Korthuset som blåste ner

Man skiljer mellan akademiska tjänsteformer och akademiska titlar, som inte säger något om en persons anställningsform. Det försvåras av att samma titel kan vara både det ena och det andra. Det är till exempel möjligt att vara arbetslös professor. Precis som det är möjligt att vara "arbetslös" som fotbollsspelare. Vilket många i dagens match kanske hade blivit om dessa vore proffs inom den ädla idrotten fotboll.
 

FFK åker på en storförlust med 6-3 mot division 6-laget NAFFI. Vi kan kalla denna match för en väckarklocka, käftsmäll, eller det lite äldre, men ack så återkommande ordet smällkaramell.
 
Under den första halvleken präglas matchen av otroligt många felpass från våran sida. Ändå så lyckas vi att skapa chanser som skulle kunna leda till 3-4 mål om skärpan/marginalerna varit på vår sida. NAFFI spelar en fotboll som får oss som "youtubat" Vinnie Jones att tänka  tillbaka på Engelsk oldschool-fotboll. Lika många mål som vi borde gjort skulle dem nog haft i gula och kanske sedermera i ett rött. Hur-som-helst så spelar vi en betydligt bättre fotboll sista 10 av den första halvleken.
 
Andra halvlek börjar vi ännu bättre än vi avsluta den första. Jag kan tycka att vi borde gjort både 1,2 och kanske 3 mål under den perioden. NAFFI har nog inte ett etablerat anfall under den perioden. Vi tar helt logiskt ledningen med 1-0 och dem kvitterar sedan på bonusstraffen som Adde sånär lyckas boxa bort. Efter en del fina kombinationer där bollen borde letat sig in så slår Wille en fotbollspoetisk-passning till Jeppe J som rutinerat hittar löpningen och på ett resolut sätt trycker in 2-1.
 
Omgående kvitterar NAFFI och sedan smäller det till i baken, lukten i Skärblacka framstår som parfym sett till vårat försvarsspel. Inviduella misstag och prägeln av ett sönderblåst korthus gör att vi förlorar matchen med 6-3 när domaren väljer att blåsa för match.
 
Albin Svensson är den som i mina ögon höjer sig över mängden med sina löpningar som öppnar upp för andra och sitt defensiva spel. Tro det eller ej, vissa saker gör vi bra idag, men de sämre överväger dem bra. FFK jobbar vidare under parollen Finspångs roligaste lag , bollen på backen men med mindre naivitet.
 
Melker:

Jaha, det här var ju inte suverän läsning.. Nya tag om ni ska klara av att ligga minst topp 3 i serien som tidigare uttalat. ANTRÅ

Antero:

Ja så är det såklart. Vi har en hel del spelare borta idag och jag tror att dem som spelare som spela tog lärdom av den här matchen. Jag är inte orolig.
Ps. Tänk om "Melker" våga skriva sitt riktiga namn =)

Anonym:

Bra skrivet tycker jag nu ska nog våra spelare börja tänka på jobbet för laget mer än sina egna stora jävla egon spelar man försvar så har man inget på plan o göra

Självinsikt:

Kommer ni topp tre bjuder Zlatan på glass på nästa gala.

fotbollsvännen:

Ajaj,ingen munter match. Visst saknades några men truppen sägs ju vara så bred. Kom igen bara ffk,inga sura miner! Bra skrivet som vanligt Antero.

Melker:

Vad är det för påstående att slänga iväg? Jag skriver ju att jag heter Melker, lika trovärdigt som att du skulle heta Antero.
Men suveränt. Lycka till i framtiden nu och se till så att frukten ni skördat inte blir övermogen. Börjar lukta övermogna bananer om årets upplaga av suveräna FFK.

Antero:

Bra det Melker. Vi väljer att gå runt och lufta truppen när vi vill och tror på våran linje. Influensan råder varken jag eller Nicke över, tyvärr. Varför ska man skörd frukten för tidigt? Då smakar den ju inte så väl. Jag vill minnas att vi sluta femma föregående säsong, kan då inte se hur ett mål att komma topp tre inte är rimligt. Och ja, vi har en hel del suveräna grabbar.

Antero:

Vän av fotboll: Truppen är absolut bred. Plattmatcher gör man tyvärr ibland.

Anonym:

Inte något vidare brutalt spel från naffi som påstås i texten. Däremot mycket gnäll från ffk som borde stå upp bättre i närkamperna

Anonym:

Inte något vidare brutalt spel från naffi som påstås i texten. Däremot mycket gnäll från ffk som borde stå upp bättre i närkamperna

FZ:

Har sett 3 matcher med FFK det här året och det gnälls väldigt mycket på domare och motspelare, måste dock ge grabbarna cred för att dom försöker spela bollen längs backen, kan bli riktigt kul att se i år.

Anonym:

Cred till dom unga grabbarna som står upp bra fast man gör några enstaka misstag i försvaret, Lycka till!

Melker:

Självklart är det en suverän målsättning, och även rimlig. Det jag menar är att om ni ska lyckas hamna där måste ni börja få med er resultaten, det man gör på träning gör man på match. Ska bli kul att följa FFK denna säsong. Kan bli både fisk eller fågel. Jag själv föredrar ju en välstekt fågel. Kämpa

FZ:

Istället för att dra ner backlinjen i skiten så kanske coach antero ska ta sig en funderare om det är han som kanske är problemet

fotbollsvännen:

Antero,liksom Nicke, gör ett fint jobb i klubben. Vi ska vara,& är mycket glada att de väljer att vara i FFK. Tycker folk som bara klagar borde våga stå för det och skriva sina namn. Men det är väl så,töntar tar väl den enkla vägen o klagar när någon försöker göra nåt bra. Lycka till i år FFK!

Antero:

FZ: Vore betydligt trevligare att ta en diskussion om man visste vem du var. Förstår inte heller vad du menar med att "dra ner backlinjen i skiten" .Jag funderar ganska mycket.

Tack fotbollsvännen =)

Melker:

Då kan väl fotbollsvännen också komma ut ur garderoben och skriva sitt riktiga namn, att kalla någon tönt för att denna försöker få lite självinsikt in i assisterande coach tycker jag är riktigt lågt. Kanske rent av töntigt.

FZ:

Det kan tyckas. Men jag förblir anonym för nu jävlar ska det berömmas också. Inte just backlinjen då utan grabbarna med defensiva roller i laget va det jag syftade på i mitt förra inlägg, som enligt mig inte alls är lämpade för att ha en defensiv roll som Moche t.ex som jag ser mer som en teknisk ytter? Men vad vet jag..
Tror mycket väl att ni blir finspångs roligaste lag att kolla på med tanke på den bredd med unga tekniska spelare som Moltas som ett lysande exempel som jag tror kommer vara stekhet i år och kanske till och med bli en liten nyckelspelare? Hur som helst, kör hårt nu så är jag garanterad att det blir en topp 3 placering i år.
Lycka till!

Özc-Surr:

Kan bli spännande nästa år med derbyn mellan Grytgöl, Borggård, Lotorp, FFK osv i divison 6. Jag kommer personligen följa och även rapportera alla derbyn, lite Forza fotboll-influenser. FORZA FFK

Antero:

Jag tror vi tar och stänger kommentarena då fen är på en nivå som inte jag kan stå för. Tråkigt för dem seriösa dock...

Undrande :

Jaså, tror du det? Gör du verkligen det? Mm..

Melker:

Åh nej snälla gör inte det!! Så underbar läsning nu när man jobbar skift.

Billa :

Äsch lite hets kan vi ta. Så farligt är det inte? Skriv ett nytt inlägg på bloggen istället.

Melker:

Kul att någon har någorlunda positiv inställning. Suveränt "Billa"!

öFF:

Läser att Studenterna tagit plats i fyran hastigt och att Väderstad ersätter i FFKs serie. Kul med ett nytt lag :)

Melker med K:

Roligt! Då kanske ni slipper degradering.. eller nästjumbon åker väl också ur..

Melcker:

Melker har börjat tidigt idag?!?

Melcker:

Melker har börjat tidigt idag?!?

supportern :

Ska bli kul att se FFK mot Klocket imorrn,de verkar ju riktigt bra o är som nykomlingar en av favoriterna i östra femman. Står FFK upp mot dom gör man det mot alla lag i serien. Forza FFK!

Kommentera inlägget här: