som FFK: Sverige U21!!

J A:

Känns som att Harald har missade ett par svenskalektioner genom åren!
Lika bra åsikter som grammatik.

sörmlänningar :

Kul att det blir teäningsmatch mot malmköping under uppehållet,1/8.

sörmlänningar :

Malmköping har värvat Tobbe Stucki till hösten vad jag fattar?

Tobbe:

Nja, inte till hösten. Spelade ett par matcher under slutet av våren. Nu är jag förmodligen fotbolls pensionär igen....

Lördagsnöjet;) :

Tobbe: du kan ju alltid lira i FFK :) var kommer de här nya killarna ifrån, Ahmad o Alex?

fotbollsvännen:

Hej! Hur ser det ut inför hösten i truppen? Två nya har jag noterat,är det någon som inte kommer vara kvar?

Supportern :

Tyvärr tappar vi två av våra bästa spelare o ledare på planen i Forsner o Villa. Forsner flyttar till Göteborg och Billa till USA. Vad jag fattar så är Billa tillgänglig de tre första seriematcherna. Nya spelare är bra att få in givetvis men dessa i det närmaste ikoner i klubben är svårt att ersätta.

Jonnys senap :

På lördagen vann ffk mot malmköping med 5-3 (3-1) mål av Jeppe K 2,Wille 2 och Jeppe J 1. Stundtals bra,stundtals virrigt. Malmköping var inte alls ofarliga o en av deras bästa var förstås Tobbe Stucki.

FFK:

Ahmad, Alex och även Mattias kommer absolut bidra under höstsäsongen. Riktigt tråkigt att tappa dessa två ur FFK:are. Men vi har en bred trupp med många gedigna fotbollsspelare så tomrummet kommer absolut fyllas ut. Vi litar till 100% på den trupp vi har. Offensivt vet vi redan nu att Ahmed och Alex kommer bidra... Vi gnetar på

Sik:are:

Att ni tappar både Jonas o Billström kommer bli tungt. De nya o yngre är kanske bra men vissa spelare går inte att ersätta. Tror faktiskt att vi har en bra chans nu att gå om er...

Anonym:

Hahahahahahaha Sik:arn😂😂😂
Du tror väl att Gud finns också väl??

Tobbe:

En av dom bättre vetifan. va nog iaf inte sämst på plan :P Stort tack till FFK för hjälpen vi fick med material, lokal och även motstånd. Malmköpings gänget var jäkligt nöjda efteråt och framförallt Jonas och Reine ska ha en stort tack, hoppas även Reine blev mätt på matlådorna. Lycka till mot Malmen och fortsätt på den inslagna vägen från våren

Kommentera inlägget här: